reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
ja dzis do mleka dodałam kaszke, zobaczymy ile przespi, czy cos to da.. bo tez juz mnie noce ostatnie wykanczaja... no bo gdzie tu odpoczynek jak trzeba sie budzic co godz

Ja z nowosci podaje kaszke bananową od wczoraj..cos bunt totalny na mleko i conajmniej jedna miarka do kazdej butli musi byc..
poza tym marchewka i jabłko tez juz jest jedzona :) dziś planuje kupic kaszkę brzoskwiniową...
mamy 4miesieczniakow ile razy jadaja wasze maludy mleko?????
czy 4 mleka ( z czego 3xmleko dodatkiem kaszki inaczej nie przejdzie) na dobe plus sloiczek obiadku i pol sloiczka deserku juz to bedzie ok?

a jak masz zamiar wprowadzac pojedynczo prodkuty skotro dasz na raz deser i obiadek ?\
na poczatku się daje raz dziennie i jedna rzecz a nie nowa kaszka , deser i obiadek

U moja zajada sobie kleik na moim mleku i jej pasi narazie nic innego nie dałam .
No i dziś przełom z piciem z butelki . dostała 1/3 soczku jabłkowego i reszta wody wypiła 150 na raz .
vczyli jak Szymek żadne herbatki nie przejda tylko soczki z woda .

a jak masz zamiar wprowadzac pojedynczo prodkuty skotro dasz na raz deser i obiadek ?\
na poczatku się daje raz dziennie i jedna rzecz a nie nowa kaszka , deser i obiadek

Wporwadzalam pare dni marchewke, potem parę dni jabłko potem marchew z jabłkiem jak to się sprawdziło podałam banana w postaci kaszki jedna miarkę sypie do mleka bo inaczej nie toleruje mleczka. Nie podaje codziennie czegos nowego i nie podaję łaczonych nowych produktów
nie męcze jego brzucha :) nie napisałam ze podaje wszystko nowe na raz w jeden dzien...

:O

Ostatnia edycja:
Jeny ja zawsze bylam zdania ze zaczne dokarmiac po szostym miesiacu ale tez chyba zaczne wczesniej.
Moja dama budzi sie tez czesto w nocy i tez jestem tym wykonczona.Czasem co godzine juz je i nie wiem co o tym myslec.W dzien tez juz je co dwie godziny.Pewnie sie nie najada,bo innego wytlumaczenia nie mam.
A o glutenie to cos tam slyszalam ale musze sie doszkolic i zaczniemy podawac jak przyjdzie czas.
u nas to samo. dziś pobudka co 1,5 h
czy swoje mleko trzeba zagotować z manną czy jakiś inny sposób mamy macie?

pytanie do mam : tylko na cycu
czy juz cos wprowadzacie?
ja jeszczze nic nie dalam
podajecie juz gluten?
w jakiej formie?
manna?
ile i jak czesto?

reklama
pytanie do mam : tylko na cycu
czy juz cos wprowadzacie?
ja jeszczze nic nie dalam
podajecie juz gluten?
w jakiej formie?
manna?
ile i jak czesto?

taa , ja zaczęłam powoli wprowadzać
wczoraj spróbowałam dać ziemniaczka z moim mlekiem ale był bee....więc dziś zapodałam marchewkę z ziemniaczkę ale ze słoiczka i było super- moje dziecko zajadało aż miło, a jak zabrałam słoiczek po dwóch łyżeczkach to był płacz niesamowity więc wnoszę że mu się podoba...
gluten tez mam zamiar wprowadzić za kilka dni ( muszę najpierw obadać jak zareaguje po marchewie).podawac go bede w postaci kaszki z bebilonem....nestety nie jestem w stanie sciągnąć nawet 50 ml mleka....:(

Do góry