reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Chciałabym sie wam pochwalic ze moja cierpliwosć zostala nagrodzona :-) Nela zjada wieczorem 200 ml mleczka z butelki :-) Jestem bardzo zadowolona, teraz gdzieś w połowie lipca wprowadzę jej mleko butelkowe rano tak aby do roku zakończyć karmienie piersią.

Dziewczyny ile razy na dobę powinny nasze maluszki jeśc mleko? Wizytę u lekarza mamy na poczatku lipca wiec dopiero wtedy moge sie jej dopytać lecz wiem że na was moge liczyć :tak:

magda czyli ma 2 posiłki mleczne na dobę? A reszta to obiadek, deserek/owoc i co jeszcze?

Nela ma 1 butelkę i 3 "cycki", obiad i owoc chyba powinno być dobrze? Sama nie wiem

ola ma tak:
7 mleko
9 kaszka
12-13 zupka
16 deserek
18 mleko
19.30-20 kaszka
w nocy czasem raz dostaje cycka
a mleko dostaje moje, tylko że odciągnięte, no i oczywiście łyżeczką. fajnie, że udało ci się niunię przekonać do butli, nam to raczej nie grozi:baffled::baffled::baffled:

Mnie namawiają żebym zaczeła wprowadzać mleko krowie. Mąż chciałby żeby tylko takie juz piła - oszalał niemam takiego zamiaru:no::no::no:. Jadła już zupki zaprawiane takim mlekiem. Dam jej kiedyś takiego mleka z kaszką i zobacze jak zareaguje.Jadł już malinki świeze.

Cleo u nas jest tak samo jak u Magdy i u Ciebie:tak:, 4 posiłki mleczne + zupka + deserek
Maja też tak jak Pati jadła świeże maliny:-), oczywiście jak to zwylke z nowościami pluła na kilometr:angry:, ale dodałam jej później do kaszki manny:tak: a dzisiaj do owocków Frutapurta i była zadowolona!:happy2:

Kurczę,a Wojtek wpierdziela wszystko w każdej ilości:-D:szok::-)
Mleczne je 3-4 razy dziennie do tego owoce,i obiadek;-)

a mój syncio tak jak do 9 miesiąca wsuwał wszystko co mu dałam, tak teraz zaczyna odmawiać jedzenia:no:zwłaszcza wieczornej kaszki:no:.Za to kocha obiadki gotowane przez mamusie:-D
dzienny rozkład posiłków to 4 mleczne plus obiadek, w międzyczasie owoce, jakieś chrupki, herbatniki, soczki, herbatki.

reklama
Do góry