reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

a moja alijka je ostatnio duzo i wazy nadal cos kolo 9 kg hihi modelka moja, a kupki nadal 3-4 razy dziennie to normalka, i ciagle w ruchu...
salamandra - alijka tez buszuje w lodowce i zawsze sobie wybiera... cytryne... i ja lize i nadgryza ble...

reklama
Ja mam pytanie odnosnie nabialu. Moje dziecko oprotestowalo kaszke na kolacje, wiec tym sposobem nie dostaje w ogole mleka, bo z kubka nie wypije. Ile w takim razie serkow/jogurtow/kefirow dziennie powinna dostawac? Wczoraj przykladowo zjadla caly serek wiejski na kolacje i w ciagu dnia wypila pol kefiru. Nie wiem czy to nie za malo...

onka moja alijka prawie wogole nie je jogurtow ani serkow..., a wy juz calkiem zeszlyscie z mleka? bo alijka pije jeszcze na noc butle i nad ranem, a w ciagu dnia rzadko kiedy je nabial... nie wiem jakie sa normy i ile dziecko powinno jesc nabialu ale skoro natalka zjadla caly serek wiejski i pol kefirku to chyba wystarczajaco nabialu, przeciez nie mozesz jej caly dzien tylko nabial podawac

Katik dzięki wypróbuję zupkę, może młoda się przekona bo u nas na zmianę krupnik,jarzynowa, pomidorówa i rosół

Justa, na dzien dzisiejszy w ogole mleka nie ma. Do roku karmilam ja piersia, pozniej nie chciala juz pic mleka, wiec dopoki byla kaszka na kolacje to sie nie przejmowalam. Teraz kaszka juz zostala oprotestowana. Ostatnio zrobilam jej mleko w kubeczku do kanapki to zrobila jednego lyka i reszta do zlewu poszla.

Mamusia- polecam się :-p za 2-3 dni daj jej jogurt naturalny (tak pół kubeczka) i zobacz co się stanie, bo nabiał musi być.

Onka- mój nie tknie mleka (co jakiś czas próbuję mu je dać, ale gdzie tam, nie ma opcji) daje mu co najmniej 1,5 jogurtu, twarożek (też z jogurtem, bo sam ma mało wapnia), ser żółty (plasterek dziennie), żółtko jaja ma dużo wapnia i brokuły też :-) jakoś tak żeźbimy, ale łudzę się, że kiedyś łaskawie zechce to nieszczęsne mleko pić... eh... uparciuch, Kuba pił sporo do 3 roku życia bez problemów, a ten się zaparł, że nie i kropka...

ja na moją odkryłam sposób aby zjadała mleko. wieczorem jak lezy w lozku i daje jej butle to dziubnie kilka łyków i koniec. zostawiam ją i przychodzę jak już zaśnie i daje jej butle przez sen, wczoraj wciągnęła całą:-D

Tylko, że mój już w ogóle nie pije z butli ;-) ani z niekapka (niekapkiem gardził od początku) bidon też ostatnio jest passe (łaskawie w piaskownicy zeń skorzysta, jak nie ma czasu na bunt), tylko kubek, a najlepiej moja szklanka jest cacy :-) toby sie w tym łóżku pozalewał :-D
Zresztą ja jestem zwolenniczka oddzielania spania od jedzenia :-) ale to moja opinia.

reklama
Alijka to modelinka rośnie, jak moja Lenka, u nas jak ostatnio lernkę ważyłam to miała 9400. Dzisiaj spróbuję ponownie, bo wydaje nam się, że chyba ciała nabrała;-)

Moja butlę lubi i chętnie pije, z niekapka mniej chętnie. Z kubka to tylko mi podpija, ale skoro Wy już kubek dajecie to ja mojej też święto dzisiaj zrobię i zobaczę:-)

Do góry