reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Tak wyglada:
14774.jpg

ehehe jak to fast food wchodzi bosko!!!
Podałam Alicji 2 razy i tak zielonego kupala w życiu nie widziałam:/ jak po tej kaszce
Ale faktycznie super sprawa tylko cena hmmmm
10 zł za 2 posiłki...

reklama
U nas po 7 wypada za 2 dni hehe.

13 - Polka wlasnie walnela kupe "pokaszkowa". Wszystko w normie bym powiedziala :-D

Teraz zapodalam jej chrupka kukurydzianego, i przyglada mu sie juz dobre 10 munut przekladajac z reki do reki. Co za artystka....

Ja Markowi już słoiczek z twarożkiem i jogurtem zapodałam jakieś 2 tygodnie temu... szaleństwo i daj jeszcze ...
He he he chrupek... Kupiłam ostatnio takie długie pałki kukurydziane... M. od razu wpakował do buzi, pociumkał wyjął a potem było już wszędzie w nosie, w oczach, we włosach ...i w uchu :eek: a ubaw jak matka go myła nieziemski :-D
Nawet nie pisze co moje dziecko je bo je wszytko. Dziś z nowosci dostanie kalafior do zupki... a zupka...przegląd lodówki + żółtko. Zupy wyszło tyle że mam na dzisiaj, na jutro i jeszcze jedną porcje zamoziłam...

No właśnie zastanawiałam się nad jogurtami, ale nie wiem w jakiej formie podać małemu. Kupujecie gotowe zwykle jogurty, czy te naturalne i wrzucacie do nich owocki??

Ja dziś planuję Adasiowi ugotować budyń. Wczoraj eksperymentowałam z kiślem, ale mój dzieć takim wynalazkom mówi stanowcze NIE. A to dziwne, bo on jak dotąd w ogóle nie wybrzydzał.

No właśnie zastanawiałam się nad jogurtami, ale nie wiem w jakiej formie podać małemu. Kupujecie gotowe zwykle jogurty, czy te naturalne i wrzucacie do nich owocki??

Ja dziś planuję Adasiowi ugotować budyń. Wczoraj eksperymentowałam z kiślem, ale mój dzieć takim wynalazkom mówi stanowcze NIE. A to dziwne, bo on jak dotąd w ogóle nie wybrzydzał.

Tyle co udało mi się znaleźć
Cytuję:
"Kiedy można zacząć podawać dzieciom jogurt? Czy jest on bezpieczny u dzieci z alergią na mleko?
W wielu krajach europejskich jogurty są wprowadzane do diety dzieci stopniowo między 6. a 9. miesiącem życia. W Polsce zaleca się podawanie jogurtu (lub kefiru) od 10. -11. miesiąca życia, początkowo w niewielkich porcjach, 1-2 razy w tygodniu. Najlepiej jest podawać jogurty zawierające tylko naturalne składniki, bez konserwantów. Jogurtów (ani kefirów) nie należy podawać dzieciom, które obowiązuje dieta bezmleczna (tzn. uczulonych na białko mleka krowiego).

Model żywienia niemowląt karmionych piersią i schemat żywienia niemowląt, które nie są karmione piersią. Aktualne (2001) zalecenia Instytutu Matki i Dziecka. Med. Prakt. Pediatr., 2001; 5: 129-13"
Źródło: Artykuły - Żywienie niemowląt i dzieci

Są jeszcze desrki z hippa z jogurtem http://www.mamanazakupach.pl/zywnos.../Hipp-Owoce-i-jogurt-BIO-dla-niemowlt-po-6-m/

Ostatnia edycja:
mamusie dzieci karmionych mleczkiem modyfikowanym:
ile razy dziennie Wasze dzieci piją mleko i ile?
ja mam do dooopy nocki dziś kilkanascie rqazy mlody chcial cyckac i coraz bardziej mysle o przestawieniu sie na modyfikowane
co prawda pije on na kolacje 210 ml mleka modyfikowanego z kaszką ale i tak sie budzi kolo 23 na jedzenie
i tak sie zastanawiam czy jakbym go odstawila to ile bym mu mogla tego mleka podac
na snaidanko, raz w poludnie i na kolacje???
czy jak?
a jak sie w nocy budzi o tej 23 to moze on jeszcze raz mleko dostac czy ot juz za duzo?

Cytuję:
"Kiedy można zacząć podawać dzieciom jogurt? Czy jest on bezpieczny u dzieci z alergią na mleko?
W wielu krajach europejskich jogurty są wprowadzane do diety dzieci stopniowo między 6. a 9. miesiącem życia. W Polsce zaleca się podawanie jogurtu (lub kefiru) od 10. -11. miesiąca życia, początkowo w niewielkich porcjach, 1-2 razy w tygodniu. Najlepiej jest podawać jogurty zawierające tylko naturalne składniki, bez konserwantów. Jogurtów (ani kefirów) nie należy podawać dzieciom, które obowiązuje dieta bezmleczna (tzn. uczulonych na białko mleka krowiego).

Model żywienia niemowląt karmionych piersią i schemat żywienia niemowląt, które nie są karmione piersią. Aktualne (2001) zalecenia Instytutu Matki i Dziecka. Med. Prakt. Pediatr., 2001; 5: 129-13"

Są jeszcze desrki z hippa z jogurtem Hipp Owoce i jogurt BIO dla niemowląt po 6 m.ż.

maonka....wszystko ładnie pięknie, ale schemat żywienia niemowlat zmienia się praktycznie z roku na rok. Kiedys gluten byl od 10 m-ca zycia , teraz jest wcześniej, a te dane które wkleiłas są z 2007r., także jakby troszkę przestrzałe:-)

Cytuję:

Są jeszcze desrki z hippa z jogurtem Hipp Owoce i jogurt BIO dla niemowląt po 6 m.ż.

no i ja wlasnie takie cos podaje Poli, a nie zwykle, normalne jogurty.

reklama
Kfiatek... nie wiem czy to rozwiąże Twój problem bo to może być kwestia przyzwyczajenia a nie głód ale spróbować możesz. Alicja dostaje mleko 2 razy -rano i wieczorem -tylko że Ona już dużo rzeczy je... ale myślę że 3 razy mleko zupka i kaszka są ok -w końcu to 5 posiłków. Tyle ze z porannego cyca bym nie rezygnowała -ja walczyłam ile się dało o poranne cycanie u Ali...

Sospettosa Alicja je bakusia i nic jej nie jest. Bardziej od kisielu woli galaretkę:tak:

A dziś dostała rybę
Wsunęła
Po rybie wciągnęła 220ml zupy gęściachy:baffled::szok: ja nie wiem gdzie Ona to mieści.

Do góry