reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

Gdyby nie ilość tej wody to brzmi fajnie... sama nie wiem... może jeszcze troszkę mąki dodać?

A jak robicie leniwe?

Aniam kopytka Oli normalnie robiłaś bo boję się,że jak jej dam mało podziabane to nie pogryzie i brzuchol ją będzie bolał.

Tak normalne ale moje jakieś takie w miare mięciutkie wychodzą . MOja je dziabie dziasłami bo zębów przecież brak he he

leniwe
przepis - Kluski leniwe z serem - kuchnia.tv

reklama
O Matko!!!:baffled::baffled::baffled:
To my jesteśmy sto lat za murzynami z jedzeniem.....
Tak czytam, jajecznica, kanapki z szynką, kluski, pomidorowa (moja bogini), kluseczki lane, ryby...
U nas skromnie, Rano mleko z kaszką, soczek, potem herbatnik, mleko z owocami (samo nie przejdzie), bułeczka albo chlebek okruszki, zupki od babci (zmiksowane jak tylko się da) to na przymus, i dwa rodzaje słoiczków marchewkowa z ryżem i jarzynowa z królikiem a na noc obowiązkowo mleko z kaszką Nestle zdrowy brzuszek 5 zbóż z lipą (ma smak herbatników). próbowałam różne dania ze słoiczków ale na wszystkie ma odruch wymiotny (w zasadzie to tak udaje gdy jej nie smakuje)
tak się zajeliśmy chorobą że zaniedbaliśmy wprowadzanie nowych rzeczy, wciskam jej tylko co lubi, byle jadła bo nie przybiera na wadze, 2i pół miesiąca temu ważyła 7200 a teraz ledwo 7400
chyba rano pomidorówkę zrobię z drobnymi lanymi, może zje a jak nie to ja zjem.
potem zacznę z jajkiem

judysia - mam nadzieję, że Twoja pomidorowa będzie Zosi smakować.

Moja Lenka pomidorową uwielbia, a dzisiaj pierwszy raz dostała mamusiny rosołek i zjadła dwa razy tyle co pomidorowej je:szok: Dałam jej dużo makaronu, który się ciągnął aż po brodzie i tak fajnie wciągała:-D, do tego dużo mięsa z uda indyka, natki pietruszki i marchewki oraz trochę selerka i pietruszki. Było mniam mniam:tak: Cieszę się jak nie wiem co, bo ostatnio słoiczków jeść nie chce (a zawsze jadła).

dziewczyny mam pytanie odnośnie przechowywania zupek i dań zrobionych przez nas. Jak jest z zupką ile mogę ją trzymać i czy mogę ją mrozić, a jeżeli tak to jak w jakiś specjalnych pojemnikach ??

nata ja zupki w lodowce trzymam 2 dni, natomiast jezeli chce zamrozic, to robie to we wczesniej wyparzonych sloiczkach po gotowych daniach. Najpierw wstawiam do lodowki na ok 2 h by sie wyziębiły, a potem mroze gora 2 tyg. Acha, nie napelniaj sloiczka po brzegi, bo zupki lubia zwiększać swoją objętość w zamrazalce.
Są specjalne pojemniczki do mrozenia, ale nie pamietam firmy. I mysle, ze śmiało możesz w woreczkach do mleka

Ostatnia edycja:
nata ja mrożę zupki w woreczkach na mleko trzymam je około1,5 do 2 tyg gdyż nie robię większych ilości, wychodzi mi przeważnie 4-5 woreczków.

nata ja zupki w lodowce trzymam 2 dni, natomiast jezeli chce zamrozic, to robie to we wczesniej wyparzonych sloiczkach po gotowych daniach. Najpierw wstawiam do lodowki na ok 2 h by sie wyziębiły, a potem mroze gora 2 tyg. Acha, nie napelniaj sloiczka po brzegi, bo zupki lubia zwiększać swoją objętość w zamrazalce.
Są specjalne pojemniczki do mrozenia, ale nie pamietam firmy. I mysle, ze śmiało możesz w woreczkach do mleka

ja tez tak postepuje

Konstancja ma nowego ulubionego snacka. wczoraj jeszcze miny robila (bo to bylo jej pierwsze podejscie), a dzis zajadala sie z wielki apetytem. snaackiem tym jest ogor kiszony :-)

reklama
dziewczyny mam pytanie odnośnie przechowywania zupek i dań zrobionych przez nas. Jak jest z zupką ile mogę ją trzymać i czy mogę ją mrozić, a jeżeli tak to jak w jakiś specjalnych pojemnikach ??
robie dokladnie tak jak dziewczyny, a mroze w sloiczkach po obiadkach.

O Matko!!!:baffled::baffled::baffled:
To my jesteśmy sto lat za murzynami z jedzeniem.....
teraz macie wazniejsze sprawy na glowie niz nowosci jedzeniowe. jak juz wyjdziecie ze szpitala, to nadgonicie albo i przegonicie inne dzieciaki jedzeniowo wiec sie nie martw tym. A jak pomidorowka smakowala?

Konstancja ma nowego ulubionego snacka. wczoraj jeszcze miny robila (bo to bylo jej pierwsze podejscie), a dzis zajadala sie z wielki apetytem. snaackiem tym jest ogor kiszony :-)
wlasnie weszlam tu zeby zapytac od keidy mozna ogorki podawac. a tu prosze - zielona wie:)
a powiedzcie mi czy zupe ogorkowa tez moge juz Mlodemu podawac? bo ja bardzo lubie i dosyc czesto u nas jest, ale jakos boje sie mu podac, a on jak tylko widzi ze cos w talerzu mam to od razu placze ze on tez chce. Taki moj podjadek maly;p

Do góry