aniez
Fanka BB :)
Katik- tu masz o glutenie: Wprowadzanie nowych pokarmów I ma to być raz dziennie, jako dodatek 'hartujący' dziecko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Katik u nas w PL nie ma tej firmy...
Laski dzisiaj rano zerwałam się na równe nogi w panice, że coś się stało Q... a to dlatego, że moje dziecko trzy poprzednie noce budził się średnio co 2h w porywach do 3-4... wczoraj zasnął po 22 a ja o 7 się zerwałam bo mnie dziecko w nocy nie obudziło... wpadam do niego do pokoju, a on smacznie sobie śpi 30cm niżej niż wieczorem, ale śpi... uuuuuf... gadałam z moją babcią - powiedziała mi, że była pełnia przez poprzednie trzy noce, a dzieci często na nią reagują...
tak czy siak kleik zapchał go aż do rana... tak więc ja polecam przed snem dać dziecku mleko z kleikiem lub kaszką (jeśli z kleikiem to można dodać łyżeczkę herbatki jabłkowej) nocka przespana... :-)
nieeeeNie natknęłam się w Polsce na tego producenta, także nie wypowiem się w tej kwestii. Zapytaj o każdą inna firmę dostępną u nas to inaczej porozmawiamy .
Co do ciasteczek, to myślę że powinnaś zaczekać, niech Polcia nabierze doświadczenia ze słoiczkami . Ale jeśli jednak postanowisz podać ciasteczka, to myślę, że najlepiej rozmoczyć je w mleczku modyfikowanym, żeby się taka paćka zrobiła. Bo z pogryzieniem ciastek dziecinka raczej robie rady nie da jeszcze
Katik u nas w PL nie ma tej firmy...
Laski dzisiaj rano zerwałam się na równe nogi w panice, że coś się stało Q... a to dlatego, że moje dziecko trzy poprzednie noce budził się średnio co 2h w porywach do 3-4... wczoraj zasnął po 22 a ja o 7 się zerwałam bo mnie dziecko w nocy nie obudziło... wpadam do niego do pokoju, a on smacznie sobie śpi 30cm niżej niż wieczorem, ale śpi... uuuuuf... gadałam z moją babcią - powiedziała mi, że była pełnia przez poprzednie trzy noce, a dzieci często na nią reagują...
tak czy siak kleik zapchał go aż do rana... tak więc ja polecam przed snem dać dziecku mleko z kleikiem lub kaszką (jeśli z kleikiem to można dodać łyżeczkę herbatki jabłkowej) nocka przespana... :-)
Powiedz prosze ile mu dałaś tego kleiku? ryzowy czy kukurydziany?? ile łyżeczek kleiku dodałaś do porcji mleka??? no i smoczek z jaką dziurką-3?
kic8i dzięki za dietę , powiedz jaką podajesz mu kaszkę i czy butelką czy łyżeczką i jak to cholerstwo przygotować dzięki (kupiłam na mleku modyfikowanym i nie wiem jak mu to zaaplikować)
dawalas juz Bartkowi?Ja dawałam kleik łyżeczką więc z butelką nie poradzę i robiłam wg opisu na opakowaniu (jak chcesz dawać butelką, to musisz go dać mniej). Ryżowy i kukurydziany są OK. Ryżowy może mieć działanie 'zatwardzające' a kukurydziany wprost przeciwnie