reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

dziewczyny zauwazyliscie ze kaszki z bobowity te co sie rozrabia z wodą różnie sie je przygotowuje. chodzi mi o to ze np. mialam kaszke mleczno-ryzowa o smaku banana to wsypuje sie 6-7 łyzek , a teraz mam o smaku maliny i tylko pisze 4-5 łyzek. ciekawe czemu?obie są po 4 mies. a smak i konsystencja rózna. tu co wiecej to czuc ze to kaszka, a tu co mniej to tak jakby sama woda i mały sie nia nie najada. w takim razie czy moge wiecej jej sypac tak jak poprzednio 6-7???

reklama
dziewczyny zauwazyliscie ze kaszki z bobowity te co sie rozrabia z wodą różnie sie je przygotowuje. chodzi mi o to ze np. mialam kaszke mleczno-ryzowa o smaku banana to wsypuje sie 6-7 łyzek , a teraz mam o smaku maliny i tylko pisze 4-5 łyzek. ciekawe czemu?obie są po 4 mies. a smak i konsystencja rózna. tu co wiecej to czuc ze to kaszka, a tu co mniej to tak jakby sama woda i mały sie nia nie najada. w takim razie czy moge wiecej jej sypac tak jak poprzednio 6-7???

tyż to zauważylam- aczkolwiek ja zawsze sypie na oko w zależności jaką chce konsystencje
ostatnio przesszłam na kaszki nestle bo te z bobowity jak dla mnie były za slodkie....

Ja tez kaszke sypie na oko, tylko wode odmierzam by wiedziec ile daje. I w zaleznosci od konsystencji jaka chce osiagnac - tyle kaszki sypie.

a ztymi kaszkami to jest urwanie głowy.... ja miałam jakąś jedną nestle to wyszła ok a w trakcie karmienia małej zrobiła się rzadka jak woda-nie pamiętam smaku, kupiłam bobovity to też tak sobie a najbardziej jestem zadowolona co do konsystencji i Małej tez najbardziej podchodzi to bobovita smaczny sen czy jakoś tak ale o smaku banana bo kupiłam raz brzoskwiniową i już nie była taka sama. Wogóel małej nie podchodzą zabardzo kaszki o innym smaku niż banan:baffled:

też wszystko poza mlekiem modyfikowanym robie na oko, kaszki, kasze manne do zupki i jest oki, tylko mleko pilnuję żeby było jak ma być

ja daje 150ml kaszki bobovity morelowej obecnie
sypie 5 łyzeczek i jest ok
ale tak sie zastanawiam czy to nie za malo dla T
wypija wszystko do tego zawsze pije z piersi no i jak wiecie budzi sie kolo 23 na jedzenie
czy ktoras z Was daje wiecej tez kaszki?
czy mozna podac dziecku tak 200 ml?

kwiatuszek- chyba łyzek.....zreszto ja sypie łyzkoami takimi do zupy tak jak pisza.i tez daje na noc tylko 150ml. i wystarcza akurat wiecej nie da rady.a co do budzenia to pewnie juz tak te nasze dzieci maja.(jak zapodam kaszke to spi mi tak po niej 4-5 godz i pobudka a potem kolejne karmienia z piersi co 2 godz.)
kingunia- ja tez raz zrobilam kaszke ,napoczatku była gesta, a za chwile zrobiła sie jak woda. hmmm dziwne

Przez weekend wypróbowaliśmy dynie z ziemniakiem i ok, ale bez rewelacji.
Do swoich zupek zaczęłam dodawać szafran i curry, tak odrobinkę i zauważyłam, że lepiej jej smakuje, zjada całą bez marudzenia:-)
Za kilka dni muszę kaszkę z banankiem wprowadzić, bo kleik jej nieszczególnie podchodzi, w związku z czym za wiele nie zjada i się budzi w nocy:eek:
Katik to Polusia jeszcze troszkę i jak we włoskiej restauracji;-)

reklama
Do góry