reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

W akcie desperacji dzisiaj zapodałam młodemu pierwszy raz mleko modyfikowane. Bo to nienormalne żeby się dzieć tak często budził... z usypianiem dalej problem ale to jestem już pewna że przez ten ciągle zalegający katar ale o tym gdzie indziej....

reklama
Agnieszka, mleko modyfikowane to żadna tragedia ani trucizna :). Oby Młodemu podeszło :).

Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko??

U nas samo mleko 2 razy
kaszka 1 raz
deserek 1
obiadek 1

czyli 5 posilkow na dobe w tym 3 mleczne :)

Sospetosa wiem że mleko modyfikowane to nie trucizna :-) ja nie z tych lamentujących... zreszta Janka karmiłam od 2 m-ca życia modyfikowanym i było ok :-D
Ale modyfikowane nic nie dało :-( pierwsza pobódka o 23 i koniecznie cycek... potem o 1, 3,5....a o 6:20 moje dziecko było wyspane...w przeciwieństwie do mnie...

menu Nikiego ciagle jest modyfikowane wrr..
7.30-8 kaszka plus owoce pol sloiczka
11.30-12 obiadek 150-190 ml
13.30-14.00 mleko 130ml z reguły czasem mniej
deserek rozne godziny
18.00 mleko badz kaszka 120ml
21.30-22 mleko czasem wypije czasiem nie ok 120ml
w nocy roznie raz sie obudzi raz nie od 2 dni 120mleka

do tego soczek max 130ml badz herbatka 130ml ale z herbatka roznie

a bywaja dni ze mleka w ogole nie pija :) nie jest jego fanem

Agnieszka- no ja Cię nie chcę martwić, ale Mareczek po prostu chce do mamusi :tak: za jakiś czas jak to się nie zmieni, to podawaj mu co drugie karmienie w nocy wodę... u mojej znajome po tgodniu pomogło (ale było ciężko).

U nas jest tak:
8:00 cyc
10:30 cyc
13:30 zupka + woda
16:30 cyc
19:30 cyc
5:00 cyc

Bardzo monotonne menu :-p ... za miesiąc o 19:30 wjedzie kaszka Bobovity na dobranoc ;-) i zobaczymy co to da.

reklama
Agnieszka- no ja Cię nie chcę martwić, ale Mareczek po prostu chce do mamusi :tak: za jakiś czas jak to się nie zmieni, to podawaj mu co drugie karmienie w nocy wodę... u mojej znajome po tgodniu pomogło (ale było ciężko).

U nas jest tak:
8:00 cyc
10:30 cyc
13:30 zupka + woda
16:30 cyc
19:30 cyc
5:00 cyc

Bardzo monotonne menu :-p ... za miesiąc o 19:30 wjedzie kaszka Bobovity na dobranoc ;-) i zobaczymy co to da.

Jak ja ci zazdroszcze...
U mnie to wygląda tak
7:00 kaszka
10:00 cyc lub owocek
13:00 obiadek
16:00 cyc lub owocek (w zależności co było o 10)
19:00 kaszka
23:00 cyc
1-2 cyc
3-4 cyc

i co ciekawe pije i słychać że łyka...

Do góry