reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Ola dziś rano troszkę kaszki , chlebek z masełkiem takie wiloziarnisty , słoik ( bo my dziś kurak z rożna ) , potem bratu wyjadła pół kotleta z cycka z brokułami , dobiła naszym kurakiem , jak wstanie będą truskawy .
A no i jeszcze trzy ziemniaki z naszego obiadu też zjadła

reklama
Dawno tutaj nie zaglądałam, i podniosłyście mnie na duchu, bo myślałam, że tylko z mojej Ali taki odkurzacz. Też wszystko chętnie, a najlepiej z naszych talerzy. Igor też taki był, ale przy jego nadruchliwości wszystko spalał, a Młoda spokojniejsza, więc nie chciałabym, z niej kluseczki zrobić.

u nas prawdziwym hitem są truskawki - w każdej postaci.
Julka zajada się nimi aż jej się uszy trzęsą

I mam takie pytanie - chciałabym jej zmiksować truskawy i zamrozić - potem zimą będą jak znalazł. czy wystarczy jak je zmiksuje czy musze je jeszcze zagotowac czy coś??

I mam takie pytanie - chciałabym jej zmiksować truskawy i zamrozić - potem zimą będą jak znalazł. czy wystarczy jak je zmiksuje czy musze je jeszcze zagotowac czy coś??

Ja mroze cale truskawki i po rozmrozeniu robie z nimi co tam mi trzeba lub tez takie rozgniecione z cukrem (ale to bardziej juz dla nas). Nie musisz ich gotowac ani nic, wystarczy troche umyc i do zamrazarki :-)

Ja mrożę w całości myję obieram , pakuję po 15 szt np w woreczki takie żeby mieć na raz na kisiel czy do deserku .

Ja też w całości mrożę - myję, osuszam i mrożę na tackach, każda osobno, a później jak już są zamrożone to wrzucam do woreczków. Mój M. kiedyś robił wycenę dla przedsiębiorstwa produkującego mrożonki i tak mu zalecono robić, więc robimy;-)

Mi się do zamrażary już truskawy nie mieszczą i ja chyba za leniwa jestem, to kupuję mrożonki :-) ale gdybym miała mrozić, to raczej w całości :-)
Młody szamie co leci... jeny... nie zarobię... naprawdę... dzisiaj hitem były: tagiatelle ze szpinakiem, szarlotka z truskawkami oraz truskawki z jogurtem i musli... oprócz tego pochłonał chleb pełnoziarnisty z szynką i serem, jajo na miękko i zupę... niech mnie nikt nie pyta, gdzie to się zmiesiciło, bo ja bym chyba pękła po takiej ilości ;-)

Truskawki to jest to. Zrobiłam jej to co miałam z owoców, taką sałatkę, banan, truskawki, kiwi.
Do tego kompot z truskawek. Był też kompot z rabarbaru. Też smakował.
U nas króluje ostatnio ryba. Zmiksowałam rybę i dodałam do gotujących się warzyw, z przecierem pomidorowym. Śmierdziało rybskiem, ale zajadała się. Wypróbuję jeszcze rybę po grecku z przepisu Isabelli.
Kotleciki rybne zrobiłam, ale jeszcze młoda nie jada, jutro jej dam spróbować.

reklama
Mi się do zamrażary już truskawy nie mieszczą i ja chyba za leniwa jestem, to kupuję mrożonki :-) ale gdybym miała mrozić, to raczej w całości :-)
Młody szamie co leci... jeny... nie zarobię... naprawdę... dzisiaj hitem były: tagiatelle ze szpinakiem, szarlotka z truskawkami oraz truskawki z jogurtem i musli... oprócz tego pochłonał chleb pełnoziarnisty z szynką i serem, jajo na miękko i zupę... niech mnie nikt nie pyta, gdzie to się zmiesiciło, bo ja bym chyba pękła po takiej ilości ;-)

jA MAM taką zamrażarę w garażu co się w niej świniak zmieści ( pozostałość z biednych czasów ) jak to w sklepach nic nie było he he

Do góry