reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A ja wczoraj zmałpowałam od Agutki:-p i dałam małej bułeczkę z masełkiem i rozsmarowanym żółtkiem, bo do zupy to zawsze zapominam dodać:baffled: i Ala zjadła mi ładnie 2 malutkie kanapeczki:tak:

reklama
My próbowalismy wczoraj kalafiorka i smakował małemu. Wczoraj dałam mu spróbować odrobinkę serka z kawałkami czekolady tak mu posmakowało, że chciał jeszcze a jak mu nie dałam to się strasznie rozpłakał i nie mogłam go uspokoić z 10 minut dopiero banan z jabłuszkiem pomógł. No i kompot z truskaweczek już popijamy.

My tez poszlismy za rada cioci Agutki i Oliwka zjadla wczoraj kromeczke z maselkiem i szyneczka z indyka. Sama odgryzala sobie kawaleczki i zula rewelacyjnie. No i co najwazniejsze-chciala jeszcze, tak Jej smakowalo :-) Od dzisiaj mala kanapeczka zagosci w naszym jadlospisie jako podwieczorek :tak:

a wiktoria dzis na drugie sniadanie dostala kanapeczke buleczke z serkiem hom,ogenizowanym waniliowym i bardzo jej smakowala:tak:

Muszę przyznać, że teraz dopiero odważyłam się Romkowi sama gotować zupki - dotychczas jadł słoiczki. No i ciągle miał uczulenie. Po prostu jestem w szoku - odkąd je moję jedzenie, to nie dosyć, że zżera takie ilości, że aż nie wiem gdzie to się w nim mieści, to jest cudownie głaciutki, bez uczulenia. A wymyślam mu takie pyszności, że ho ho. Tyle że w wersji dla alergika :)
Jak przysiądę kiedy na dłużej, to Wam napiszę kilka przepisów mojego autorstwa.
Czekam na przepisy. Chętnie z nich skorzystam.

Ja trochę też ściągnełam od Agutki. Wczoraj na podwieczorek dostała kanapeczkę z masełkiem i smażonymi jabłkami. Pokrojone w kostkę. Smakowało jej. Jadła tez wczoraj pierwszy raz budyń. Także smakował.

Mamuski! Czy ktoras z Was gotowala dzieciatku kaszke ryzowa? Jesli tak,to,jak to zrobilyscie? I dodawalyscie do niej cos "smakowego"? ;-)
Moja Mama wczoraj kupila taka kaszke Zuzi,a ja nie mam pojecia,jak sie za to zabrac! :szok: :laugh2: :-D :zawstydzona/y:

Ale jaką kaszkę ryżową??? Bo ja dawałam maluchomkaszkę ryżową Nestle i jaj się nie gotuje tylko wsypujesz do mleka modyfikowanego i mieszasz - można do niej dodać jakieś owoce.

reklama
Do góry