reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

aniez ja blenderowałam pora nie wiem czy by się dało na idealna pape przerobic ale marchewkę czy pietruszkę to spokojnie . więc w kazdy zupokrem można wrzucić :) . MIęsko też można przeblenderować i w zupe

Tylko, że Kuba nie przełknie zupokremu :-) w zupie ma pływać :-) z tym, że to co on lubi, więc blenderem nie jechałam, tylko wyławiałamto, co nie pasowało, ale obecnie cebulę i pora wcina aż miło. Ale dzieci są różne, B. zje wszystko, jak leci więc na razie mam z bani :-) i już blendera nie używam.

reklama
aga moja Ola też lubi ten barszcz i jeszcze wiosenna . \

Aniez - mój szymek wsio wcina na szczęscie on ogólnie lubi g,ęste zupy może pływac pełno warzyw i być dużo makaronu , jedyne czego nie je to ziemniaki z zupy od zawsze je wypuwał , nawet panie w przedszkolu mu wyciagają albo dziubią widelcem bo tam też nie chciał zjeść

moja Hania nie nabierze sie na starta na tarce marchewke cyz inne warzywo
czesto nie chce jesc lub wybiera z talerza
jedynie zblenderowane przejdzie jak np. zupa krem z brokułów
no ale nei chce ja przestawiac na papki
bez przesady
no i rosol je zez warzyw

co do mlodego
to nadal dajecie konsekwentnie pół żółtka codziennie
wstyd sie przyznac ale jakos ostatnio ciagle mi nie po drodze z tym żółtkiem
albo zapomne albo mlody nie chce zjesc
maskara
mam to żółtko na sumieniu... :(

ja też z tym żóltkiem na bakier...dziś na śniadanie mu ugotowałam na pół twardo i na chlebku posmarowałąm ale nie zjadł..więc znowu zonk
on wogóle od soboty znowu nic poza mlekiem nie chce brać do paszczęki. Dziś zjadł serek waniliowy Danone :/ bo nic innego nie chciał....cwaniak

Kwiatek - ja też żółtko pomijam, bo zwyczajnie o nim zapomniałam:zawstydzona/y:
Może dzisiaj młodej podam, jak ssać butelkowego nie chce to może chociaż normalniejsze jedzonko jej podejdzie..

kwiatek najlepsza do tego pomidorowa , razem z pomidorami mielisz warzywa :)

Ja też o żółtku zapominam ale daje Oli całe jajo nie raz

Ja też o żółtku zapominam ale daje Oli całe jajo nie raz
ale cale do lapki, czy siekasz na drobno?

co do zoltka to ja od czasu do czesu jak sobie przypomne to daje, ale zeby codziennie to nie... mialam kilka obiadkow z dodanym zoltkiem i od tamtej pory jakos przestalam mu podawac regularnie:(

a Sebek juz na calego domaga sie samodzielnego jedzenia. dzis np koniecznie szyneczke chcial sam jesc. nie bylo mowy o tym ze mama mu bedzie dawala, on sam i koniec. no wiec jadl sam. oczywiscie wiecej szynki trafilo na podloga niz do japy ale co tam, dziecko zadowolone i mama mega dumna:)

reklama
Do góry