reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Co do butelek i smoków u nas trochę lepiej tzn. mały nadal bezsmokowy ale zaczął tolerować jedną butelkę i smoka do niej a więc niekapek NUK :szok: Do tego niekapka mamy smoczki takie do picia i takie do kaszki. Tyle butelek testowaliśmy, tyle smoczków i w końcu coś podpasowało :-)

reklama
No ja wlasnie mam butle z nuka. Czyli smoka aventu nie kupie.
Musze poszukac czy cos podobnego jest tez z nuk. Pewnie nie.
Czyli co, inwestycja w butle+ smok trojprzeplywowy z avent?... To dziecko mnie kiedys z torbami pusci.....
ja jak bylam w polsce to kupila dla alijki ta rewelacje... koszt nie jest az taki duzy, chyba 47 zlotych dalam za butelke ze smokiem+smok trojprzeplywowy, bo chcialam zeby alija miala ta butle do kaszek... no i oczywiscie ona nie akceptuje tej butli wogole...czyli ciezko z ta kaszka przez butle, bo ona akceptuje tylko dr.browns butelki i smoczki, a ten do kaszki jest dziwny.. duzo leci...i dlatego u nas jak narazie kaszka tylko lyzeczka...

Co do butelek i smoków u nas trochę lepiej tzn. mały nadal bezsmokowy ale zaczął tolerować jedną butelkę i smoka do niej a więc niekapek NUK :szok: Do tego niekapka mamy smoczki takie do picia i takie do kaszki. Tyle butelek testowaliśmy, tyle smoczków i w końcu coś podpasowało :-)
super, ze w koncu cos mu podpasowalo. teraz juz bedzie z gorki:)

ja jak bylam w polsce to kupila dla alijki ta rewelacje... koszt nie jest az taki duzy, chyba 47 zlotych dalam za butelke ze smokiem+smok trojprzeplywowy, bo chcialam zeby alija miala ta butle do kaszek... no i oczywiscie ona nie akceptuje tej butli wogole...czyli ciezko z ta kaszka przez butle, bo ona akceptuje tylko dr.browns butelki i smoczki, a ten do kaszki jest dziwny.. duzo leci...i dlatego u nas jak narazie kaszka tylko lyzeczka...

to ja za ta sama butelkę dałam 34 . Jak dla mnie 47 to jednak sporo za kawałek plastiku . ogólnie te wszystkie butelki i kubki kosztują fortune .
Tak samo jak np miseczki 4 szt z TT kosztują ponad 20 zł a w ikea za 6 szt płaci się 6 zł . Jakoś mozna taniej zrobić a wcale nie sa gorsze , bo mam jedne i drugie .
Także 50 zł prawie za butle to istna przegina

Dobra, kupilam ten smok trojprzeplywowy (tzn 2 szt w opakowaniu za 16 zl), do tego duza butla z avent (23 zl). Pola przed kapiela wtrabila 100 ml mleka , po kapieli drugie 100, i doprawila cycusiem.
No i musiala pic z I bo na II sie krztusila.

reklama
haha, o ja glupia...

pytam, bo my tez mamy te trojprzeplywowe, tyle ze z nuka. No i ktoregos pieknego dnia sie zdziwilam, jak mala nie chciala przez nie pic mleka (oczywiscie wiedzialam, ze sa trojprzeplywowe, ale na opakowaniu nie bylo napisane jak to regulowac hehe), chciala natomiast mmleko przez jedynke z Avent. Wymienilam smoczki i juz Kostka sie nie buntowala. To nie smoczka wina tylko glupiej matki hehe.

Do góry