reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Zwykły smoczek aventu pasuje do lovi... więc trójprzepływowy też powinien... chyba...
Bartek natomiast w braciszka się bawi- kupne jest beeee, mamine jest jami... w maminej zupie może yć wszytko i się zje, kupna kłuje w zęby. Poza tym z dnia na dzień przestał lubić/ jeść owoce... 1/4 małego słoiczka może zje, ale więcej nie ma szans, za to zupy wciska około 200 ml :)
Kaszki są super- wszytskie, MM jest super.

Kwiatek, on się w nocy nie budzi na jedzenie, tylko coś mu jest i musi się 'przytulić'... zęby, brzuszek, samotność, nieumiejętność zaśnięcia jak go coś wybudzi... Może da się smoczkiem 'zapchać'?

Kostka dostala schabik, jest pyszny :D Zwlaszcza z dynia. Dzis bedzie z jakas inna mieszanka warzywna. Najzabawniejsze jest to, ze mala nie lubi zup, jakos konst¡ystencja jej nie pasuje. Lubi natomiast gesta pape. I niech je pape, nie bede z nia walczyc.
Poza tym ciagle gdzies w necie napotykam sie na to zeby dawac juz bialy barszcz z ziemniakami. Hmm, nie wiem co o tym sadzic, ale wlasciwie to czemu nie, w koncu wszystko tam absolutnie naturalne jest. Moze uda mi sie zdobyc make zytnia, to zrobie zakwas. Jesli malej nie podpasuje, sama wsune z dzika przyjemnoscia. Moja matka twierdzi, ze ja bedac w wieku Konstancji juz wpylalam barszcz i zalewajke...

aniez - moja mała też się w nocy na jedzenie budzi tak ja Kwiatkowy Tymuś. Po kąpieli dostaje dwa cyce i butlę NAN na dobranoc, dopija 40-50ml i więcej nie chce. Budzi się ok. 1:00, wówczas się uda ją czasem smoczkiem oszukać, ale już od 3:00 to mowy nie ma. Cyc musi być. No i do rana jeszcze dwa razy cycać musi.

dziewczyny u nas jest tak:
Julka około 19 zjada 150ml mleka - i potrafi się obudzić między 1 a 2 w nocy na 120ml mleka - po tym posileniu się śpi - wszystko zależy od jej humoru - budzi się miedzy 5 a 6

nata, na linkowym jest sciezka do strony z przepisami. Mam tez na ebooku taka ksiazeczke, chyba nestle albo innej bobovity

Edit: sprawdzilam, ksiazka ktora mam nosi tutul: Ksiazka kucharska dla najmlodszych.

Ostatnia edycja:
reklama
Wreszcie!!! Ugotowałam jedzonko Zosi i zjadła!!! Marchewka, natka, pietruszka, seler, cukinia i indyk z kaszka manną, nawet dobra bo mi smakowała również. Może jednak zasmakuje normalnego jedzonka a nie tylko słoiczki.

Do góry