reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
a ja dziś kupiłam takie cudo tylko innej firmy
CANPOL siateczka gryzak do karmienia + gratis (1260890058) - Aukcje internetowe Allegro
i mała sobie zjadła kawałek jabłuszka a potem banana ale była radocha . :) nie dała sobie zabrać
No a jak z myciem tego cuda?

U nas wczoraj i dziś była marchewka z ryżem. Wczoraj się małej 3 razy nią ulało i dzisiaj raz. Nie wiem, czy ryżu nie toleruje czy co.. Dostała po marchwi pół słoiczka z jabłkiem, w ramach dbania o zaparcia;-) I taką qpę walnęła, że M. trzymał, ja wycierałam i wycierałam i końca nie było:D

dziewczyny zauwazyliscie ze kaszki z bobowity te co sie rozrabia z wodą różnie sie je przygotowuje. chodzi mi o to ze np. mialam kaszke mleczno-ryzowa o smaku banana to wsypuje sie 6-7 łyzek , a teraz mam o smaku maliny i tylko pisze 4-5 łyzek. ciekawe czemu?obie są po 4 mies. a smak i konsystencja rózna. tu co wiecej to czuc ze to kaszka, a tu co mniej to tak jakby sama woda i mały sie nia nie najada. w takim razie czy moge wiecej jej sypac tak jak poprzednio 6-7???
Ja też robię "na oko". Kończymy właśnie bananową bobovitę i dzisiaj kupiłam Nestle.
Kaszki podjada nam dziadek, tzn. ja robię zwykle więcej i mała je 15-20 łyżeczek a to co zostaje to dla dziadka:D

No i te śliwki gerbera udało mi się zdobyć w Stokrotce. Są po 5m-cu tak jak pisałyście.

w koncu nadrobilam ten watek.
u nas dzis ziemniak z dynia - PYCHOTA!! tylko dlaczego mama tak malo dala?:(
Aniam, a ty dalas surowe jablko czy gotowane jekies? chociaz banana pewnie sie nie gotuje? :p tak sie tylko zast czy moge Sebkowi juz surowe podawac, bo siatke mamy, a on zawsze jak go karmie to chce mi lyzeczke z reki zabrac, wiec jakby mial takiego gryzaka, to pewnie bylby w niebo wziety ze sam sobie zajada:)

w koncu nadrobilam ten watek.
u nas dzis ziemniak z dynia - PYCHOTA!! tylko dlaczego mama tak malo dala?:(
Aniam, a ty dalas surowe jablko czy gotowane jekies? chociaz banana pewnie sie nie gotuje? :p tak sie tylko zast czy moge Sebkowi juz surowe podawac, bo siatke mamy, a on zawsze jak go karmie to chce mi lyzeczke z reki zabrac, wiec jakby mial takiego gryzaka, to pewnie bylby w niebo wziety ze sam sobie zajada:)

surowe dałam , banana tyż he he , pewnie że możesz podać z niby czemu by niue kiedyś się zaczynało od tartych surowych jabłek jedzonko wprowadzać . zreszta i tak wiele tego nie zje

elvie myje się dobrze pod bierzaca woda . jutro zrobie testa i wrzuce do zmywary , bo ja wsio w zmywarce myje smoczki też

hmmm ja Alce daję chrupka kukurydzianego w rękę i szamamy -ja jej łyżeczką a Ona popycha chrupkiem -musze przyznać ze jest trochę czyściej niż jak rękami wymachiwała i rozcierała to jedzonko po sobie i wszystkim co wokół niej.
Jeszcze trochę i dam jej łyżkę bo te bujki sa męczące... ale wtedy to kupie taką mega ceratę i wytnę tylko otwory na głowę i rączki...

hmmm ja Alce daję chrupka kukurydzianego w rękę i szamamy -ja jej łyżeczką a Ona popycha chrupkiem -musze przyznać ze jest trochę czyściej niż jak rękami wymachiwała i rozcierała to jedzonko po sobie i wszystkim co wokół niej.
Jeszcze trochę i dam jej łyżkę bo te bujki sa męczące... ale wtedy to kupie taką mega ceratę i wytnę tylko otwory na głowę i rączki...
13 może takie coś wystarczy zamiast ceraty IKEA | Dzieci | Zastawa stołowa dla dzieci | KLADD PRICKAR | Śliniak ja dostałam już po moim bratanku, tyle, że to jest bardziej taki stylon niż cerata, więc nie jest całkiem wodoszczelne. U nas było git, tylko Mańka trochę starsza była niż Twoja Ala

reklama
kwiatuszek- chyba łyzek.....zreszto ja sypie łyzkoami takimi do zupy tak jak pisza.i tez daje na noc tylko 150ml. i wystarcza akurat wiecej nie da rady.a co do budzenia to pewnie juz tak te nasze dzieci maja.(jak zapodam kaszke to spi mi tak po niej 4-5 godz i pobudka a potem kolejne karmienia z piersi co 2 godz.)
kingunia- ja tez raz zrobilam kaszke ,napoczatku była gesta, a za chwile zrobiła sie jak woda. hmmm dziwne
tak tak
łyzek of course
zle napisalam
sypie duze lyzki

Do góry