reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja się zastanawiałąm wczoraj czy nie kupić Mai płatków ryżowych:baffled: no i w sumie niekupiłam, bo pomyślałam jak to gotować!:eek: ale pewnie kupię ugotuję na wodzie i dodam do mleka. Niech ma siakieś urozmaicenie Menu!;-)
a kaszka ryżowa o której piszesz Agutko to niebardzo jarzę co to!:eek::laugh2:może właśnie o takie płatki?!:dry:

i jeszcze myślałam nad tym ile mleka dajecie dziennie swoim dzieciątkom. Wiele z was dadaje tylko 2 razy dziennie, nie myślicie że to za mało, to przeciez nadal małe szybko rosnące szkraby są i potrzebją mleka!
jak myślicie?

reklama
Dzikidzik,yyy... Teraz dopiero przeczytalam swoj blad! :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
Mialam napisac,ze kaszke KUKURYDZIANA! :eek: :laugh2:

No wiec,czy ktoras podawala taka dzieciatku? ;-) Jak tak,to w jaki sposob ja przygotowalyscie?

A jesli chodzi o mleczko,to ja z checia dawalabym go Zuzi wiecej,ale Ona nie ruszy smoczka w ciagu dnia. :no: Zjada tylko wtedy,gdy jest zmeczona i w sumie jest Jej wszystko jedno. ;-) No,ale,zamiast flaszki,to ja Jej robie jakies zupki mleczne - z herbatnikiem,z sycharkiem albo kaszke na gesto np. ;-)

Igor pije mleko trzy a nawet cztery razy dziennie , po prostu jeszcze lubi possać smoka;-)oprócz tego oczywiście obiadki i przeciery , chrupki , chlebek , biszkopty , makaron z serem i inne

Marcel pije mleko dwa razy (rano i wieczorem z kleikiem), dwa razy kaszka no i obiadek, jakiś deserek itp.. W sumie to na opakowaniach z mleka pisze, że w przedziale wiekowym 7 miesięcy i wzwyż podaje się trzy porcje mleka.

Alicja zjada 4 porcje mleka (no chyba, że jeden posiłek mi prześpi,tak jak dzisiaj;-):-) to wtedy to są 3 porcje), w sumie wychodzi 640 ml Bebilonu na dobę. Nie wiem czy to dużo czy mało:eek::dry::confused:

Dziewczyny! CZy to już czas na całe jajko??? Bo w gotowych zupkach jest już makaron i kluseczki? To chyba właśnie w 10 miesiącu wprowadza się białko??? Tzn. można już bąblom zrobić jajeczniczkę na parze??

Ja wyczytałam że białko jaja kurzego można zacząć dawać około 1 roku życia.

Mój MIchaś troszkę się przekonał do kleiku ryżowego daje mu teraz mleczko z 3 łyzeczkami kleiku ryżowego (bezmlecznego Nestle) 2 razy dziennie i zajada ze smakiem.
Natomiast kaszki ryżowej też Netle nie lubi i już ....

A mam takie pytanie do Was, czy któraś z Was wprowadziła już swojemu dziecku kaszkę mannę, bo moja pediatra powiedziała mi ostatnio, że zmieniły się ostatnio troszkę zalecenia i kaszkę mannę można dawać już dzieciom w okolicach 9 miesiąca życia dwa razy w tygodniu po 1 łyżeczce do mleczka???

Nika MD kilka z nas daje już mannę. Ja np.od 2 miesięcy.
Ja Pati dałam już jajka na miękko spróbować. Zółtko ,ale i ciut białka.
Ona mleko je 3-4 razy dziennie. Nadal nie wypija więcej niż 120 ml.
Ogólnie to wczoraj w jakiejś gazecie przeczytałam że żółtko po 8 miesiącu, chleb po roku, mleko krowie po 2 latach. Niestosuję się do tego.

reklama
Nika ja tez juz od jakiegos czasu daje Oliwii kaszkę manną, aczkolwiek niekoniecznie dwa razy w tygodniu;-):-D, różnie to bywa.
Z reguły gotuję ja na mleku "niebieskim"(moje opakowanie nie jest niebieskie a w jakies paski:laugh2::-D) i podaje jako podwieczorek np z jabłkiem:-p
żółtka też nie daję co drugi dzień, bo zapominam o tym, taka gapa ze mnie:zawstydzona/y::-D:-D:-D

Do góry