reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Kittek- u nas pulpety tez są cool- ale w sosie koperkowo smietanowym w pomidorowym jeszcze nie robilam...
Odkad odebralam Antosia wyniki i wiem ze nie ma anemii i ładnie przybral juz nie mam cisnienia na jego nie jedzenie...no i jak mama się nie stresuje Antos wiecej je. Ograniczylam mu mleka - wiec nie pije juz 700 ml na dobe a jakies 250-350 max. No i pewnie dzieki temu tez czesciej siega po cos innego do jedzonka. Zagustowal w botwince a jego ulubionym i jedynym owocem który je są nektarynki- wczoraj zjadl dwie- wyssal caly miąższ aż do pestki:)śLIWKI I BRZOSKWINIE i truskawki SĄ NATOMIAST PASSE

Zielona - moja śmietanę już dawno dostała i nic jej nie było, więc z Kostką też powinno być ok;-)

A truskawki Lenka mimo, że uczulenie ma to uwielbia. dzisiaj jej dała 5 małych, bo piszczała na ich widok i dopominała się tak, że nie umiałam odmówić:zawstydzona/y:

Konstancja je ser zolty, jogurt, smietane, twarozek... Zaczelam zastanawiac sie, czy nie wprowadzic jej krowiego mleka. No i stad pytanie: wlasciwie to kiedy i jak wprowadzac zwykle mleko do diety?

Kiedyś czytałam, że bezpiecznie krowie podawać 2-latkom. No, ale może się mylę, więc gwarancji nie daję;-)
Moja budyń na UHT je i nic jej nie jest, może tak próbuj..

Konstancja je ser zolty, jogurt, smietane, twarozek... Zaczelam zastanawiac sie, czy nie wprowadzic jej krowiego mleka. No i stad pytanie: wlasciwie to kiedy i jak wprowadzac zwykle mleko do diety?

Mój lekarz powiedział mi tak , przeciwskazań po roku nie ma zadnych , ale jesli dziecko jest niejadkiem to poleca MM bo jednak ma witamin dużo , ale jeśli je wszystko jak Twoja kostka to można juz dać . oczywiście nie mleko UHT z kartonu.
Ja OLi już nie raz daje choć ona wogóle nie lubi mleka, ale od SZymka wyjada np płatki z mlekiem .

Mój wszytsko je... najbardziej lubi ryby :-) zjadł ostatnio dorsza, solę, łososia i halibuta :-)
Hitem wyjazdu natomiast było tagiatelle ze szpinakiem i czosnkiem w sosie śmietanowym :-) zjadł cały talerz i awanturował się o jeszcze :-D

Zielona przy Kubie pediatra powiedziała mi, jak miał 1,5 roku, że ładnie przybiera, dużo je i może dostawać zwykłe mleko, więc przeszliśmy na zwykłe i nic mu nie było, z B. też poczekam jeszcze trochę, ale myślę, że nie ma przeciwskazań, zaś jeśli nie ma u Was np. mleka mikrofiltrowanego, to prędzej dłaym UHT niż 'od krowy'... to już zależy co tam u Was do kupienia :-)

Kittek- gratki !!! Pulpety rulezzzzzzzzzzzzzzzz :-D Bartek też lubi :-D

U nas jest mleko UHT lub idzie sie do chlopa i kupuje od krowy :-D Znaczy kupuje sie od chlopa heheh

mleka mikrocostam nie widzialam.

I jak podawac to mleko? normalnie, czy rozcieczac?

reklama
idzie sie do chlopa i kupuje od krowy
laugh.gif
Znaczy kupuje sie od chlopa heheh
buhahahahaha :-)

I jak podawac to mleko? normalnie, czy rozcieczac?
Normalnie- nie rozcieńczać (chyba, że masz tłuste mleko) 2% najlepsze, mniej nie ma sensu, bo się niektóre witaminy przyswajaja tylko w tłuszczach, zaś więcej to za dużo, bo nie o tuczenie dzieci idzie :-)

Mleka mikrofiltrowane mają oznaczenie ESL (Extendet Shelf Life), technologia z USA... może do Meksyku dotarła :p

Do góry