reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
Zosia od tygodnia na obiadek zjada zupkę z marchewki i ziemniaczka (130-150ml), od jutra z dodatkiem pietruszki. Z glutenem startujemy za m-c, a za tydzień z jabłuszkiem. Zupki sama gotuję, bo słoiczkami dzięki Bogu moje dziecię wzgardziło

ja ide dzisiaj na zakupy i cos mi sie zdjae,ze bede musiala rozszerzyc diete Borysowi. Synek dzisiaj je juz co godz. no ewidentnie się nie najada. Qrcze sama jestem w szoku, bo z córcią nie miałam tego problemu. Cholera...a tak chcialam karmic go do grudnia, tak jak corcie ok 9 m-cy...;-(

No coz, u nas porazka na calej linii. Seb nie chcial ani wody, ani herbatki (rumianek-blee, jablko z mieta-blee, koperek-blee), ani soczku (jablko). Bardziej niz pocie tego czegos w butelce zainteresowala go sama butelka i smoczek, ktory mozna tak fajnie grysc, a mine mial przy tym taka, jakby chcial powiedziec: "Tylko dlaczego z tego smoczka caly czas cieknie cos, co musze potem wypluwac?!":szok::-p:-D
Tak wiec ja niczego poza mlekiem wlasnej produkcji dziecku nie podaje. Poczekam jeszcze z miesiac i sprobuje jeszcze raz:tak:

Amelia jeszcze nic nie dostala oprocz herbatki rumianek koper ktorej tez nie chce pic.Korci mnie zeby cos jej dac bo noce sa koszmarne budzi sie co chwile ale czy to cos zmieni w nocy???W dzien nie jest zle.

moja Hania próbowala juz marchewki, a dzis poszło jabłuszko...rarytas :-)...za kilka dni planuję wprowadzać gluten, ale też chętnie się dowiem jak Wy to robicie :-)

Monia , ja juz pisalam kilka dni temu, ze u nas lekarz zalecil pol lyzeczki kaszki mannej dodawac do zupki.

Zielona - tą cukinie obierasz ze skory czy mielisz wszystko jak leci?

reklama
No, to mamy pierwszą kaszkę za sobą;-). Synek wcinał aż miło, nie wiem ile zjadł, bo karmilam go łyżeczką z miseczki, ale sporo wszamał. Ciesze się , bo córcia totalnie bez kaszkowa byla i jest do tej pory..

Do góry