reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

brawo03.gif
Brawa dla tych Pań powyzej!
brawo03.gif

:-D:-D:-D buhahaha :-D:-D:-D

reklama
Aniu nie martw sie ;-)Ja rowniez tak jak Agutka w pelni popieram Twoje stanowisko co do zywienia:tak:A to buhaha tyczylo sie wlasnie Agi:-p:-D Mam dzisiaj jakis taki glupkowaty humor :laugh2::laugh2:

Oli też bardzo smakują obiadki, które mama gotuje dla całej rodzinki i jej już nawet zupki mleczne gotowane na krowim mleku i nie obserwuje u niej niepokojących reakcji. A wczoraj zajadała sie racuszkami z jabłuszkiem.

no i mam problem :-( Od wczoraj próbuję przekonać Nelę do jedzenia mleczka z buletki i ech, szkoda gadac :-( Przedwczoraj jako ze był to pierwszy raz wypiła 30 ml ze 210 a wczoraj tylko wzieła smoczek do buzi to zaczeła krzywić sie, wierzgac i wyrywać. Po godzinie prób dałam sobie spokój i dałam jej cycka. Była godz 8 rano wiec głodna na 100% była.
Dziś na kolacje spróbowałam inaczej: przygotowałam mleczko i podałam jej łyżeczką - zjadła 90ml
wykrzyknik.gif
! Hmmm, teraz to już nie weim o co jej chodzi. Jakby nie odpowiadał jej smak mleczka to nie zjadłaby go niezależnie czy z butelki czy łyzeczki ( a przed łyzeczką spróbowałam butelką). Nie chodzi też o kształt smoczka bo mimo ze butelka do mleka jest aventu co jest dla niej nowością to próbowąłam podać jej mleko w butelce od soczków i herbatek czyli w canpolu. Oczywiście po zjedzeniu tych 90ml dojadła cyckiem

Czy któras miala taki problem?

Kupilam dzis Zuzi kaszke BoboVity mleczno - ryzowa o smaku truskawkowym (po 9 miesiacu,zeby nie bylo jakiegos nieporozumienia :laugh2: :laugh2: :-p),no i ... POLECAM!!! :-D Z checia sama bym sie Jej najadla,ale wole sobie odpuscic - i bez niej dobrze (az za... :baffled: ) wygladam. :-p Zuzia zjadla 150ml gesciochy lyzeczka. :tak: :-D

Przemko też je już kaszki z bobovity po 9 m-cu, obecnie morelową, ale w zapasie już czeka truskawka:-)
Cleo mój Przemko ma czasem napad że odmawia picia mleczka, ale to chyba dlatego że ostatnio dostaje coraz więcej nowości i mleczko mu powoli przestaje smakować

reklama
Do góry