reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mój Kacper też ostatnio zmniejszył sobie racje żywieniowe:-( właściwie to widze że chce wyłacznie cycusia a zupki to zjada tylko pół słoiczka a nie jak do tej pory cały:baffled: . Karmie go zupkami ze słoiczka bo moje mu nie smakują i bardzo mi przykro jak pluje na boki moimi dziełami:-p kulinarnymi:-D :-D
Ale najważniejsze jest to że zaczął pić soczki, fakt że nie są to duże objętości ale potrafi w ciągu dnia wypić 100 ml:tak: :tak:

reklama
ja to wikusia daje duzo soczkow i herbatki dziennie wypije z 3 razy po 100 ml a mleczka je coraz mniej woli sobie cos wypic albo zupke ze sloiczka zjesc lub deserek hehe dziewczyny a jak robicie ten kisielek??moja mala nie przesypia calej nocy zasypia o 20 i wstaje w nocy co 4-5 godzin chcial bym aby juz cale noce przesypiala bo mam dosc wstawania w nocy hehe

Mój chłopak to już ślicznie gryzie,naprawde ładnie przeżuwa z jednej na drugą strone.Nie boje się dawać coś twardszego.
A uwielbia chrupki kukurydziane aż się trzesie jak je widzi!

Widzę że zbulwersowałam was bardzo.

Po pierwsze:Koltlety mielone można robic z mięsa indyczego.
Po drugie:nie zawsze się je smaży nieraz gotuję w sosie.
Po trzecie :wszystko co jest w kotlecie już jadła.

Więc jak czytacie nie miało jej co zaszkodzic.

co do picia soczków to czytałam, że dziecko powinno ich pić jak najmniej, roczne dziecko nie więcej niż 100 ml dziennie, najlepiej dawać owoce a nie soczki.a do picia najlepiej wodę i słabą herbatkę.
u nas na razie ani o soczkach ani o owockach nie ma mowy
:-(

o kurcze,pare dni tu nie zajrzałam,a jakie nowości.
Więc powiem tak,nie wyobrażam sobie dawania Przemkowi póki co smażone mięsa,sosu,danonków ani mleka krowiego,tego ostatniego ze względu na to,że spróbowaliśmy jakiś czas temu przez kilka dni i miał takie zaparcia,że płakałam razem z nim.
Z mięsa dajemy tylko kawałek gotowanej piersi kurczęcej do zupki która robię sama, djae do niej pyrkę, marchewkę,czasem trochę groszku.
Inne mięsko w postaci królika czy jagnięcinki dostaje tylko w zupkach gerber.
Renne "świńskie mięsko":)-) ) w słoiczkach dostępne jest po 8 miesiącu.
Magda ciosek a ja daję Przmkowi i soczki i owoce,czasme dam mu swieżego bananka,ale częściej dostaje owoce w słoiczkach.Soczki wszystkie jakie są dostępne dla jego 'kategorii wiekowej" z tym,że naprzemiennie tzn. jak dziś dostanie soczku to jutro owocki itd. Tak to hernatki,wody nie ruszy,ma odruch wymiotny.
Guziczku,Przmecio też zmniejszył swoje racje żywieniowe,ale się nie przejmuję i mu nie wmuszam.
A ostatnio polubił chrupki kukurydziane i kleik też z ryżowego zmieniliśmy na kukurydziany.

ja obiadki też samo ostatnio gotuję,ale czasem przeglądam słoiczkowe półki i akurat rzuciło mi się w oczy coś tam ze schabikiem i czymś tam po ósmym miesiącu gerbera

reklama
renee to ty chyba pisałaś że gotujesz ali zupki z ryżem. jakiego ryżu używasz, takiego zwykłego z torebki, czy jakiegoś specjalnego?

Do góry