reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Katik- Kubie dałam białe pieczywo jak skończył 7 miesięcy i nic mu nie było. Ale nie dawałabym mu hamburgerowych bułek- możesz dać jakąś normalną bułeczkę, albo coś upiec... bo ja nie wiem, ale u Was może być kiepsko z nienaszpikowanym chemią pieczywem...
Masz racje, angielskie pieczywo jest fatalne. Gumowate i paskudne. Dlatego przeplacamy, i kupujemy w polskim sklepie.
Polce chyba bede wypiekala sama chlebek, przynajmniej na poczatku.

reklama
Katik to nie takie trudne samemu piec chleb, będąc jakieś 8 lat temu w Szwecji, byłam zmuszona piec chleb. Wtedy kosztował on bodajże ok 8 zł na polskie, więc to była astronomiczna kwota. Najważniejsze, aby chlebek się udał, to trzeba go długo i dobrze wyrobić. Chociaż teraz są już różne maszyny. Same wyrabiają i pieką.
Wszędzie te paskudztwa dookoła, chemia wszędzie chemia.
polecam biszkopciki Petittki
o takie
LU Polska - biszkopty
Nawet nie wiedziałam, że są biszkopty z LU.
Aniez jak masz dobry przepis na biszkopt to poproszę. Mój zawsze taki mały, nigdy nie może urosnąć.

Zosia już od dawna chlebek sobie mymla:tak: i zawsze przy obiedzie skubnie od nas jakiś warzywek poza programem

A wczoraj to normalnie ktoś mi dziecko podmienił - zrobiłam kolejne podejście do owocków i wtrąbiła cały słoiczek jabłuszka, potem wypiła 40 ml herbatki. Cud jakiś

Katik to nie takie trudne samemu piec chleb, będąc jakieś 8 lat temu w Szwecji, byłam zmuszona piec chleb. Wtedy kosztował on bodajże ok 8 zł na polskie, więc to była astronomiczna kwota. Najważniejsze, aby chlebek się udał, to trzeba go długo i dobrze wyrobić. Chociaż teraz są już różne maszyny. Same wyrabiają i pieką.
Wszędzie te paskudztwa dookoła, chemia wszędzie chemia.
wiem, wiem, bo kilkanascie bochenkow juz za mna...
Zaczelam jeszcze w Pl, potem kilka tutaj zrobilam, ale potem czasu brakowalo, praca i praca.... moze trzeba znow odswierzyc przepis.

No i zapomnialam:
Polka dzis pobila swoj rekord - 170 ml kaszki - gesciochy, a potem 100 ml herbatki. Z butli.
Pelen sukces!!!!!!!!!!!!!!

Hip hip hura, moje dziecie zjadlo ze smakiem ugotowana przeze mnie zupke :-) Nie poszlo na marne wczorajsze popoludnie.

Co do biszkopcikow to sa takie z hippa, chyba "pierwsze ciasteczka" sie nazywaja. Nie sprawdzalam ich skladu, ale pewnie bedzie krotszy niz zwyklych biszkopcikow.

Zosia już od dawna chlebek sobie mymla:tak: i zawsze przy obiedzie skubnie od nas jakiś warzywek poza programem

A wczoraj to normalnie ktoś mi dziecko podmienił - zrobiłam kolejne podejście do owocków i wtrąbiła cały słoiczek jabłuszka, potem wypiła 40 ml herbatki. Cud jakiś
gratuluje!!!

No i zapomnialam:
Polka dzis pobila swoj rekord - 170 ml kaszki - gesciochy, a potem 100 ml herbatki. Z butli.
Pelen sukces!!!!!!!!!!!!!!
również gratulacje!!!
na śnaidanko czy na kolacje?

reklama
Do góry