reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

elvie my też ostanio kupiliśmy Nan Junior z miodem ale czeka na swoją kolej musimy wypić zapasy NAN3.

moje dziecko wczoraj zapragnęło posmakować ptasiego mleczka a że słodyczy jej wogóle nie dajemy to reakcja była ekhm:baffled: raczej więcej nie spróbuje bo zwymiotowała wszystko i patrzyła z obrzydzeniem.

reklama
Zielona- Bartolini by się podłączył :-) on kocha pomidory, kocha groszek, wszytsko kocha :-D

Faktycznie dużo mleka Wasze dzieci jedzą, ale zmiany lepiej wprowadzac stopniowo, nic na siłę!

eeehehehehehe moja też moja też!!! a ostatnio wielkie love poczułą do zwykłej bułki -w piaskownicy aferę zrobiła mała bandytka że chłopczyk ma a ona nie...dobrze że sklep za rogiem:)

u nas mleko tylko raz ak się przebudzi nad ranem 6/7 ale wtedy to butla pod korek 240ml.
a tak śniadanie o 9, później drugie, zupa i drugie danie, kolacja, mycie ząbków i spać
Dorosłe jedzenie u nas idzie -kaszy wyzbyłam się podając parę razy zamiast mleka bo nie chciała inaczej

Maja jak wiecie kocha owoce więc dzić nam zrobiłam koktail owocowy, pychota.

3 kiwi, jeden banan 4 połówki brzoskwini z puszki i troszkę tego soku (latem dodam świeże brzoskwinie)

To zmiksowałam i dolałam troszkę wody i tak sobie piłyśmy przez słomkę.

Mojej 'włoszce' zasmakowało też ostatnio spaghetti ze szpinakiem, czosnkiem i serkiem topionym śmietankowym (nam robiłam z Lazurem,ale dzieciom chyba jeszcze nie wolno więc miała swój serek). Na koniec cała zielona była po rączkami jadła,ale bardzo jej smakowało :)

Isabela czytałam wczoraj od zamiłowaniu Antosi do pulpetów w sosie pomidorowym. Pomyślałam, eeeeeeee tam pewnie i tak nie przebiją Majowych naleśników. Nie uwierzyłabym jakbym nie zobaczyła. Maja wciągnęła 3 pulpety, mega ilość sosu z ryżem jak na nią. Wyobraźcie sobie jaka byłam szczęśliwa. Co by nie było tak prosto to wcześniej ryba w sosie śmietanowym i zupa kalafiorowa babci były bleeeeeeeeeeee

Hitem ostatnich dni są ostatnio truskawki z jogurtem naturalnym i z cukrem :)

Ola też mielońce lubi dziś szymkowi z talerza wyjadała , wczoraj na kolację dostała też parówkę bardzo jej smakowała , zjadła połowę , potem zagryzła żółtym serkiem , bo ja jej daję w kawałkach do łapki bo ona z tych niemlekowych

Lenka parówek nie znosi. Różne jej już dawałam i nie chce.

Po truskawkach dostała drobnej wysypki na policzkach:/

Ostatnio odkryła za to chrupkie żytnie pieczywo i sama po nie sięga:-) Zajada się też jogurtem naturalnym - 150ml zje i jeszcze chce:szok:

Mojej 'włoszce' zasmakowało też ostatnio spaghetti ze szpinakiem, czosnkiem i serkiem topionym śmietankowym (nam robiłam z Lazurem,ale dzieciom chyba jeszcze nie wolno więc miała swój serek). Na koniec cała zielona była po rączkami jadła,ale bardzo jej smakowało :)
Dziękuję za pomysł na obiad;-)

Spadam spać, bo aż się głodna zrobiłam od tych pyszności:-D

reklama
Kostka dzis wtrabila miche twarozku ze smietana, cukrem, cynamonem i bananem (mam nadzieje, ze smietana jej nie zaszkodzi), po czym wyrwala mi miseczke z reki i zaczela paluszkami wycierac pozostalosci i zjadac - tak jej smakowalo! A poza tym pala wielka miloscia do ananasow, moj ananasek :tak:

Do góry