reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Ja dzisiaj mam zamiar Młodej jabłuszko zapodać, skoro ten kompocik tak jej wchodzi, to myślę, że jabłko też będzie mniam. Muszę tylko tareczke szklaną odnaleźć.

Nie wyobrażam sobie karmienia rocznego dziecka słoiczkami, w sprzedaży są takie po 12 m-ca ale to już szczyt lenistwa rodziców

ja też nie. I nawet nie wydaje mi się to do końca wygodne, bo jak dzieć przyzwyczajony do normalnego jedzenia ti np. na wczasach nie ma problemu.

eeeehehehehe noł łej
never -nic a nic już nie powiem

Teraz powinno być już lightowo, skoro wszystkie prawie różne rzeczy podają.

buahahahahahhahahahah
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

moja na 5 dopijan 3-4 razy uleje ta woda/herbatka....

Czy dzieciaki moga juz jesc pieczywo? Tzn nawet nie chlebek, a buleczki?
Wczoraj w IKEA zarzucilismy standardowo po hotdogu. I buleczki byly takie pyszne, meciusie. Polka patrzyla jak zahipnotyzowana ze jemy, wiec uskubalam jej tyle co jej paznokiec tej buleczki i dalam.
Najpierw bylo :baffled:, potem zaczela ciamkac, wreszcie przelknela. Skutkow ubocznych zadnych , ale czy to dozwolone bylo???

Myślę, że bez problemu. Chociaż to pieczywko bym Ci odradzało, bo ono pełne konserwantów jest. Najlepiej takie, które szybko schnie

A kiedy wprowadza sie cytrusy? Znalazlam jakies sloiczki i na nich jest napisane, ze po 6 miesiacu, ale nie chce mi sie wierzyc... No i sa sloiczki z papaja, albo z ananasem - wszystkie od 6 miesiaca...

Niby po roku. Chociaż z drugiej strony kiedyś czytałam wywiad z dietetologiem dot. właśnie diety maluchów i pisał, że zależy w jakim kraju się żyje, bo u nas niby cytrusy odradzają głównie dlatego, że opryskiwane różnistymi rzeczami, bo transport długo trwa.
Najlepiej myślę spróbować i obserwować.

reklama
dziewczyny kochane moje, jak przygotowac ziemniaka dla Mlodego? znaczy jak go ugotuje to co z nim dalej?
aha i zapodajcie moze jakies przepisy na zupki dla dzieciaczka, bo nie wiem jak sie za to gotowanie zabrac...

Ilonka ile Ty sie nadziekujesz...
:)))))))))
jak H byla wieksza to dawalam jej te jogurciki misiowy sad i deserki tez i byly
z Tymkeim sie wstrzymam jeszcze

Kwiatuszku spróbuj tak jak wcześniej pisałam dodać do zupki swoje mleko. Może w końcu Tymek się przekona do Twoich zupek.

A ja ma takie pytanie. Zrobiłam większą ilość zupek 5 słoiczków, pasteryzowałam 30 minut i trzymam w lodówce. Jak długo można w ten sposób przechowywać zupkę?
jak pasteryzowalas?
ja myslalam o tradycyjnym wekowaniu
czyli 10 minut zagotowac sloiczek i wsio
tylko ze zastanawiam sie czy te kupne sloiczki jak maly zje zawartosc to sie do tego nadaja
nie wiem czy te wieczka beda trzymac
probowal ktos?
moze lepiej takie po koncentracie pomidorowym sobie odkladac?

Ilonka ile Ty sie nadziekujesz...
:)))))))))
jak H byla wieksza to dawalam jej te jogurciki misiowy sad i deserki tez i byly
z Tymkeim sie wstrzymam jeszcze

jak pasteryzowalas?
ja myslalam o tradycyjnym wekowaniu
czyli 10 minut zagotowac sloiczek i wsio
tylko ze zastanawiam sie czy te kupne sloiczki jak maly zje zawartosc to sie do tego nadaja
nie wiem czy te wieczka beda trzymac
probowal ktos?
moze lepiej takie po koncentracie pomidorowym sobie odkladac?

te kupne słoiczki już się nie nadają - można w nich jedynie przechować np zupkę dwa dni w lodówce

lepiej po koncentracie, musztardzie, chrzanie - te małe - wygotować, wywietrzyć i można robić zapasy

Kwiatek Ja w nich powidła jerzynowe wekowałam... gorące powidła do tego i denkiem do góry... trzymaja aż miło :-D
Aga ja obieram ziemniaka i zalewam swierzym wrzatkiem i potem gotuję do miękka. Potem wyciągam i badźgam widelcem lub blenderem rozdrabniam. Mieszam z tym co chce jeszcze podać i włola. U nas dziś ziemniak z dynią :-D

Przecież w parowarze to chyba będzie i tak miękkie więc pokrój na mniejsze kawałki i blenderem lub nasadką szatkująca w mikserze potraktuj

U nas dziś domowej roboty dynia z ziemniakiem i moim mlekiem bo gęściocha mi ta papka wyszła i młody wpychał aż miło :-D

reklama
Do góry