reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
No, to Pola moze sie stolowac z Helenka Gosienki i z Bartkiem, zas my pojdziemy z torbami :-D
Moj tez po zlobku wrzeszczy, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam... a jak nie ma am to jest dziki ryk, a ze go dziasla bola i am jest utrudnione to ryczy i je :-D masakra jakas ;-)

Aga niedawno Agnieszka pytala o to samo, wiec cofnij sie kilka stron :) generalnie zasada jak u doroslych boalko i weglowodany, mozna dodac sok pom.z ktorym zelazo sie dobrze przyswaja, jaja, serki, zupy mleczne, pasta z jaja jest super :)))

u nas na śniadanie zawsze mm, tylko kasze/ płatki/ ryż/ makaron i dodatki typu własny dżem, cynamon, owoce się zmieniają

U nas menu też specjalnie urozmaicone nie jest - poza kaszą jada jajecznicę, kanapki, serek wiejski, sporadycznie naleśnika

Pytanie o UHT.
Wiem, ze Zielona je podaje, ktos jeszcze????
Kiedy 'bezpiecznie' przejsc na takie mleko?????
Czy to trzeba zagotowac, czy wystarczy podgrzac???? Mozna podgrzewac w mikrofali????? Zapach gotowanego mleka doprowadza mnie do odruchow wymiotnych.

Katik - ja podaję, ale sporadycznie, np. kaszę mannę albo budyń na UHT robię. Lence nic po nim nie jest.

Poza tym odkryłam kaszki mleczne HIPP i HUMANA. Wcześniej Lena najczęściej Nestle jadła, czasem BoboVitę. Te nowo odkryte są wg mnie dużo lepsze, bo mają 250g i mniej ich trzeba dać aby odpowiednią gęstość uzyskać, cenowo niby trochę droższe, ale w konsekwencji na dłużej starczają. Lubimy też te z serii "Na zdrowy brzuszek", ale trzeba je na mleku robić.

reklama
Katik, moje dziecko ostatnio zapalalo miloscia do mleka. Kilka razy dziennie potrafi wolac "eko, eko". Daje jej zwykle z kartonu, podgrzewam w mikrofali jak jest z lodowki i tyle. Ogolnie nic jej nie jest, chociaz zauwazylam, ze robi gestsze kupy, ale nie wiem czy to akurat od mleka.

Do góry