reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mam nadzieję, Agutko, ze szybko wrócisz!

Co do karmienia piersią to ja jeszcze karmię oboje raz dziennie wyłącznie piersią i dwa razy najpierw pierś a potem dokarmiam butlą...
A co do kaszek, to ta taka pyszna brzoskwiniowa to z jakiej była firmy?? niech mi ktoś da znać na prv bo się nie doszukam a chcę cośdać maluchom nowego bo jak dotąd to wcinająNestle ryżowo kukurydzianą tylko... ale dziś dostały na próbę na 120ml mleka 2 łyżki kaszki malinowej i nie powiem by szalenie im posmakowała - zresztą w ogóle jej nie było czuć malinami...

reklama
Margolis,napisalam Ci na priv,ze to byla kaszka BoboVity. :-D Znalazlam ja w Carrefourze,hehe. ;-) :-D
A co do mojego powrotu,to poprosze tych monterow,co beda mi nowe kabeli przeciagac,zeby sie pospieszyli. :-D :tak: :-p

No to ja karmię Marcela piersią jakieś 6- 8 razy dziennie oprócz tego jeszcze deserek (marchewka) a w nocy to raz albo wcale.

No a ja karmilam Mała tylko przez 6 tygodni i to z wielkimi mekami. I myslcie sobie co chcecie ale ciesze sie ze nie karmie piersia, i niech nikt mi nie mowi ze karmienie piersia jest cudowne bo dla mnie to byl koszmar :-(
Na szczescie teraz jestesmy obie z Oliwka bardzo szczesliwe i to dzieki wspanialej butelce. MAła przybiera na wadze rewelacyjnie, jest zdrowa i wszystko Jej smakuje :-)

Agutko wracaj do nas predko :tak: , my tez mielismy zmieniac neostrade na cos tanszego ale postanowilismy poczekac bo umowa konczy sie nam w czerwcu.

Hej, Agutko :szok::szok::szok::szok:

a moze jakis internet radiowy? one sa o wiele tansze niz ten z tepsy. poszukaj dobrze, moze cos znajdziesz w swojej okolicy. bez Ciebie i Zuzi bedzie tu smutno :no::no::no:

LUCZYNKO ja Ci moge tylko napisać, że ja myślałam tak samo jak Ty - ale teraz jestem z siebie dumna, że sie nie poddałam, bo karmienie na prawde jest piękne! A o bólu już nie pamiętam... choć pamietam jak myślałam, że to wszystko to jedna wielka ściema z tym karmieniem, a to jednak prawda tylko trzeba troche cierpliwości i samozaparcia.

Potwierdzam:tak: , teraz to aż mi żal małą przestać karmić:-(

Ja tez karmiłam piersią tylko 3mc, i walczyłam dlugi czas o odzyskanie pokarmu, ale poległam.....trudno, więcej juz nie mogłam zrobić aby odzyskac pokarm, myśle ze Leonek mi to wybaczy ;-)
Dzisiaj mały dostał pierwszy raz zupke marchewkową z ryzem bobovity, i zajadal az mu się uszy trzęsły ;-) byłam w szoku, bo do tej pory cos co było z marchewką to mu nie zabardzo podchodziło a tu prosze!!! niespodzianka!! ;-)
AGUTKO, SZYBKO WRACAJ DO NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie kupilam ta zupke ale jeszcze nie dalam, bo nie wiem co z tym ryzem, czy mozemy go juz podawac? ostatnio kupilam zupke z gerbera od 4 msc i tam w skladzie jest pelne mleko - nie modyfikowane ale pelne mleko od krowy (tak mi napisala pani z centrum gerbera). Dorotka miala po tej zupce zatwardzenie, ogromne bole brzuszka i byla niespokojna. przeciez wszedzie sie mowi, zeby nie wprowadzac dzieciom zwyklego mleka przed 1 rokiem zycia a oni to kurcze dodali do zupki od 4 miesiaca :wściekła/y:

reklama
AGUTKO będzie tu strasznie smutno... ale mam nadzieję, że choć sms kiem będziesz się odzywać co tam u Ciebie?

Mju,na pewno napisze! :tak: :-D Ale moze nie zdazycie za Nami zatesknic,bo szybko wrocimy? ;-) :-p A jesli sie nie uda,to najdluzszego smska dostaniecie ode mnie 1 marca. :dry: :cool2: :-D

Hej, Agutko :szok::szok::szok::szok:

a moze jakis internet radiowy? one sa o wiele tansze niz ten z tepsy. poszukaj dobrze, moze cos znajdziesz w swojej okolicy. bez Ciebie i Zuzi bedzie tu smutno :no::no::no:

Iwonko,wlasnie jutro w tej sprawie przyjdzie pan,ktory jest niedaleko wlascicielem radiowego internetu,sprawdzic,czy dochodzi do Nas sygnal. ;-)

Do góry