reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja ugotowałam dzisiaj zupkę z kurczakiem i nie chwaląc się:-p wyszła mi bardzo dobra:tak: (zobaczymy czy Ala będzie tego samego zdania:-D :laugh2: ).Ma porcję na dzisiaj i jutro, no i jeszcze 3 słoiczki zagotowałam. Jak te zagotowane słoiczki po kilku dniach będą o.k.to wtedy może zrobię większą ilość.:tak:
Apropos, Dzikidzik powiedz mi jak długo Ty zagotowywujesz te słoiczki?:confused:

reklama
Renee jak trzymam 10 min od zagotowania, ale i tak lądują w lodówce dla pewności.:tak:
Mi też smakuje moja zupka, troszkę masełka i jest pysznie.

Kurczaki..wydaje mi się , że tylko ze mnie taki leń i nie chce mi się robic przecierów dla Natalki, hmmm...póki co mam wytłumaczenie , że najpierw muszę nazbierać słoiczki:-)hhihiiihih ale muszę zacząć bo dziś przyjrzałam się ceną i wcale tanie nie są:szok:. Najlepiej smakują jej jedzonka i desery z Hippa..a soki z bobovity. Ulubione danie - kaszka ryżowa z jabłkiem, gruszką na dobranoc..faktycznie jej smaczna (jedyne danie , które mogę dokończyć:)).

A mojej Oliwce najbardziej smakuja sliweczki z HIPPa. Dzisiaj zjadla caly sloiczek i przypuszczam ze gdybym dala Jej drugi to tez by go zjadla:tak: Uwielbia ten deser. HIPP wogole ma dobre deserki i dania. A z dan z mieskiem najbardziej smakuja Jje te z indykiem i kurczakiem. A jakie desery i obiadki najbardziej smakuja Waszym dzieciom?

LUCZYNKO, my tez preferujemy Hipp-a ;-) maly jadl dopiero danie z króliczkiem, co do owocow, najbardziej lubi gruszki, morele, bananay, w sumie wszystko lubi, kupiłam teraz pierwszy raz deser: malina+jablko i kleik ryzowy, sa w takim większym słoiczku 190ml, i Leosiowi tak zasmakowały ze caly słoiczek wrąbał!!! az byłam w szoku, i chyba teraz takie będe kupowac z tym kleikiem ryzowym, bo to bardziej tresciwe jest ;-) on w ogóle jęsli chodzi o soczki to przepada najbardziej za malinka, pewnie dlatego ze taka słodziutka jest!!! ;-)

Miśka a jest sama malinka? bo WOjtek najbardziej lubi jabluszko lub jabłuszko z czymś.O,i jeszcze gruszeczka mu dobrze wchodzi.Co do deserków to ja mu mieszam swoje jabłuszko z jakimś owocem ze słiczka;-)

czy któraś mama sama robi soczki? zastanawiam się czy podać taki soczek od razu po wyciśnięciu czy coś z nim zrobić, nie wiem-zapasteryzować albo przegotować??

U mnie wczoraj brakło marchwi więć wyjełam z mrożonek kilka jej plasterków,kilka ziarenek kukurydzy i mały kawałek brokuła.Ugotowałam .Zjadła smakowalo jej.Ja staram się dwa ,trzy razy w tygodniu żeby jadła to co ja jej gotuję a resztę ze słoiczka.Pati jak narazie zjada wszystko co się jej daje.Nie smakowało jej tylko deserek z min.jagodami.Soczek z nim wypija,a deserek niechce.Zupki jadła już indykiem ,kurczakiem i cielęcinkąi nic jej nie było.Mam pytanie zupki z mięskiem które gotujecie same goutjecie na tym mięsku czy dodajecie je do miksowanie dopiero ?

EDYTKO, chyba nie ma, ja jeszcze nie spotkałam samej malinki, ale jesli jest w zestawie to odrazu biore! ;-)

reklama
magda chyba nie bardzo opłaca się robić samemu sok:no:
Ja dziś pierwszy raz ugotowałam marchewkę, bo Adaś ma problem z kupkami. Dodałam kleik ryżowy. Wsunął to aż miło :-D Dawno tak pięknie nie zjadł całej zupki
Edi nie widziałam jeszcze samej malinki.
MIJa z tego co mi wiadomo to mięsko na początku gotuje się osobno i dodaje do jarzynek.

Do góry