reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

brawo03.gif
Brawa dla tych Pań powyzej!
brawo03.gif

:-D:-D:-D buhahaha :-D:-D:-D

reklama
Aniu nie martw sie ;-)Ja rowniez tak jak Agutka w pelni popieram Twoje stanowisko co do zywienia:tak:A to buhaha tyczylo sie wlasnie Agi:-p:-D Mam dzisiaj jakis taki glupkowaty humor :laugh2::laugh2:

Oli też bardzo smakują obiadki, które mama gotuje dla całej rodzinki i jej już nawet zupki mleczne gotowane na krowim mleku i nie obserwuje u niej niepokojących reakcji. A wczoraj zajadała sie racuszkami z jabłuszkiem.

no i mam problem :-( Od wczoraj próbuję przekonać Nelę do jedzenia mleczka z buletki i ech, szkoda gadac :-( Przedwczoraj jako ze był to pierwszy raz wypiła 30 ml ze 210 a wczoraj tylko wzieła smoczek do buzi to zaczeła krzywić sie, wierzgac i wyrywać. Po godzinie prób dałam sobie spokój i dałam jej cycka. Była godz 8 rano wiec głodna na 100% była.
Dziś na kolacje spróbowałam inaczej: przygotowałam mleczko i podałam jej łyżeczką - zjadła 90ml
wykrzyknik.gif
! Hmmm, teraz to już nie weim o co jej chodzi. Jakby nie odpowiadał jej smak mleczka to nie zjadłaby go niezależnie czy z butelki czy łyzeczki ( a przed łyzeczką spróbowałam butelką). Nie chodzi też o kształt smoczka bo mimo ze butelka do mleka jest aventu co jest dla niej nowością to próbowąłam podać jej mleko w butelce od soczków i herbatek czyli w canpolu. Oczywiście po zjedzeniu tych 90ml dojadła cyckiem

Czy któras miala taki problem?

Kupilam dzis Zuzi kaszke BoboVity mleczno - ryzowa o smaku truskawkowym (po 9 miesiacu,zeby nie bylo jakiegos nieporozumienia :laugh2: :laugh2: :-p),no i ... POLECAM!!! :-D Z checia sama bym sie Jej najadla,ale wole sobie odpuscic - i bez niej dobrze (az za... :baffled: ) wygladam. :-p Zuzia zjadla 150ml gesciochy lyzeczka. :tak: :-D

Przemko też je już kaszki z bobovity po 9 m-cu, obecnie morelową, ale w zapasie już czeka truskawka:-)
Cleo mój Przemko ma czasem napad że odmawia picia mleczka, ale to chyba dlatego że ostatnio dostaje coraz więcej nowości i mleczko mu powoli przestaje smakować

reklama
Do góry