reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Bartkowi jeszcze owsianki nie dawałam, ale Kubie gotowałam ją najpierw na wodzie (w małej ilości ciągle mieszając i brałam takie płatki błyskawiczne) studziłam tę papkę i dolewałam MM. Przypomniałaś mi o owsiance :-) bo my ostatnio rano zupy mleczne wciągamy i ograniczyłam się do ryżu, makaronu i lanych klusek :-) pora na owsiankę :-) Kaszki u nas poszły weg, bo wg juniora są bleeeeeeee... Kuba dokladnie w tym samym okresie ich odmówił, a kumpela dalej swoje półtoraroczne dziecię nimi karmi, fajnie ma, bo szybko machnie kaszke i luz, a u mnie zabawa, bo taka normalna mleczna jest rzadka, więc przed pracą stresik z tym, że młody zjada tego kopiasty talerz :-)

Dziewczyny, podawalyscie juz maluchom owsianke? Jesli tak, to jak ja przygotowalyscie?
Ja daję! Płatki owsiane zalewam wodą i z łyżeczką masła gotuję do miękkości często mieszając;-) Studzę i taką papkę zalewam MM.
Lenka bardzo lubi:-)
Aaaa.. i czasami dodaję jej suszone śliwki do tego!

O fajnie jutro też spróbuję i będziemy razem szamać. Elvie cukier dodajesz do tego? Ja myślałam o miodzie.

Moja pszczółka dziś wciągnęła pół dużego grejpfruta, krzywiła się bo kwaśny był,ale dalej sobie do buźki kawałki pchała, hehe.

reklama
Aga- to samo chciałam napisac, jeśli Sebastian je jogurty, to możesz spróbowac z normalnym mlekiem, przeciez nie będzie tego jadł w ilościach hurtowych, a jak się nie da, to bez MM tez można żyć :-D My planujemy zapodać zwykłe mleko jakoś za pół roku (+/-).

Ja do owsianki Kubie wrzucałam owoce: jabłka, gruszki, maliny, ale nie dosładzałam (on i tak był duuuużyyyyy chłop).

Białko na razie jest OK, reakcji nie było, no jak to nie sa ogórki, to jak babcię kocham nie wiem co... chyba jednak woda... ale nie będę sobie tym zawracała głowy... ten typ tak ma i już (teraz non stop go natłuszczam i nie kapiemy codziennie, żeby nie naruszać warstwy lipidowej skóry).

Do góry