reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Hej dziewczynki,

ja daje Michałkowi głównie zupki ze słoiczka, ale chciałabym sama spróbować coś ugotować. Michaś ma 8 miesięcy, czy powinnam mu gotować osobno warzywa i osobno miąsko i dopiero połaczyć, czy moge juz razem. Jak to u Was wygląda to gotowanie zupek?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

pozdrawiam Was i wasze Pociechy

Siaśka ja gotuję na razie osobno (kurczak, królik albo cielęcina), potem miksuję, dodaję masełko i zagotowuję

A ja już od jakiegoś czasu gotuję zupki na wywarze. Ale jeżeli dopiero zaczynasz sama zupki gotować, to ja bym zaczęło od gotowania mięska osobno:-)

My też już gotujemy warzywka razem z miąskiem!:tak:
wczoraj właśnie zrobiłam 30słoiczków!:-) i trochę krócej ją blednerowałam:baffled:! niech sobie kobita radzi:-p

A macie jakieś przepisy na deserki?
co za przysmaki im robicie?:dry: :-)

Hej, dzięki za podpowiedzi.

Chyba na początek, spróbuje osobno gotować mieso i warzywa.

A czy przygotowujecie troche zupki, na 2 dni, czy robicie w słoikach wiecej.A jesli w słoiczkach, to jak to robicie, bo ja niestety w sprawach wekowania czegokolwiek jestem laikiem

Acha, chciałam jeszcze zapytać czy używacie blendera, czy innych urządzeń do rozdrabniania.Co sie sprawdza?

Dzieki za podzielenie sie Waszą Wiedzą.

Pozdrawiam gorąco.

Ja wczoraj Zuzi,w ramach podwieczorku,pogniotlam sucharka i herbatnika i to wszystko zalalam 75ml mleczka. :-) Baaaaardzo Jej to smakowalo. :-D :tak: Zreszta,Zuzi,to,chyba,wszystko smakuje. :-p :-D :-D :-D

reklama
Siaśka ja gotuję większą ilość zupki i zagotowywuję w słoiczkach, a do rozdrabniania używam termomixu-teściowa ma taki sprzęt:-p ;-) :-)
Agutko a Ty nadal tego niebieskiego mleka w proszku używasz?

Do góry