reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja kamię Maję nadal, choć było z tym ciężko.
Przez pierwsze 6tyg. było super, choć czasem piersi mnie tak bolały że zaciskałam zęby z bólu, a raz to nawet ryczałam z bólu gdy ją karmiłam.:szok:
Potem brakowało mi, więc ją dokarmiałam. Gdy miała 2ms. miała zapalenie oskrzeli i wogóle niechciała pić z piersi. A ja niemiałam nawet czasu żeby odciągać. Muisałam nieźle się nastarać, żeby na nowo karmić.:tak: Mam w domu 3 laktatory, każdy inny:laugh2: . No i dzięki elektrycznemu nadal ją karmię, choć przez butelkę, bo przy piersi jest szaleństwo, wygina się jak człowiek guma i ma niezłe nerwy:wściekła/y: . Tylko w nocy mogę normalnie ją karmić. Przed snem maleństwo moje dostaje sztuczne mleczko z kaszką.
Pamiętam, że napoczątku gdy Maja była jeszcze w inkubatorze to niemogłam się doczekać, aż zadzwonią po mnie na salę, żebym przyszła do karmienia. I cieszyłam się z tego jak dzik.

ZUZA & AGUTKA
szybko wracajcie
22.gif

reklama
IWONKO, no mały dzisiaj jadl ta zupke jak dziki, i chyba wszystko ok, w jej skladzie chyba nie ma nieczego niepokojacego!i jest od 4 mca

ZUZA & AGUTKA
szybko wracajcie
22.gif

Postaramy sie wrocic jak najszybciej. :-D :tak:

A ja Zuzi kupilam dzis sloiczek Gerbera "Jablko,marchewka i winogron" i plula mi tym. :-( Nie wiem,czemu,bo wg mnie to bylo pycha. :-D :tak: Ale moze nie byla glodna,albo dlatego,ze dzis znowu szalala z jedzeniem. :baffled: :-( :-( :-( Za kazdym razem,gdy zrobilam Jej 120ml mleczka,to wypijala tylko 60-80ml. :-( Dopiero po kapieli zjadla 150ml. Eh... Serce mi peknie normalnie. :-(

Ale za to Zuzi bardzo smakowala herbatka Hippa - "Malina z dzika roza". :-D I normalnie rekord! Wypila 50ml za jednym razem! :-D Ale chlodnej herbatki... Bo cieplej nie ruszala. :-( Moze to rzeczywiscie zabki i ta chlodna herbatka chlodzila sobie dziaselka... :confused: :-(
Moja Kruszyneczka Kochaniutka! :happy2:

przymierzam się do ugotowania mojej niuni jakiejś pysznej zupki i zastanawiam się na jakiej wodzie gotujecie zupki. warszawska kranówa odpada, to co na butelkowej??
ile tej zupki zjadają wasze maluchy na jeden posiłek?
my na razie poznajemy nowe smaki, wczoraj banankiem pluła i krzywiła się jakby jadła cytrynę(ja też na jej miejscu bym się krzywiła, bo był wyjątkowo paskudny), a dziś marchewka całkiem całkiem

ja juz dwa razy probowalam ugotowac zupke sama, ale Mala sie tak krzywila i plula, ze wszytsko miala brudne, nawet kawalek marchewki wpadl jej do oka :szok: potem probowalam ja dokarmic jablkiem z marchewka Gerbera - mine miala taka, jakby jadla cytryne i - Agutko - tak jak przedtem wypijala 180 ml to teraz ledwo 130, 140 ml. i to nawet po nocy, kiedy powinna byc strasznie glodna. a zupki ze sloiczkow jej smakuja. wcina, az sie jej uczy trzesa. tylko, ze one sa takie strasznie drogie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Iwonko,u Nas zawsze krolowaly zupki wlasnej roboty i Zuzia sie nimi wprost zajadala. :tak: Tylko teraz cos Jej sie z tym jedzonkiem porobilo nie tak... :-(

A my wzbogaciliśmy dietę naszego Malca o obiadki gerbera,tzn.ostatnio wcinał ziemniaki ze szpinakiem(po mamie nie odziedziczył lubienia szpinaku;-) ),bo gdy dałam mu pierwszą zupkę jarzynową to wył jak wilk do księżyca i się krzywił,Także zupkom mówimy nie. Dajemy mu też codziennie jakiś owoc,np ostatnio gruszki williamsa.A na następny tydzień już czekają morelki(bo Mały uwielbia kaszkę brzosk.-morel. Hippa). Ewentualnie zamiennie jabłka lub jabłka+marchew.Możemy też zapomnieć o jakiekolwiek herbatce,kiedyś lubił a teraz po prostu każdą wypluwa.

My wczoraj próbowaliśmy marchewki z jabłkiem- poszedł prawie cały słoiczek no i kaszka bananowa przebiła wszystko, Niunio zjadł całą miseczkę (150 ml):tak::tak::tak::tak:

reklama
Leonek najbardziej lubi wlaśnie gruszki hippa, wczoraj zjadł morelki, pycha były(probowałam) ;-)
Kupiłam tez wyzej wymieniony szpinak, zobaczymy czy bedzie go jadł, co do kaszek to do tej pory je bananowa a czeka juz na niego malinowa i jabłkowa, i ostatnio wcina zupki Gerbera,są najtńsze i maja największe słoiczki, to taka moja obserwacja ;-) porównuję ceny w róznych sklepach, zeby wiedziec gdzie jest najtaniej.

Dzisiaj na deser chce zrobic kaszkę na gęsto i dodać do tego owoców, taki deserek zrobić, zobaczymy co z tego bedzie ;-)

Do góry