reklama
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Kittek- u nas pulpety tez są cool- ale w sosie koperkowo smietanowym w pomidorowym jeszcze nie robilam...
Odkad odebralam Antosia wyniki i wiem ze nie ma anemii i ładnie przybral juz nie mam cisnienia na jego nie jedzenie...no i jak mama się nie stresuje Antos wiecej je. Ograniczylam mu mleka - wiec nie pije juz 700 ml na dobe a jakies 250-350 max. No i pewnie dzieki temu tez czesciej siega po cos innego do jedzonka. Zagustowal w botwince a jego ulubionym i jedynym owocem który je są nektarynki- wczoraj zjadl dwie- wyssal caly miąższ aż do pestkiśLIWKI I BRZOSKWINIE i truskawki SĄ NATOMIAST PASSE
Odkad odebralam Antosia wyniki i wiem ze nie ma anemii i ładnie przybral juz nie mam cisnienia na jego nie jedzenie...no i jak mama się nie stresuje Antos wiecej je. Ograniczylam mu mleka - wiec nie pije juz 700 ml na dobe a jakies 250-350 max. No i pewnie dzieki temu tez czesciej siega po cos innego do jedzonka. Zagustowal w botwince a jego ulubionym i jedynym owocem który je są nektarynki- wczoraj zjadl dwie- wyssal caly miąższ aż do pestkiśLIWKI I BRZOSKWINIE i truskawki SĄ NATOMIAST PASSE
Zielona - moja śmietanę już dawno dostała i nic jej nie było, więc z Kostką też powinno być ok;-)
A truskawki Lenka mimo, że uczulenie ma to uwielbia. dzisiaj jej dała 5 małych, bo piszczała na ich widok i dopominała się tak, że nie umiałam odmówić
A truskawki Lenka mimo, że uczulenie ma to uwielbia. dzisiaj jej dała 5 małych, bo piszczała na ich widok i dopominała się tak, że nie umiałam odmówić
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
O Zielona fajny pomysł, sama bym chętnie spróbowała
To był deser czy śniadanko?
mial byc deser, ale ostatecznie byla kolacja Po smietanie nic mlodej nie jest.
zielona maupa
Konstancja je ser zolty, jogurt, smietane, twarozek... Zaczelam zastanawiac sie, czy nie wprowadzic jej krowiego mleka. No i stad pytanie: wlasciwie to kiedy i jak wprowadzac zwykle mleko do diety?
Konstancja je ser zolty, jogurt, smietane, twarozek... Zaczelam zastanawiac sie, czy nie wprowadzic jej krowiego mleka. No i stad pytanie: wlasciwie to kiedy i jak wprowadzac zwykle mleko do diety?
Mój lekarz powiedział mi tak , przeciwskazań po roku nie ma zadnych , ale jesli dziecko jest niejadkiem to poleca MM bo jednak ma witamin dużo , ale jeśli je wszystko jak Twoja kostka to można juz dać . oczywiście nie mleko UHT z kartonu.
Ja OLi już nie raz daje choć ona wogóle nie lubi mleka, ale od SZymka wyjada np płatki z mlekiem .
aniez
Fanka BB :)
Mój wszytsko je... najbardziej lubi ryby :-) zjadł ostatnio dorsza, solę, łososia i halibuta :-)
Hitem wyjazdu natomiast było tagiatelle ze szpinakiem i czosnkiem w sosie śmietanowym :-) zjadł cały talerz i awanturował się o jeszcze
Zielona przy Kubie pediatra powiedziała mi, jak miał 1,5 roku, że ładnie przybiera, dużo je i może dostawać zwykłe mleko, więc przeszliśmy na zwykłe i nic mu nie było, z B. też poczekam jeszcze trochę, ale myślę, że nie ma przeciwskazań, zaś jeśli nie ma u Was np. mleka mikrofiltrowanego, to prędzej dłaym UHT niż 'od krowy'... to już zależy co tam u Was do kupienia :-)
Kittek- gratki !!! Pulpety rulezzzzzzzzzzzzzzzz Bartek też lubi
Hitem wyjazdu natomiast było tagiatelle ze szpinakiem i czosnkiem w sosie śmietanowym :-) zjadł cały talerz i awanturował się o jeszcze
Zielona przy Kubie pediatra powiedziała mi, jak miał 1,5 roku, że ładnie przybiera, dużo je i może dostawać zwykłe mleko, więc przeszliśmy na zwykłe i nic mu nie było, z B. też poczekam jeszcze trochę, ale myślę, że nie ma przeciwskazań, zaś jeśli nie ma u Was np. mleka mikrofiltrowanego, to prędzej dłaym UHT niż 'od krowy'... to już zależy co tam u Was do kupienia :-)
Kittek- gratki !!! Pulpety rulezzzzzzzzzzzzzzzz Bartek też lubi
zielona maupa
U nas jest mleko UHT lub idzie sie do chlopa i kupuje od krowy Znaczy kupuje sie od chlopa heheh
mleka mikrocostam nie widzialam.
I jak podawac to mleko? normalnie, czy rozcieczac?
mleka mikrocostam nie widzialam.
I jak podawac to mleko? normalnie, czy rozcieczac?
reklama
aniez
Fanka BB :)
buhahahahaha :-)idzie sie do chlopa i kupuje od krowyZnaczy kupuje sie od chlopa heheh
Normalnie- nie rozcieńczać (chyba, że masz tłuste mleko) 2% najlepsze, mniej nie ma sensu, bo się niektóre witaminy przyswajaja tylko w tłuszczach, zaś więcej to za dużo, bo nie o tuczenie dzieci idzie :-)I jak podawac to mleko? normalnie, czy rozcieczac?
Mleka mikrofiltrowane mają oznaczenie ESL (Extendet Shelf Life), technologia z USA... może do Meksyku dotarła