reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Adaś zjada wszystko (no może z wyjątkiem szpinaku:eek: ) czy pachnie czy śmierdzi. Dziś ugotowałam sama zupkę po raz pierwszy w życiu zobaczymy co na to powie. NArazie bez mięska. Następnym razem dołożę. Kupiłam w słoiczku z Gerberka sam kurczak i sam indyk. Będę dodawać do moich zupek.:-)

reklama
My polecamy potrawkę z kurczaka Hippa, ladnie pachniała a maly wczinal jak dziki, lubi tez dynie z indykiem, dokładam jeszcze do tego dynia+ziemniak, naprawdę dobre!!!

Wczoraj pierwszy raz ugotowalam Oliwce zupke jarzynowa z mieskiem z krolika. I baaaardzo Jej smakowala. A ja bylam taka dumna z tego ze ho ho! :-D Do tej pory gotowalam Jej tylko zupki jarzynowe a z mieskiem kupowalam, ale to dosc drogi interes :baffled: Dzisiaj tez Jej ugotowalam taka zupke i znowy wcianala az sie uszy trzesly :-) Taka prosta zupka a tyle radosci sprawia i dziecku i mamie:-p Musze jeszcze kupic jutro piers z kurczaka i poporcjowac sobie zeby miec na pojedyncze zupki.

Edi Moja Babcia mi dala a ona dostala od mojego wujka bo on ma swoje kroliki wiec mam pewnosc ze nie sa faszerowane jakas paskudna chemia tylko sa hodowane na samej zieleninie :tak: Babcia byla taka kochana ze poslala mi tego krolika poporcjowanego juz na takie male kuleczki mieska a kazda poracja miesa jest zapakowana w osobny maly woreczek :-) wiec jak przychodzi co do gotowania to wyciagam tylko jeden woreczek i juz! Co ja bym zrobila bez mojej kochanej Babci :-)

;-) No to masz super bo to najlepsze mięsko dla naszych dzieciaczków;-)

Moje maluchy zjadły dziś na drugie śniadanie po190ml jugurtu z owocami z Hippa. Mam nadzieję, że nic im nie będzie. Jadły bardzo chętnie. CZy ktoś już podawał dzieciom dania po 6 miesiącu, m.in. zupki na wywarze? Nie wiem czemu ale mam trochę stracha. Może za parę dni spróbuję,

reklama
Margolisiu Wojtek po tym jogorcie miał uczulenie:baffled:
a zupki gotuję na mięsku od 2 tygodni:-)

Do góry