reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

13x13 hmmmmmmmmm...... nie spotkałam się jeszcze z takim "menu" dla dziecka... Pierwsze, które kiedyś podałaś warte rozpatrzenia, a to jest conajmniej zastanawiające..
Będzie dyskusja na forum;-)

My też czekamy, aż na suwaczku wyskoczy 5 msc. Wtedy ruszamy z zupkami, papkami itp :-)

reklama
13x13 z czystej ciekawości - ile lat ma Twoja pediatra?

juz dawno o to chcialam zaytac, ale pominelam milczeniem, jak wiele innych rewelacji tej lekarki. Ja na to co czytam o zywieniu Alicji robie jedno wielkie :szok: bo w zyciu sie z czyms takim nie spotkalam.

Ale juz nie komentuje, bo sie przekonalam, ze nie ma sensu......

Ojojoj... nie kłóćcie się moje Panie ;) ja w ogóle nic nie powiem bo mi póki co nawet jabłka podać nie wolno :/ wiec w tym tempie do mleka krowiego dojdziemy w okolicach...hmmm...3 lat? ;D ...choć czytałam, że faktycznie mleko zwykłe po roku się podaje (?)

Ostatnia edycja:
ja od srody rozszerzam dietke Nikulka o soczki wpierw marchew potem jabłko i dopiero wtedy marchewka ze słoiczka. Mam nadzieje, że będzie ok. Niki nie jest alergikiem.
Potem kaszki :)):-)

13x13 -odwazna jesteś z tą dietą

Faktycznie przepraszam
tylko w Polsce nie trzeba na zapas kupować tyle tu supermarketów:-D
dzieki bogu ze w Polsce nie ma tak wielu kontrowersyjnych pediatrow
jest nas tu na forum kilkanascie (a moze i kilkadziesiat) i tylko Ty prezentujesz totalne rewolucje, nie dziw sie wiec ze kazda z nas jest w wielkim szoku czytajac takie rzeczy.
Najbardziej smieszne w tym wszystkim jest to, ze zawsze tak probujesz ustawic dyskusje, bysmy to my wszystkie czuly sie jak debilki, bo dziecku procz mleka nie dajemy nic.

Powiedziała od razu że jeśli się z nią nie zgadzam mam robić według własnego uznania. Ale jako ten cały ordynator oddziału dziecięcego chyba wie co mówi i jeśli poleca mi ją 4 rodziców zadowolonych z tego ze ma zdrowe niechorujące dzieci to ja nie będę z Nią dyskutować.
Za miesiąc mamy wprowadzić drugie danie -skandal biorąc pod uwagę że niektóre dzieci dopiero jabłko będą wcinać
WHO i nie tylko podaje schemat karmienia niemowlat na podstwaie wieloletnich doswiadczen, ktore ujely miliony dzieci.
Jesli Ty zdrowie Alicji powierzasz takiej lekarce, i opinii 4 rodzicow, no to podziwiam.
Dla mnie lekarka, ktora twierdzi , ze
zapytała dlaczego chcę mleko odparowane do którego trzeba dodać wody żeby znów było mlekiem
jest gorsze dla 4 miesiecznego dziecka niz mleko krowie- nie wie co mowi.....
Bo pasteryzacja to przede wszystkim zabicie wszelkich drobnoustrojow, a nie fanaberia.

Ostatnia edycja:
Ani razu nie zabrałam głosu w dyskusji na temat żywienia, i nigdy nie śmiałam komentować tego co tu czytam, ale tym razem nie mogę się oprzeć pytaniu- czy pediatra trzynachy aby napewno wie co robi czy może postanowiła sobie poeksperymentować na zdrowiu 4 miesięcznego dziecka. W tej kwestii jestem całkowicie po stronie Katik i innych dziewczyn...ale jak już było nie raz pisane każda ma swój rozum i wie co dla jej dziecka jest najlepsze....dziękuje za uwagę i znikam z tego wątku. Zajrze za miesiąc jak już większość dzieciolków będzie miała mam nadzieję mądrze rozszerzoną dietę abym mogła coś podpatrzeć.
do swidania ;d

dzięki :) my dziś kupiliśmy smoczki"y"browna bo takie butelki mamy- pozostałość po kolkach ;) zobaczymy w nocy jaj jej pójdzie kleik kukurydziany (bo taki lekarka pozwoliła) ;)

a tak troche nie na tym wątku ale przy okazji butelek lovi- fajne są??? Bo mnie się bardzo podobają i się zastanawiam nad zmianą...
Czy mają miękkie te dynamiczne smoczki czy takie twarde jak avent?? Bo julka odkąd się pozegnała z cycem nie znosi aventu ;/ a brown, który używamy, ma miekkie silikonowe smoczki i wiem ze teraz wszelkie twarde odpadają- jakie są te dynamiczne lovi??? :)

ja uzywam od poczatku lovi i jestem zadowolona:-) mam kikla butelek i smoki - ola nie ma problemow z piciem z butli i powrotami do cycka :-)

Trzynastka, od razu włącza Ci się agresor i ostrzysz pazury :-p:-p:-p:-p

A ja spokojnie przecież pytam, dlaczego ta pani doktor zaleca takie a nie inne produkty? Jestem po prostu ciekawa co mówią inni pediatrzy niż moja.

Dlaczego taki Danonek jest niby dobry dla czteromiesięcznego bąbla, albo żółtko? Napisz więcej a nie wkurzaj się od razu :-p

Przecież ona musi jakoś uzasadniać podawanie dziecku produktów, które są zakazane przez wszystkie schematy żywieniowe. No bo jak nie uzasadnia, to jak Ci powie żebyś Ali na pół roczku zaserwowała sushi z sosem wasabi to też podasz?

reklama
dzieki bogu ze w Polsce nie ma tak wielu kontrowersyjnych pediatrow
jest nas tu na forum kilkanascie (a moze i kilkadziesiat) i tylko Ty prezentujesz totalne rewolucje, nie dziw sie wiec ze kazda z nas jest w wielkim szoku czytajac takie rzeczy.
Najbardziej smieszne w tym wszystkim jest to, ze zawsze tak probujesz ustawic dyskusje, bysmy to my wszystkie czuly sie jak debilki, bo dziecku procz mleka nie dajemy nic.

WHO i nie tylko podaje schemat karmienia niemowlat na podstwaie wieloletnich doswiadczen, ktore ujely miliony dzieci.
Jesli Ty zdrowie Alicji powierzasz takiej lekarce, i opinii 4 rodzicow, no to podziwiam.
Dla mnie lekarka, ktora twierdzi , ze jest gorsze dla 4 miesiecznego dziecka niz mleko krowie- nie wie co mowi.....
Bo pasteryzacja to przede wszystkim zabicie wszelkich drobnoustrojow, a nie fanaberia.

Katik ma 100% rację ja też czasami po tych postach czuję się jak debilka i zacofana mamuśka:szok:
Trzymam się jednak swojego bo mam dwójkę zdrowych dzieciaczków którym zaczęłam wprowadzać jedzenia jak skończyli 6 miesiecy i nic im się przez to nie stało.
Nie ma sensu się produkować bo zuważyłam że niektórzy muszą zawsze mieć ostatnie zdanie.

Do góry