reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A moja Oliwia je praktycznie wsyztsko, byle nie o smaku brzoskwiniowym lub morelowym. HIPPa bardzo lubi, BoboVite rowniez. TO zalezy od dania, z jednej foirmy smakuja JEj zupka z kurczakiem a z drugiej nie. Co dziecko to smak.

Mija ja gotowalam Oliwii zupke jarzynowa i dodalam tez buraczka. Gotowalam go normalnie z reszta warzyw. Jak dla mnie to ta zupa byla smaczniejsza od poprzednich ale Oliwii wogole nie podeszla :-( Zjadla ja ale bez jakiegos wielkiego apetytu.

reklama
Macius je wlasciwie wszystkie zupki i dania jakie dostaje, niezaleznie od firmy, i jak mu wczoraj po raz pierwszy ugotowalam zupke to tez zjadl nie krzywiac sie:-)(dlatego od dzis bedzie glownie na moich obiadkach a czasem dla urozmaicenia cos mu kupie gotowego). Czasem mam wrazenie, ze je jak jakis automat:-Dbo przelyka i otwiera dziobek do nastepnej lyzeczki tak, ze ja czasem nie nadazam z podawaniem mu jedzonka:tak:. Ale najbardziej lubi z mieskiem, niezaleznie czy to kurczak, indyk czy cielecinka:tak:. A gdy raz dalam mu danie Hippa dynia z ziemniakami(od nich z prezenciku) to bylam przekonana, ze nie zje, bo mi zapach bardzo przeszkadzal, a Maciejek sprobowal pierwsza lyzeczke, posmakowal, i dalej wolal otwierajac dziobek:-D. U nas niema takich wyborow deserkow z Hippa o jakich piszecie:-(, a moze to ja zle szukam:confused:Jutro bede chyba w markecie to poszukam:-)

No to ja dzisiaj wreszcie wynalazłam w sklepie obiadek Hippowski Puree jarzynowe z indykiem, była tylko jeszcze dynia z ziemniakami, ale tego nie kupiłam, bo jakoś wydało mi sie mało smaczne (oczywiscie tylko z nazwy mało samczne mi sie wydało:-D :laugh2: :-p ).

Royanno Ala też uwielbia wszystko co z mięskiem, chociaż nie mogę narzekać bo właściwie co do obiadków wybredna nie jest, zwykłą jarzynówkę też zje z apetytem:tak: (no jedynie co jej ta zupa marchewkowa z ryżem nie podeszła:no: )

O RENEE to jeste właśnie to puree, o którym pisałam, że mi się kojarzy z kocim jedzeniem :)

A mojej Oliwii to danie bardzo smakuje :tak: Wcina az JEj sie uszy trzesa ;-) Ale jak dla mnie to wyglada to obrzydliwie :-p

No więc (nie zaczyna się zdania od "a więc":-p :-D ), moje dziecko obiadek hippowski zjadło, ale zachwycona nie była i wcale jej sie nie dziwię, bo zapach i smak tego obiadku pozostawia wiele do życzenia i faktycznie Mju- "kocie żarcie":tak: :-D :laugh2: , więcej tego nie kupię. Obiadki Gerbera jakoś normalnie, smacznie pachną, a to po prostu było paskudztwo!

Wiecie co-polecam danie z HIPPa "Krem ryzowo warzywny z kurczakiem" czy jakos tak to sie nazywa. W kazdym badz razie ladnie pachnie i jest smaczne :tak: :-)

Mnie osobiście delikatnie mówiąc nie pachnie za ładnie zupka Gerbera Jerzynki z indykiem.Mnie odrzuca,teściowej zapachniało owocami a szwagrowi kocim żarciem.Mała zjadła ,zapachem się nie przejmując.Reszta zupek jest ok.

reklama
A mój WOjtek miał uczulenie na deserek owoce z jogurtem z Hippa.Swoją drogą ciekawe na jakim mleku go robią bo jest przeznaczony dla dzieci od 6 miesiąca:dry:

Do góry