reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja się zastanawiałąm wczoraj czy nie kupić Mai płatków ryżowych:baffled: no i w sumie niekupiłam, bo pomyślałam jak to gotować!:eek: ale pewnie kupię ugotuję na wodzie i dodam do mleka. Niech ma siakieś urozmaicenie Menu!;-)
a kaszka ryżowa o której piszesz Agutko to niebardzo jarzę co to!:eek::laugh2:może właśnie o takie płatki?!:dry:

i jeszcze myślałam nad tym ile mleka dajecie dziennie swoim dzieciątkom. Wiele z was dadaje tylko 2 razy dziennie, nie myślicie że to za mało, to przeciez nadal małe szybko rosnące szkraby są i potrzebją mleka!
jak myślicie?

reklama
Dzikidzik,yyy... Teraz dopiero przeczytalam swoj blad! :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
Mialam napisac,ze kaszke KUKURYDZIANA! :eek: :laugh2:

No wiec,czy ktoras podawala taka dzieciatku? ;-) Jak tak,to w jaki sposob ja przygotowalyscie?

A jesli chodzi o mleczko,to ja z checia dawalabym go Zuzi wiecej,ale Ona nie ruszy smoczka w ciagu dnia. :no: Zjada tylko wtedy,gdy jest zmeczona i w sumie jest Jej wszystko jedno. ;-) No,ale,zamiast flaszki,to ja Jej robie jakies zupki mleczne - z herbatnikiem,z sycharkiem albo kaszke na gesto np. ;-)

Igor pije mleko trzy a nawet cztery razy dziennie , po prostu jeszcze lubi possać smoka;-)oprócz tego oczywiście obiadki i przeciery , chrupki , chlebek , biszkopty , makaron z serem i inne

Marcel pije mleko dwa razy (rano i wieczorem z kleikiem), dwa razy kaszka no i obiadek, jakiś deserek itp.. W sumie to na opakowaniach z mleka pisze, że w przedziale wiekowym 7 miesięcy i wzwyż podaje się trzy porcje mleka.

Alicja zjada 4 porcje mleka (no chyba, że jeden posiłek mi prześpi,tak jak dzisiaj;-):-) to wtedy to są 3 porcje), w sumie wychodzi 640 ml Bebilonu na dobę. Nie wiem czy to dużo czy mało:eek::dry::confused:

Dziewczyny! CZy to już czas na całe jajko??? Bo w gotowych zupkach jest już makaron i kluseczki? To chyba właśnie w 10 miesiącu wprowadza się białko??? Tzn. można już bąblom zrobić jajeczniczkę na parze??

Ja wyczytałam że białko jaja kurzego można zacząć dawać około 1 roku życia.

Mój MIchaś troszkę się przekonał do kleiku ryżowego daje mu teraz mleczko z 3 łyzeczkami kleiku ryżowego (bezmlecznego Nestle) 2 razy dziennie i zajada ze smakiem.
Natomiast kaszki ryżowej też Netle nie lubi i już ....

A mam takie pytanie do Was, czy któraś z Was wprowadziła już swojemu dziecku kaszkę mannę, bo moja pediatra powiedziała mi ostatnio, że zmieniły się ostatnio troszkę zalecenia i kaszkę mannę można dawać już dzieciom w okolicach 9 miesiąca życia dwa razy w tygodniu po 1 łyżeczce do mleczka???

Nika MD kilka z nas daje już mannę. Ja np.od 2 miesięcy.
Ja Pati dałam już jajka na miękko spróbować. Zółtko ,ale i ciut białka.
Ona mleko je 3-4 razy dziennie. Nadal nie wypija więcej niż 120 ml.
Ogólnie to wczoraj w jakiejś gazecie przeczytałam że żółtko po 8 miesiącu, chleb po roku, mleko krowie po 2 latach. Niestosuję się do tego.

reklama
Nika ja tez juz od jakiegos czasu daje Oliwii kaszkę manną, aczkolwiek niekoniecznie dwa razy w tygodniu;-):-D, różnie to bywa.
Z reguły gotuję ja na mleku "niebieskim"(moje opakowanie nie jest niebieskie a w jakies paski:laugh2::-D) i podaje jako podwieczorek np z jabłkiem:-p
żółtka też nie daję co drugi dzień, bo zapominam o tym, taka gapa ze mnie:zawstydzona/y::-D:-D:-D

Do góry