reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

elvie my też ostanio kupiliśmy Nan Junior z miodem ale czeka na swoją kolej musimy wypić zapasy NAN3.

moje dziecko wczoraj zapragnęło posmakować ptasiego mleczka a że słodyczy jej wogóle nie dajemy to reakcja była ekhm:baffled: raczej więcej nie spróbuje bo zwymiotowała wszystko i patrzyła z obrzydzeniem.

reklama
Zielona- Bartolini by się podłączył :-) on kocha pomidory, kocha groszek, wszytsko kocha :-D

Faktycznie dużo mleka Wasze dzieci jedzą, ale zmiany lepiej wprowadzac stopniowo, nic na siłę!

eeehehehehehe moja też moja też!!! a ostatnio wielkie love poczułą do zwykłej bułki -w piaskownicy aferę zrobiła mała bandytka że chłopczyk ma a ona nie...dobrze że sklep za rogiem:)

u nas mleko tylko raz ak się przebudzi nad ranem 6/7 ale wtedy to butla pod korek 240ml.
a tak śniadanie o 9, później drugie, zupa i drugie danie, kolacja, mycie ząbków i spać
Dorosłe jedzenie u nas idzie -kaszy wyzbyłam się podając parę razy zamiast mleka bo nie chciała inaczej

Maja jak wiecie kocha owoce więc dzić nam zrobiłam koktail owocowy, pychota.

3 kiwi, jeden banan 4 połówki brzoskwini z puszki i troszkę tego soku (latem dodam świeże brzoskwinie)

To zmiksowałam i dolałam troszkę wody i tak sobie piłyśmy przez słomkę.

Mojej 'włoszce' zasmakowało też ostatnio spaghetti ze szpinakiem, czosnkiem i serkiem topionym śmietankowym (nam robiłam z Lazurem,ale dzieciom chyba jeszcze nie wolno więc miała swój serek). Na koniec cała zielona była po rączkami jadła,ale bardzo jej smakowało :)

Isabela czytałam wczoraj od zamiłowaniu Antosi do pulpetów w sosie pomidorowym. Pomyślałam, eeeeeeee tam pewnie i tak nie przebiją Majowych naleśników. Nie uwierzyłabym jakbym nie zobaczyła. Maja wciągnęła 3 pulpety, mega ilość sosu z ryżem jak na nią. Wyobraźcie sobie jaka byłam szczęśliwa. Co by nie było tak prosto to wcześniej ryba w sosie śmietanowym i zupa kalafiorowa babci były bleeeeeeeeeeee

Hitem ostatnich dni są ostatnio truskawki z jogurtem naturalnym i z cukrem :)

Ola też mielońce lubi dziś szymkowi z talerza wyjadała , wczoraj na kolację dostała też parówkę bardzo jej smakowała , zjadła połowę , potem zagryzła żółtym serkiem , bo ja jej daję w kawałkach do łapki bo ona z tych niemlekowych

Lenka parówek nie znosi. Różne jej już dawałam i nie chce.

Po truskawkach dostała drobnej wysypki na policzkach:/

Ostatnio odkryła za to chrupkie żytnie pieczywo i sama po nie sięga:-) Zajada się też jogurtem naturalnym - 150ml zje i jeszcze chce:szok:

Mojej 'włoszce' zasmakowało też ostatnio spaghetti ze szpinakiem, czosnkiem i serkiem topionym śmietankowym (nam robiłam z Lazurem,ale dzieciom chyba jeszcze nie wolno więc miała swój serek). Na koniec cała zielona była po rączkami jadła,ale bardzo jej smakowało :)
Dziękuję za pomysł na obiad;-)

Spadam spać, bo aż się głodna zrobiłam od tych pyszności:-D

reklama
Kostka dzis wtrabila miche twarozku ze smietana, cukrem, cynamonem i bananem (mam nadzieje, ze smietana jej nie zaszkodzi), po czym wyrwala mi miseczke z reki i zaczela paluszkami wycierac pozostalosci i zjadac - tak jej smakowalo! A poza tym pala wielka miloscia do ananasow, moj ananasek :tak:

Do góry