reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Nata u nas jogurty naturalne z bakomy idą w ruch i serek z presidenta naturalny taki
lub taki w okrągłym pojemniczku coś kolo 350 g...
lub taki w okrągłym pojemniczku coś kolo 350 g...
magda c - twoj post mnie torche pocieszyl.. moja alijka to to samo, ona moglaby chyba caly dzien nic nie jesc, jak miala 6 miesiacy to jadla wiecej niz teraz, a teraz tez jak cos wezmie do buzi to mietoli 10 minut, jedzenie to normalna katastrofa u nas ostatnio, nie wiem ile ona wazy ale chyba 8 kilo nawet nie ma... a jest jedna z najstarszych tutaj...
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
to tak jak HaniaMarta Ola była totalnym niejadkiem, zjedzenie każdego posiłku zajmowało po 2h przy stawaniu na głowie, zabawianiu, wymyślaniu cudów na kiju. Nie da się porównać do tego co ty przechodzisz, ale łez trochę nad nią wylałam. Zawsze była drobniutka, bardzo szczupła, w okolica 3 centyla, a czasem i poniżej. Badania zawsze wychodziły dobrze, żadnej anemii, mnóstwo energii.
Z jedzeniem trochę jej się poprawiło, doprowadza mnie do szału jej tempo jedzenia, bo ugryzie kanapkę i glumie ją 10 minut, dalej chudzina - waży 15 kg, ale już takiego parcia na to jej jedzenie nie mam, bo nie chcę jej krzywdy zrobić, żeby jej życie wokół jedzenia się toczyło, bo z tego potem mogą jakieś psychiczne problemy związane z jedzeniem się pojawić.
Przy Zosi nie mogłam się nacieszyć tym, że można dziecko normalnie posadzić w foteliku i w 10 minut dać michę zupy (trochę się popsuło, ale zwalam to na zęby)
wazy okolo 14 kg ma 3 latka
jedzenie mogloby dla niej nei istniec
na warzywa nawet nei spojrzy
jak gdzies zmiele to potrafi wydlubac marchewke
no i jej jedzenie to to co jej do buzi wsadze zagadujac ja czyms
rzadko naprawde rzadko usiadzie i sama zje chlebek czy zupe
aniez
Fanka BB :)
Zgadzam się z Aniąm- w zupie można przemycić wszytsko, przy założeniu, że dziecko lubi zupy :-) U nas nie ma z tym problemu, bo moja stonka jest wszytskożerna, ale jak Kuba miał etapy niechęci do jedzenia (u dzieci to normalne) to w zupach miał co trzeba :-). Teraz, to ja się martwię, że nasz budżet nie wytrzyma jego przerobu :-)
O! Cebule i pora tak przemycalam (bo kiedyś nie lubił)- gotowałam w zupie i potem wyciągałam, czego oczy nie widzą :-) :-) :-) a witaminy i tak siedziały w wywarze.
O! Cebule i pora tak przemycalam (bo kiedyś nie lubił)- gotowałam w zupie i potem wyciągałam, czego oczy nie widzą :-) :-) :-) a witaminy i tak siedziały w wywarze.
Zgadzam się z Aniąm- w zupie można przemycić wszytsko, przy założeniu, że dziecko lubi zupy :-) U nas nie ma z tym problemu, bo moja stonka jest wszytskożerna, ale jak Kuba miał etapy niechęci do jedzenia (u dzieci to normalne) to w zupach miał co trzeba :-). Teraz, to ja się martwię, że nasz budżet nie wytrzyma jego przerobu :-)
aniez ja blenderowałam pora nie wiem czy by się dało na idealna pape przerobic ale marchewkę czy pietruszkę to spokojnie . więc w kazdy zupokrem można wrzucić . MIęsko też można przeblenderować i w zupe
Justa a robilas malutkiej morfologie, zelazo, TSH? jesli nie to zrob te badania i do tego posiew mowczu. moze byc jakas utajona infekcja i dlatego Ami nie chce jesc. mi tak na poczatku kazano robic jak zaczely sie nasze problemy.
a poza tym to Olka tez dopiero zbliza sie do 8kilo...
a poza tym to Olka tez dopiero zbliza sie do 8kilo...
reklama
a Sebastian dzis zaczal sam jesc. Znaczy na lawie stal sloiczek z owocami, bestia mala podlazla sobie do lawy, wstala i lapka owoce wyjadala. umazal sie przy tym jak calutki, lawe zreszta tez, ale jaki szczesliwy byl jak go mama przylapala na jedzeniu samodzielnym kochane moje samodzielne dziecko
a dzis probowalismy nowego obiadku - barszcz ukrainski i byl mniam:-) o taki NOWOŚĆ BoboVita zupka Barszcz ukraiński Na pierwsze danie | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
a dzis probowalismy nowego obiadku - barszcz ukrainski i byl mniam:-) o taki NOWOŚĆ BoboVita zupka Barszcz ukraiński Na pierwsze danie | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Ostatnia edycja: