reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Magda ciosek,ja tez gotuje Zuzi zupki na kilka dni. ;-) Ostatnio wyszlo mi dwa razy po 7 sloiczkow i najnormalniej w swiecie wlozylam je do zamrazarki. ;-) :tak:

reklama
A ja kupilam Oliwii kalarepke bo podobno tez mozna ja podawac dziecku w naszym wieku, tylko ze nie wiem co z nia zrobic :eek: :confused: :eek: Moze ktoras z Was wie:confused: Mozna dodac do zupki ale czy cos jeszcze innego:confused:

A dzisiaj chce ugotowac Malej osobno miesko, ziemniaczki i moze marchewke na gesto. ZObaczymy czy bedzie chciala jesc nei zmiksowane razem :dry:

Mju, Nika!!!! Nie jesteście same ja też jeszcze nic nie ugotowałam -;-) poza jajkiem - z którego żółtko dodałam do zupki ze słoiczka. I zapewniam Was że przez jakiś czas jeszcze napewno nic nie ugotuję - także spokojnie...

Mju, Nika!!!! ja też jeszcze nic nie ugotowałam -;-) poza jajkiem - z którego żółtko dodałam do zupki ze słoiczka. I zapewniam Was że przez jakiś czas jeszcze napewno nic nie ugotuję

mnie na słoiczki po prostu szkoda kasy. poza tym domowe zupki są o niebo lepsze. ola właśnie pochłonęła 220 ml takiej całkiem gęstej i wcale jej się nie dziwię bo była naprawdę pyszna:-p:-)

agutko no faktycznie można zamrozić, jakoś o tym nie pomyślałam:zawstydzona/y:. a mrozisz z masełkiem czy przy podgrzewaniu dodajesz?

LUCZYNKA dla Ciebie ;-)

Królik z kalarepą
1/2 marchewki
1/2 kalarepy
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki mięsa z królika (20g)
Mięso gotujemy osobno i siekamy drobno. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na drobno. Do zagotowanej wody dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przecieramy przez sito dodajemy mieso i masło i gotujemy. Ostudzone podajemy dziecku

Ja robiłam z kurczakiem i też Adaś wcinał.

Wogóle przypominam stronkę, którą kiedyś któraś z dzewczyn wkleiła.
Jest bardzo fajna, dużo z niej korzystam. Ksi��ka Kucharska dla naszego malucha

A mnie na sloiczki nie stac i caly czas jestem zdania,ze gotowanie samemu wychodzi taniej,a poza tym mi to sprawia ogromna frajde,a przez to przy okazji czuje sie super mega fajowa mama! :-D :tak: :tak: :tak: :-D

ŁAŁ! Jaka ironia! :laugh2: Ja poprostu napisalam swoje zdanie na swoj temat. Chyba od tego jest forum? Hahaha!!! Nie no to ja juz nic na temat jedzenia Zuzi nie bede pisac (Ona nigdy nie dostala kotleta!). I nie napisalam,ze przez kupowanie sloikow nie jest sie fajowa mama!!!

reklama
hmmm, to ja chyba jestem super hiper extra fajową matką bo nie dość ze jeszcze karmię piersią to jeszcze sama gotuję!! hahahaaa:-D:-);-);-);-):happy::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::crazy::rolleyes::oo2::wink::wink::wink: PROSZę NIE TRAKTOWAć TEGO POWAżNIE!!!!!!;-)

a co do tego mleka w proszku to znalazłam tylko z MLEKOVITY i tam jest napisane, ze nie jest przeznaczone dla niemowlat poniżej 12 miesięcy:confused::confused:, hmmm a na tym waszym niebieskim???

Luczynko ja też kupiłam wczoraj kalarepkę i zastanawiałam sie co z nia zrobić, Madzia_pl dzięki za przepis:-)

Aha robiłam dziś pulpeciki z indyka, troszkę miękkie mi wyszły ale dobre;-)

Do góry