reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Katik u nas w PL nie ma tej firmy...

Laski dzisiaj rano zerwałam się na równe nogi w panice, że coś się stało Q... a to dlatego, że moje dziecko trzy poprzednie noce budził się średnio co 2h w porywach do 3-4... wczoraj zasnął po 22 a ja o 7 się zerwałam bo mnie dziecko w nocy nie obudziło... :szok: wpadam do niego do pokoju, a on smacznie sobie śpi 30cm niżej niż wieczorem, ale śpi... uuuuuf... gadałam z moją babcią - powiedziała mi, że była pełnia przez poprzednie trzy noce, a dzieci często na nią reagują...
tak czy siak kleik zapchał go aż do rana... tak więc ja polecam przed snem dać dziecku mleko z kleikiem lub kaszką (jeśli z kleikiem to można dodać łyżeczkę herbatki jabłkowej) nocka przespana... :-)

Laski dzisiaj rano zerwałam się na równe nogi w panice, że coś się stało Q... a to dlatego, że moje dziecko trzy poprzednie noce budził się średnio co 2h w porywach do 3-4... wczoraj zasnął po 22 a ja o 7 się zerwałam bo mnie dziecko w nocy nie obudziło... :szok: wpadam do niego do pokoju, a on smacznie sobie śpi 30cm niżej niż wieczorem, ale śpi... uuuuuf... gadałam z moją babcią - powiedziała mi, że była pełnia przez poprzednie trzy noce, a dzieci często na nią reagują...
tak czy siak kleik zapchał go aż do rana... tak więc ja polecam przed snem dać dziecku mleko z kleikiem lub kaszką (jeśli z kleikiem to można dodać łyżeczkę herbatki jabłkowej) nocka przespana... :-)

Powiedz prosze ile mu dałaś tego kleiku? ryzowy czy kukurydziany?? ile łyżeczek kleiku dodałaś do porcji mleka??? no i smoczek z jaką dziurką-3?

Ja dawałam kleik łyżeczką więc z butelką nie poradzę i robiłam wg opisu na opakowaniu (jak chcesz dawać butelką, to musisz go dać mniej). Ryżowy i kukurydziany są OK. Ryżowy może mieć działanie 'zatwardzające' a kukurydziany wprost przeciwnie :-D

Nie natknęłam się w Polsce na tego producenta, także nie wypowiem się w tej kwestii. Zapytaj o każdą inna firmę dostępną u nas to inaczej porozmawiamy :).
Co do ciasteczek, to myślę że powinnaś zaczekać, niech Polcia nabierze doświadczenia ze słoiczkami :). Ale jeśli jednak postanowisz podać ciasteczka, to myślę, że najlepiej rozmoczyć je w mleczku modyfikowanym, żeby się taka paćka zrobiła. Bo z pogryzieniem ciastek dziecinka raczej robie rady nie da jeszcze :)
nieeee
poczekam z nimi i to sporo
kupilam na wyrost, bo taka "zapobiegliwa" lubie byc hahaha...

Na razie jeszcze cycus, potem obiadki.... a ciasteczka poczekaja.

kic8i dzięki za dietę , powiedz jaką podajesz mu kaszkę i czy butelką czy łyżeczką i jak to cholerstwo przygotować dzięki (kupiłam na mleku modyfikowanym i nie wiem jak mu to zaaplikować)

Powiedz prosze ile mu dałaś tego kleiku? ryzowy czy kukurydziany?? ile łyżeczek kleiku dodałaś do porcji mleka??? no i smoczek z jaką dziurką-3?

do mleko 150ml wrzuciłam 3,5 łyżeczki (od herbaty) kleiku ryżowego. smoczek użyłam LOVI KASZKA. mam też do buteliki AVENT o szybkim przepływie.

kic8i dzięki za dietę , powiedz jaką podajesz mu kaszkę i czy butelką czy łyżeczką i jak to cholerstwo przygotować dzięki (kupiłam na mleku modyfikowanym i nie wiem jak mu to zaaplikować)

ja kupiłam kleik bobovity ryżowy, bezmleczny - mleko mam swoje bebiko. Ale planuję też kupić kukurydziany bo tak jak napisała aniez jeden działa zatwardzająco, a drugi rozluźniająco ;-)
na opakowaniu masz napisane jak podać, ale zastosuj mniejsze proporcje kleiku, bo tam jest podane na karmienie łyżeczką. ja podawałam powoli najpierw dwie łyżeczki (na 150ml) i minutę poczekałam aż nasiąknie i jak było rzadkie to jeszcze trochę dosypywałam :-)

reklama
Ja dawałam kleik łyżeczką więc z butelką nie poradzę i robiłam wg opisu na opakowaniu (jak chcesz dawać butelką, to musisz go dać mniej). Ryżowy i kukurydziany są OK. Ryżowy może mieć działanie 'zatwardzające' a kukurydziany wprost przeciwnie :-D
dawalas juz Bartkowi?
wlasnie dziewczyny Tymek niedługo skończy 4 miesiące czyli wejdzie w piąty
jest karmiony wyłącznie piersią
zastanawiam się czy czegoś mu nie podsuwac juz do jedzenia
jak Wy robicie?
czekacie do końca 6 miesiąca?
ja tak z Hania robilam ale niejadek mi wyrósł
kaszek nie jadla
mleka modyfikowanego tez nei chciala
obwiniam sie ze moze dlatego ze za pozno jej dalalm

Do góry