reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

najpierw mieszasz w poroporcji 2/3 mleka 1 i 1/3 mleka 2 przek kilka karmień czasami kilka dni. Potem pół na pół. Potem 1/3 "1" i 2/3 "2" no i potem już mleko 2. Co do proporcji to zobacz ile miarek jest na daną porcje i podziel odpowiednio...
to cenne dla mnie info
nigdy nie karmilam modyfikowanym i na pewno zrobilabym tak jak Ilonka zmienilabym z dnia na dzien
na prawde nie wiedzialam ze to sie tak robi :zawstydzona/y:
KAtik
ta bułeczka Poli nie zaszkodzi
skoro reaguje dobrze na gluten to spoko
juz niedlugo bedziesz mogla jej dawac skórke od chleba zeby sobie rzuła
dzieci uwielbiaja sobie draznic skórka bolące dziąsełka

a i pytanko?
kto podal dziecku buraczka? i jak reakcja?
caly czas sie zastanawiam czy spróbowac
moze bardziej by mu wchodzily moje zupki z buraczkiem
nie wiem czemu nie ma ani jednego sloiczka ktory mialby buraka w skladzie

reklama
A kiedy wprowadza sie cytrusy? Znalazlam jakies sloiczki i na nich jest napisane, ze po 6 miesiacu, ale nie chce mi sie wierzyc... No i sa sloiczki z papaja, albo z ananasem - wszystkie od 6 miesiaca...

z zeszłym tygodniu julka dostała zupkę jarzynową - i miała straszne zatwardzenie - mam wrażenie że dopiero wczoraj porzadnie luźno sie wypróżniła - we wszystkich zupkach jest marchewka :( moich zupek mała nie chce.

cześć dziewczyny, zawitałam tutaj najpierw po przerwie... Kubuś kilka dni temu dostał kaszkę manną Nestle - ona jest na mleku modyfikowanym no i niestety Pan Q nie jest jeszcze gotowy na zwykłe mleko modyfikowane bo od razu dostał wysypki, to nie po glutenie bo po jabłuszkach z kaszką manną od Gerbera nic nie było...

Dzieki Aga za cenne info ide dzis po 1 bo wczoraj we wszystkich aptekach w okolicy nie bylo nutramigenu 1 a maly mi ulal chyba z 2 wszystko co wypil..ahhh:-((((

Dziewczyny ja juz nie gotuje...teraz zostaly mi tylko warzywa w supermarketach...niby organic..ale pies wie co to w dodatku z Uk takze samo gowno.wole juz kupowwac polskie sloiczki..drogie ale coz...czasami kupuje jakies irlandzkie jak maja ciekawy sklad.
a co myslicie o tych plastikowych deserkach ? warto to kupowac zamiast sloicczkow? sa praktycznie w tej samej cenie?

Dzieki wielkie AGa za odp..:-))))

Dziewczyny a ja juz nie gotuje..przyszla jesien..zostaly mi warzywa z supermarketow typu tesco..niby sa organic ale to z Uk..a moim zdaniem jedzenie z Uk to gorzej niz gowno..wiec wole kupowac sloiczki.
Dziewczyny a co myslicie o deserkach w plastikowych pojemniczkach? typu misiowy sad..czy cus takiego

Kwiatuszku spróbuj tak jak wcześniej pisałam dodać do zupki swoje mleko. Może w końcu Tymek się przekona do Twoich zupek.

A ja ma takie pytanie. Zrobiłam większą ilość zupek 5 słoiczków, pasteryzowałam 30 minut i trzymam w lodówce. Jak długo można w ten sposób przechowywać zupkę?

reklama
Kwiatuszku spróbuj tak jak wcześniej pisałam dodać do zupki swoje mleko. Może w końcu Tymek się przekona do Twoich zupek.

A ja ma takie pytanie. Zrobiłam większą ilość zupek 5 słoiczków, pasteryzowałam 30 minut i trzymam w lodówce. Jak długo można w ten sposób przechowywać zupkę?

Do góry