reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

My sie na razie wstrzymamy z rozszerzaniem diety,bo malego po samej marchewce brzuszek boli:-(.Sprobujemy za 2 -3 tygodnie znowu,moze bedzie juz lepiej;-)

reklama
No kopytko - rewelacja:D

U nas dzisiaj brzoskwinia-marchew-jabłko. Smakowało, oj smakowało - chyba najszybciej zjedzone pół słoiczka w Lenki karierze. Teraz czekam, czy uczulenia nie dostanie, bo póki co miała raz po truskawkach jak ja się ich najadłam.

U nas dzis byly brokuly - bleeeeeeee. Dalam kostce ziemniaka ze szpinakiem i sie poplakala... Brokul i szpinak do kosza. Dostala cycusia i zasnela. Pozniej dam jej marchewke z jabluszkiem, samego jabluszka nie ruszy.

U nas dzis byly brokuly - bleeeeeeee. Dalam kostce ziemniaka ze szpinakiem i sie poplakala... Brokul i szpinak do kosza. Dostala cycusia i zasnela. Pozniej dam jej marchewke z jabluszkiem, samego jabluszka nie ruszy.
ehhhh no naprawde, kazde dziecko to inny model

u nas jablko moglo by byc na sniadanko, na obiadek i na kolacje. A w miedzy czasie kaszka, jakakolwiek. No i cyculek...

my dzisiaj debiut z pomidorami danie i cebulą. Zobaczymy na razie efektów ubocznych brak. Za to znowu dynia ble ale tym razem w deserku...
nie za szybko na cebule? w szooooku jestem
U nas dynia z ziemniakiem bardzo ble, przy trzeciej lyzeczce podkowka i placz. Warzywa do zupki gotujecie w wodzie czy na parze? Czym je mielicie? Ja ostatnio probowalam zmielic ziemniaka i poleglam :-(
blenderem kochana blenderem
masa jest idealnie gladka
chcialam sie pochwalic ze dzis zrobilam drugie podejscie z wlasnorecznei ugotowana zupka i jupiiiiii udalo sie!!!!!!!!!!!!
synek zjadl wszystko
zrobilam troszke rzadszą niz poprzednio
gotue w wodzie w malym garnuszku
jeden duzy ziemniak, jedna wielka marchewka zeby bylo slodsze
kawaleczek pietruszki i kawaleczek selera
troszke maselka
dwie lyzeczki kaszki manny
i niestety dodalam doslownie odrobinke soli
ale mysle ze to nie zaszkodzi dla mnie waxniejsze ze malemu smakowalo bo ja mam wszystkie warzywka od tescia z dzialki i szkoda by bylo by sie marnowaly...
zamrozilam 3 tescowe pojemniczki a jeden zostal w lodówce na jutro :)
taki obiadek Tymek popija herbatka jablko-melisa lub dzika roza-malina

mam pytanko
kiedy mozna podac malemu buraczka?
bo tez mam swoje i moglabym do zupki dac
H bardzo lubi buraczka do dzis ale ja jej dopiero w 7 miesiacu podalam a moze mozna szybciej

moja niunia na obiad zjada wszystko co jej podam, lacznie ze spagetti bolognese ze sloika hehe, az sie trzesie i malo nie wyskoczy z fotelika jak ide z obiadkiem, za to kachy nie chce kurcze, nie wiem nadal jak to zrobic zeby kaszke polubila...
i jablek nie cierpi (tak jak ja) za to uwielbia banan+nektarynka+sucharek hihi na deserek

Justa- to niech nie je kaszki... przecież nie ma przymusu :D
Może polubi inne kasze... takie 'dorosłe'... jaglaną już możesz chyba podać, ale pewna nie jestem...
Kuba do tej pory jest miłośnikiem kasz: jaglanej, gryczanej i jęczmiennej, lubi też ryż (zarówno ciemny jak i jasny)... za to ziemniak twój wróg ;))) i gotowanej marchewki nie tknie...

Za to Bartek... hm... ja nie chciałabym zapeszyć, ale on WSZYSTKO wcina... jest jak mały odkurzacz...

reklama
Justa- to niech nie je kaszki... przecież nie ma przymusu :D
Może polubi inne kasze... takie 'dorosłe'... jaglaną już możesz chyba podać, ale pewna nie jestem...
Kuba do tej pory jest miłośnikiem kasz: jaglanej, gryczanej i jęczmiennej, lubi też ryż (zarówno ciemny jak i jasny)... za to ziemniak twój wróg ;))) i gotowanej marchewki nie tknie...

Za to Bartek... hm... ja nie chciałabym zapeszyć, ale on WSZYSTKO wcina... jest jak mały odkurzacz...
o ja
podmienic w tym poscie Kuba na Hania i Bartek na Tymek i jest cala prawda o moich dzieciach
:) serio serio

jaglaną mogą juz nasze dzieci
ja bede niedlugo do zupek dosypywac raz manne raz jaglana raz platki ryzowe
jaglana jest w ogole the best bo ma multum wartosci odzywczych
najwartosciowsza z kasz

Do góry