reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

ja tez w tym szpitalu co rodzilam nie dostalam zadnych probek ani nie wypelnialam antykiety;/biedny ten szpital byl jakis nic nie dostalismy dla maluszkow tam;/:no: :wściekła/y:

reklama
wczoraj odważyłam się i ugotowałam olci zupkę ze świeżych warzyw, bo słoiczki ciężko jej szły, próbowałam z mrożonek, ale ta zupa wychodziła taka bez smaku, zapachu, o wyglądzie lepiej nie wspominać. po za tym po tych mrożonkach robiła taką zbitą kupuchę że nie wiem. no i dziś zjadła, mrożonych świństw ledwie jej wciskałam 100 ml, a takiej zjadła 200. teraz tylko czekam czy się znowu jakaś wysypka nie pojawi. mam nadzieję, że nie, bo aż miło było patrzeć jak tą zupę wcinała

a propo ankiet i innych konkursów,zbierałam kody z hippa i przegapiłam termin wysyłania,wysłałam do nich maila i przyślą mi nowy kupon z datą do maja:-D tak więc nagrody nie przepadną:-)

i jeszcze coś dla lekko zagapionych jak ja mam po cesarce,PZU wypłaca pieniązki za dłużej niż czterodniowy pobyt w szpitalu (ja byłam pięc dni).Za każdy dzień pobytu należy się 35 zł

Wynalazlam dzis na jednej ze stronek,ktora byla tu podawana,chyba przez Myche,przepis na deserek. :-) Mleczko z twarozkiem. :tak: Zrobilam dzis wiec te papke Zuzi,pojadla troszke,ale wydalo mi sie to takie hm... nijakie. :baffled: :-p Dodalam wiec herbatnika i wciela,ze az Jej sie uszka trzesly. :-D :tak:

Mam pytanie, czy karmicie dzieci zupkami tylko w domku?? Bo ja sięzastanawiam jak to zrobić by zjadły obiad w plenerze. Chodzi o to by vył ciepły, bo dziśpróbowaliśmy dać zimny, tzn. nie podgrzany i Igorowi nie bardzo to wchodziło.

reklama
Margolis ja jeszcze nie probowalam ale wydaje mi sie ze tak samo jak bierzemy butelki z mlekiem w termoopakowaniu to tak samo mozna sprobowac zabrac podgrzany sloiczek i wlozyc do tego termoopakowania lub innego jakiegos termosu. Jest przeciez tyle roznych rzeczy teraz na rynku. NO chyba ze lubisz sie brudzic to mozna zabrac termos z wrzatkiem i wsadzic pozniej na chwile sloiczke do wrzatku-zawsze bedzie to jedzonko troche cieplejsze. Chcialam nakarmic Oliwie sloiczkiem ostatnio na zakupach ale zrezygnowalam z tego bo stwierdzilam ze zupka na zimno moze nie byc za dobra na zoladek i dalam Jej w ostatecznosci deserek.

Do góry