reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

13x13 - a moze slodzenie wody, slodkie herbatki i slodkie soczki powoduja ze Alicji stale chce sie pic, a nie zaspokaja pragnienia?
Przeciez tak samo reaguja nawet dorosli - slodka cola nie ugasisz pragnienia.
Stad wszedzie trabia by dzieci dopajac nieslodzonym.

reklama
Ło to Alicja faktycznie dużo pije:baffled: powinnam się tym martwić???
Ale Ona się mega poci i dużo sika -nie znosi upałów -ciągle jest mokra:sorry2:
Dziś o 5 tatuś Ją wziął na ogród bo nie mogła zasnąć z tego ciepła a mama spała w najlepsze:-D

PS Obiadki lecimy dalej. Ale zupka dziś miała więcej selera i minka była skrzywiona... co nie znaczy że moje dziecię nią pogardziło:) wszamała ok 40 ml popiła herbatką Planteks 50ml i obaliła cyca ups...

Bartek też dużo sika i jest spocony mimo, że w samym pampku siedzi (2 x dziennie go kąpię, no i z raz 'przemywam' wodą), a karmiony tylko cyckiem. Jak dziecko jest dobrze dopajane (niezależnie czy cyckiem, czy wodą) to ma czym siuśkać i się pocić, a poci się, bo gorąco i tak się chłodzi :-D Także u Was wszystko w normie.

Qrcze, a mój Borys mało sika. Niby je normalnie bo co 2-3godz. W nocy tak jak kiedys jedna pobudka, ale po nocy w zasadzie pampek suchy, no może jeden sik byl. Polożylam go dzisiaj bez pampka, żeby sprawdzic czy w ogóle sika, no i naszczęście okzalo się,że tak;-), ale coś malo. Nie wiem, może to po antybiotyku:eek:. Qpek natomiast jest więcej niz zwykle.

Qrcze, a mój Borys mało sika. Niby je normalnie bo co 2-3godz. W nocy tak jak kiedys jedna pobudka, ale po nocy w zasadzie pampek suchy, no może jeden sik byl. Polożylam go dzisiaj bez pampka, żeby sprawdzic czy w ogóle sika, no i naszczęście okzalo się,że tak;-), ale coś malo. Nie wiem, może to po antybiotyku:eek:. Qpek natomiast jest więcej niz zwykle.

Adaś odkąd skończył miesiąc w nocy praktycznie nie sika. Jak po kąpieli ok 20 mu założę pampersa to do rana pieluszka sucha. Tylko dlatego zmieniam mu pieluszkę, bo wg mnie to nie hignieniczne tak 12h w jednej pieluszce, a poza tym stare siki pachną dość jadowicie :|.
W sumie jak moje dziecko przestało sikać w nocy, nie przejęłam się tym. Uznałam, że to pewnie działa jak u dorosłego. My też przecież całą noc bez sikania dajemy radę :).

Adaś odkąd skończył miesiąc w nocy praktycznie nie sika. Jak po kąpieli ok 20 mu założę pampersa to do rana pieluszka sucha. Tylko dlatego zmieniam mu pieluszkę, bo wg mnie to nie hignieniczne tak 12h w jednej pieluszce, a poza tym stare siki pachną dość jadowicie :|.
W sumie jak moje dziecko przestało sikać w nocy, nie przejęłam się tym. Uznałam, że to pewnie działa jak u dorosłego. My też przecież całą noc bez sikania dajemy radę :).
Dorośli tak, ale dzieci....??? Mnie się wydaje,że dziecko powinno sikac w nocy. Weronika jednak mi sikala nawet jak miała 2 latka z hakiem, dopiero jak ja odpieluchowalam to przestała sikac w nocy. Wydaje mi sie wiec ,że to chyba nie do konca normalne aby taki niemowlaczek w nocy nie sikal. No ale może się mylę, ekspertem nie jestem. Ja mam zamiar obserwowac synka i zobaczymy czy to efekt, antybiotyku, upalów czy cos innego. Oby nie.

U nas wczoraj bylo 5 kupek :szok: jak do tej pory robił jedną na dzień-dwa dni... ale dzisiaj wszystko ok
Sika dość mało ale sika więc myślę że jest ok i resztę po porstu wypoci. Pije co 2 godziny z jedną przerwą nocną...

Wronka przeczytaj na ulotce...takie żeczy powinny być tam ujęte

Dziewczyny butelkowe. Czy któraś z Was karmi mleczkiem HIPP BIO????? mam do sprzedania 6 opakowań
musialam zmienic na te z prebiotykami i nie mam co z tym zrobić teraz

Dorośli tak, ale dzieci....??? Mnie się wydaje,że dziecko powinno sikac w nocy. Weronika jednak mi sikala nawet jak miała 2 latka z hakiem, dopiero jak ja odpieluchowalam to przestała sikac w nocy. Wydaje mi sie wiec ,że to chyba nie do konca normalne aby taki niemowlaczek w nocy nie sikal. No ale może się mylę, ekspertem nie jestem. Ja mam zamiar obserwowac synka i zobaczymy czy to efekt, antybiotyku, upalów czy cos innego. Oby nie.

Mnie się wydaje, że to przez te upały. Alicja też od kilku dni sika dopiero nad ranem, tak do 3-4 pampek suchy, dopiero potem się napełnia.

wronka mi się też wydaje że dziecko powinno taki maluch sika czesto małymi porcjami Szymek teź dopiero jakiś czas temu budzi się rano z suchą pieluchą bo już potrafi to kontrolować . a moze to wina tegpo upału że częsć jednak płynów ucieka z potem itp obseruj ciemiączko wklęsłe może być oznaką odwodnienia

reklama
Nie bardzo bo ja Jej wszystkiego nie słodzę -słodzę tylko to co lubi słodkie

hehe he uff:-D

Zeby wiedzieć czy dziecko się najada (pewnie odnosi się to również do picia) musi zmoczyc dziennie conajmniej 10 pieluch. Przy podejrzeniach o odwodnienie pierwsze pytanie pediatry dotyczy właśnie ilości zasikanych pieluch.
Wiem że sa tacy którzy na to pytanie odpowiedzieliby dwie:-D 1 na 12h na noc i 1 na 12h na dzień:-D (bez kitu to nie żart!!! widziałam w sklepie babkę która 2szt co dzień kupuje:baffled::szok:)

a ja szaleje z zapiekankami lodami szaszłykami rybami póki co tfu tfu tfu Alicji nic:-)[/QUOTE]

Jedzenie w Rowach faktycznie dobre mają... już mi narobiłaś smaka na a. rybę, b. zapiekankę z pieca, c GOOOFRAAA- przy zejściu na plażę (obok wejścia do Słowińskiego Parku)- tylko uwaga na dziki- one tam wieczorem też przychodzą na wyżerkę- 3 lata z rzędu je tam widziałam :-D Rozmażyłam się, no ale w sierpniu tam będę- w sumie niedługo :-D

Dzieci nie sikają jak dorości i muszą moczyć co najmniej 8-10 pieluszek. I w nocy siusiek też powinien się pojawić (dzieci nie kontrolują moczu, bo ich mózg jeszcze do tego nie dojrzał).

Do góry