Agnieszka - może małemu chce się zwyczajnie pić. W menu wody nie uwzględniłaś w ogóle, więc nie wiem czy podajesz. Wyczytałam, że przez pierwsze 6tygodni dzieci mają zapasy wody, a później należy je dopajać szczególnie latem i w sezonie grzewczym. My Lence podajemy zwykłą przegotowaną wodę i ona dzięki temu tak często nie cyca.
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Wody daje mu do zapicia kaszki i obiadku. Poza tym jak ma cycka to nie daje wody...ale chyba zacznę go w nocy oszukiwać
magda1978
Fanka BB :)
Wody daje mu do zapicia kaszki i obiadku. Poza tym jak ma cycka to nie daje wody...ale chyba zacznę go w nocy oszukiwać
A Zosiek za nic w świecie niczego się nie napije, butlę wypycha, łyżeczką wszystko ląduje na śliniaku
Zupa i kasza gęściocha, wypadałoby czymś popić, a ta nic, po jedzeniu nawet cycka nie tknie
No i u nas dokarmianie sie zaczelo.Z racji ze mamy dzis skonczone 5 miesiecy dalam jej pierwsza marchewke.No i nawet zjadla ze trzy lyzeczki.Poczekalam troszke i dalam jej cyca bo raczej sobie tym nie pojadla.Wszystko by bylo oki tylko ze skonczylo sie podwojnym pawiem:-(Obydwie bylysmy uciapane i jeszcze sie dostalo wozkowi.
Sprobujemy jeszcze jutro dac i zobaczymy co bedzie.
Agnieszka u nas tez je czesto w nocy.Cieszylam sie bo dwie nocki byly w miare ale spowrotem to samo.Pobudki co 2 co 3 godziny.
Sprobujemy jeszcze jutro dac i zobaczymy co bedzie.
Agnieszka u nas tez je czesto w nocy.Cieszylam sie bo dwie nocki byly w miare ale spowrotem to samo.Pobudki co 2 co 3 godziny.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
No i juz wiem, ze Konstancja nie lubi kaszki manny mlecznej z nestle i kaszki morelowej z bobovity. Uwielbia za to malinowa. Szkoda ze w "pomocy humanitarnej" nie przylecialo ich wiecej niz jedna... Czy Wasze maluszki tez kreca nosem na jedne kaszki, podczas gdy inne bardzo im smakuja?
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Katik, dosypuje. No i z malinowa zjadala, a z zadna inna nie chce. Moze to kwestia aromatu. Mam tez jakas o smaku biszkoptowym (bo ta cos pachnie jak wafelki smietankowo waniliowe hehe) po 6tym miesiacu. Moze ta jej podpasuje.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Markowi malinowa nie pasi...a jeszcze jedno opakowanie mam bo kupiłam w promocji 2za1
magda1978
Fanka BB :)
niby do roczku, chociaż lepiej około 7-8 miesiąca dać coś od siebie, bo te słoiczkowe dania są bardzo zmiksowane (chyba, że już się coś zmieniło) i słyszałam, że dzieci "wybitnie" słoiczkowe niechętnie potem gryzą
Nie wyobrażam sobie karmienia rocznego dziecka słoiczkami, w sprzedaży są takie po 12 m-ca ale to już szczyt lenistwa rodziców
No i juz wiem, ze Konstancja nie lubi kaszki manny mlecznej z nestle i kaszki morelowej z bobovity. Uwielbia za to malinowa. Szkoda ze w "pomocy humanitarnej" nie przylecialo ich wiecej niz jedna... Czy Wasze maluszki tez kreca nosem na jedne kaszki, podczas gdy inne bardzo im smakuja?
U nas w temacie kaszek wchodzi każda
Z manną robimy tak samo jak Katik - do normalnej kaszki dosypuję łyżeczkę manny
Dziś po kaszce sukces - 30ml herbatki:-)
Ostatnia edycja:
reklama