Czy któraś z was podała już kaszkę pszenną? Ja tak ,są od 9 miesiąca. Ja kaszek niedopijam ,ogólnie nielubię takich rzeczy, Janusz także. Naszczęście małej smakują. U mnie też jest mały wybór smakowy i niema truskawkowej , ani pomarańczowej. Tylko banan,jabłko,morela, owoce leśne. Muszę popatrzeć w większych sklepach.
reklama
Przecież do zwykłej kaszki najlepiej wrzucić rozgniecione truskawki albo pomarańczki. Szybko i zdrowiej! I codziennie kaszka inna. Milusia mega szcześliwa, że jej w kaszy pływają brzoskwinki, kiwi i inne . Teraz przecież owoców pełno. Pozdrówki
Margolis
Wrześniowe mamy'06
Czy któraś z was podała już kaszkę pszenną? Ja tak ,są od 9 miesiąca.
JA też kupiłam z Nestle 8 czy 9 zbóż. Natasza ją wcina ale Igor tak nią pluł, że . W ogóle obraził sięwtedy na jedzenie i na kolację nic nie zjadł i nawet śniadania nie chciał..... i tak przez dwa dni więc dajemy mu znów starą - ryżowo kukurydzianą. Będę jednak próbowała i może do tej wsypię mu pół miarki??? Może jakośsięprzyzwyczai bo on to w ogóle taki ostrożny jest jeśli chodzi o nowe smaki, że . Siostra za to wcina wszystko a im nowsze tym lepiej!
Lucy pisalas tu chyba kiedys ze robisz Oliwce taki mus truskawkowy czy cos takiego Mozesz mi napisac dokladnie jak to przyrzadzasz Na parze, przesmazasz, rozcierasz, czy cholera wie co Bo chce dzis zrobic mojej Kruszynie makaronik z takim sosem-musem truskawkowym i mam dylemat jak sie za to zabrac
Oliwia bedzie miala dzis na obia krupnik (tak jak my) a na drugie danie makaron z musem truskawkowym (o ile ciocia Lucy powie nam jak to robi).
Thea kaszka z owocami to bardzo dobra rzecz, ja juz jakis czas temu dalalam Oliwii ta kaszke manne z BoboVity i dodalam tam nasze truskawki :-) tylko ze moja Córcia zbojkotowla wtedy jedzenie i nie chciala kolacji, tak jak Igor od Margolis Teraz kiedys musze znow sprobowac, bo zwykla kaszke na gesto wcina az milo. No i moim zdaniem najlepiej jest podac Malcowi taka kaszke truskawkowa i dodac do niej jeszcze swieze owoce
Thea kaszka z owocami to bardzo dobra rzecz, ja juz jakis czas temu dalalam Oliwii ta kaszke manne z BoboVity i dodalam tam nasze truskawki :-) tylko ze moja Córcia zbojkotowla wtedy jedzenie i nie chciala kolacji, tak jak Igor od Margolis Teraz kiedys musze znow sprobowac, bo zwykla kaszke na gesto wcina az milo. No i moim zdaniem najlepiej jest podac Malcowi taka kaszke truskawkowa i dodac do niej jeszcze swieze owoce
dzikidzik
mamula MAJULI
To czy zdrowiej to mogłabym podyskutować;-)/" - no chyba ze masz kiwi czy pomarańczki w swiom ogródku!;-)Przecież do zwykłej kaszki najlepiej wrzucić rozgniecione truskawki albo pomarańczki. Szybko i zdrowiej! ... w kaszy pływają brzoskwinki, kiwi i inne...
lucy79
Fanka BB :)
Oliwia bedzie miala dzis na obia krupnik (tak jak my) a na drugie danie makaron z musem truskawkowym (o ile ciocia Lucy powie nam jak to robi).
/quote]
Wybacz Luczynko ale nie zaglądałam tu ostatnio już Ci mówię jak ja robię przecier truskawkowy. Truskawki gotuję z odrobinką wody, aż są bardzo miękkie, następnie przelewam przez sitko i przecieram owoce. Do tego przecieru dodaję cukru
(można też bez cukru jeśli truskawki są słodkie)i zagotowywuję. Gorące wlewam do słoiczka i mam na kilka razy. Wspaniały dodatek do kaszki lub koktajlu;-)
magda1978
Fanka BB :)
zrobiłam Oleńce pulpeciki. bardzo jej smakowały, bo ona to w ogóle strasznie mięsożerna jest. ale to był raczej taki dodatek do zupki, bo zanim całego pulpeta by zjadła na obiad to byłby już czas na kolację. trochę wolno jej to dziamdzianie idzie. na razie chyba pozostaniemy przy zupce, z gotowanym mięskiem zaczekamy na więcej ząbków.
reklama