reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Adaś jadł banany od 5 miesiąca. Teraz jak my jemy to daje mu polizać. Ostatnio nawet ugryzł sobie kawałek. Czekoladę już też lizał. A nawet dałam mu skosztować ogórka kiszonego :szok: Jak mu smakował!!Ostatnio z nowiości to jadł pół żółtka w zupce no i brokuły. Renee a ryż normalnie gotujesz z jarzynkami i miksujesz??
Zupki poprostu wcina że szko. Tylko nie chce jeść mi mleka ostatnio:zawstydzona/y: Niby jest głodny, "rzuca" się na butelkę, wypije 40-60ml i nie chce więcej. A przecież nie ma za bardzo wyjścia z innymi jedzeniami, przecież nie będzie jadł zupki 5 razy dziennie:sick: :baffled:

reklama
mam pytanie do mam, ktore karmia od poczatku sztucznie albo prawie od poczatku. jak powinien wygladac rozklad posilkow w ciagu dnia - ile razy mleko, kaszka i czy dzieci rzeczywiscie musza jesc ten kisiel. moja mala dostala prawie histerii jak jej podalam kisiel na mleku, nie mam pojecia czemu, ale darla sie tak, jakbym jej robila jakas ogromna krzywde :( i drugie pytanie - wyczytalam, ze dziecko ma zjadac 150 g zupki i 50 g papki z warzyw - jak to u Was wyglada?

pozdrowionka ze slonecznego Wroclawia
1.gif

Iwonko ja prawie od poczatku karmie Oliwke sztucznie i nie zwracam szczegolnie uwagi na to co pisza w roznych "madrych" ksiazkach itp. Oliwia pije mleko 3-4 razy dziennie po 200ml. Kaszki nie je wogole bo ma po niej zatwardzenie i bole brzuszka. A jezeli chpdzi obiadki to dziennie zjada ok 100-150 g zupki, w zaleznosci od dnia. No i do tego ok pol sloiczka deserku. I zadnego kisielu Oliwii nie daje. Jedynie raz na kilka dni dorzucam pol ugotowanego zoltka do zupki.

Ja karmię tylko sztucznie od 2 miesiąca. Pati je 4-5 razy dziennie mleko od 90 po150 ml. 2 x z kaszką .Piła tez z biszkoptem i kaszą manną. Raz zupke ,raz deserek,z dwa picia po 70ml. Czasami zamiast soczku dostaje kisielek z owoców(nie na mleku).

.....i czy dzieci rzeczywiscie musza jesc ten kisiel. moja mala dostala prawie histerii jak jej podalam kisiel na mleku, nie mam pojecia czemu, .....

niemusza wcale dostawać tego kisielu, tymbardziej gdy niechcą go pic jak Twoja Dorotka. Chodzi tylko o to żeby urozmaicac dietę bobasa - nowe smaki, konsystencja, składniki
wyczytalam, ze dziecko ma zjadac 150 g zupki i 50 g papki z warzyw
a o tym to piewszy raz słyszę, i w sumie to dziwne jest bo przecież w zupce zawsze warzywka są:happy::baffled::happy:

Maja zjadła wczoraj kiesielek z soku BOBOfruta banan-winogrono - smaczniutki był! a dziś po raz pierwszy deserek suszone śliwki Gerbera. Po obydwu niezłe bąki sadziła:baffled:, zawsze tak reaguje na nowości! Za drugim razem juz jest oki:-):tak::-)
Muszę dodać, że przepięknie je!:-D:tak::-D wszyscy się zachwycają! normanie jak te bliźniaki z reklamy proszku;-)!

Maja zjadła wczoraj kiesielek z soku BOBOfruta banan-winogrono - smaczniutki był! a dziś po raz pierwszy deserek suszone śliwki Gerbera. Po obydwu niezłe bąki sadziła:baffled:, zawsze tak reaguje na nowości! Za drugim razem juz jest oki:-):tak::-)
Muszę dodać, że przepięknie je!:-D:tak::-D wszyscy się zachwycają! normanie jak te bliźniaki z reklamy proszku;-)!
Dzikidzik, co do deserku z suszonymi śliwkami, to przygotuj sie dzisiaj na konkretne.......kupcianie:-D :laugh2: :-DAlicja też go jadła, ale na razie więcej go kupować nie bedą, no chyba, że bedzie mieć zatwardzenie-na zatwardzenie bardzo polecam:tak: ;-) :-D

reklama
Dobrze wiedziec ze sa takie wspaniale sliweczki :-D Na szczescie u nas nie ma z tym problemu, wyproznianie minimum3 razy na dobe :eek: Nie dziwie sei ze Oli tyle je skoro wiekszosc z niej "wychodzi" :-D

Do góry