reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
dziewdzyny ja nie wiem jak wy znajdujecie czas na siedzenie na forum ja to nie mam na nic czasu jak mala zasnie to zdaze sie wykapac i troche ogarnac mieszkanie a jak nie spi to na nic mi nie pozwala musze byc ciagle przy niej straszne:no: wogle mi nie daje odetchnac w nocy sie budziu dwa razy do jedzenia i potem przez pol godziny gada i musze przy niej stac bo inaczej bedzie zla i placz:wściekła/y: a potem wstaje o 7 i koniec spania straszne jestem ciagle nie wyspana i zmeczona tym bardziej ze jestem w ciazy i potrzebuje odpoczynku :tak:

Ja też sięzastanawam....

A tak apropo to moje maluchy jedzą to samo a ostatnio Igor miał zatwardzenie a Natasza rozwolnienie. I mała dostawała na desr jagody a Igor suszone śliwki ale nie powiem by to jakoś straszenie pomogło, choć możę trochę. A co do tego żółtka to też nie bardzo mi sięchce z nim babrać.... ale cóż jak maluchom jużdo końca katar i kaszelek przejdzie to zaczynamy.

A u mne Ola dopiero dziś przekonała sie do zupek i zjadła dziś z chęcia i apetytem - ja nie gotuję swoich zupek (nie mam pojęcia kiedy miała bym to robić :no: ) tylko podaje kupne - GERBERA. Do tej pory przy jedzeniu zuopki miała odruchy wymiotne albo na przemian pluła nia na odległość a dziś slicznie otwierała buźke i cudnie jadła :tak:

A co do żółtka to ja Krzysiowi kiedyś dodawałam do zupki surowe i zagotowywałam całość.

Ja tylko raz próbowałam dać Dominisiowi słoiczkową zupkę i skończyło się to odruchem wymiotnym. Więcej razy nie próbowałam. Słoiczkowe daję tylko deserki czasami jak nie zdążę nic przygotować. Ale jak spróbowałam tą zupkę to stwierdziłam, że się mu nie dziwię. To była z Hippa Dynia z ziemniekami

Tak, tak ja wiem, że słoiczkowe zupki sa "niesmaczne" dla nas dorosłych ale nasze maleństwa nie znają takich smaków jak my i one dopiero sie uczą smakować a przecież jak same gotujecie zupki, to chyba ich nie przyprawiacie - te, które gotowałam Krzysiowi też mi nie smakowały a dziecko jadło.
Ola dzis z takim apetytem jadła GERBERA DANIE Jarzynki z cielęciną

Ja nie przyprawiam niczym ale te co ugotuję to sama chętnie zjadam po nim mimo, że są takie słodkawe. Dzisiaj ugotowałam zupkę z ziemniaków marchwi i nowych buraczków (ze sprawdzonego źródła) z cielęcinką. Pycha! I kolor miała taki ładny!

reklama
A jeśli chodzi o te słoiczkowe to może gdybym inną spróbowała mu podać a nie z dynią. Ale akurat taką mi przysłali z Hippa jako produkt reklamowy i chciałam spróbować jak to jest z tymi słoiczkowymi daniami. Bo deserki smakują mu i to bardzo!

Do góry