reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Mam ugotowac pol lyzeczki sypkiej kaszki manny (w sensie ze pol lyzeczki to przed gotowaniem a nie po gotowaniu) i dodac do jedzonka codziennie. Zastanawia mnie tylko jak ja mam te pol lyzeczki ugotowac, chyba w naparstku :-) Bede musiala chyba kupic taka blyskawiczna kaszke, coby tylko ja wrzatkiem zalac.

Ja dzisiaj pierwszy ziemniaczek bede dawac. Skonstruowalam machine do gotowania na parze (nie mam jeszcze urzadzenia specjalnie do tego) i wlasnie ziemniaczek sie gotuje.

ja kupiłam wczoraj byłyskawiczną, ale na przepisie jest napisane na 100ml wody 1 łyżeczka, gotować 10 minut - płynna
gęsta - na 100ml wody 3 łyżeczki

ja wczoraj zrobiłam tak wlałam do rondelka 100ml wody i dałam 1 czubatą łyżeczkę do herbaty gotowałam kilka minut aż zgęstniało - do zupku dodałam jedną plastikową łyżeczkę (taką jaką karmię Julkę)

reklama
ja kupiłam wczoraj byłyskawiczną, ale na przepisie jest napisane na 100ml wody 1 łyżeczka, gotować 10 minut - płynna
gęsta - na 100ml wody 3 łyżeczki

ja wczoraj zrobiłam tak wlałam do rondelka 100ml wody i dałam 1 czubatą łyżeczkę do herbaty gotowałam kilka minut aż zgęstniało - do zupku dodałam jedną plastikową łyżeczkę (taką jaką karmię Julkę)

moją kaszkę błyskawiczną gotuje się 2 minuty.....:/

Ja z kaszą jeszcze inaczej robię - odmierzam porcyjkę zupy, zagotowuję, dodaję kaszę, chwilkę gotuję i już.

Wczoraj na wieczór Zosia zjadła michę kaszki bananowej i pobudka była dopiero przed 5, nie wiem od czego to zależy

Jestesmy po pierwszym ziemniaczku. Dziecie krzywilo sie, jakbym jej cytryne dawala :-) Zjadla mikroskopijne ilosci, ale plus taki ze nic nie wyplula.

Marchewka była jami ;))) Trząsł się nad nią ;))) Teraz zobaczymy, czy qupsztalek po marchewce też będzie jami...

U nas pierwsza prawdziwa kupa :zawstydzona/y: a nawet dwie. Od tygodnia Adaś szama, a po 4 dniu jabłuszka z marchewką dziś zawitał kupsztal o konsystencji... modeliny:-) baaa..tak plastycznej i zbitej, że lepić można. Sorki za porównanie ;-)

reklama
U nas pierwsza prawdziwa kupa :zawstydzona/y: a nawet dwie. Od tygodnia Adaś szama, a po 4 dniu jabłuszka z marchewką dziś zawitał kupsztal o konsystencji... modeliny:-) baaa..tak plastycznej i zbitej, że lepić można. Sorki za porównanie ;-)

Pomyślałam to samo o dzisiejszej qpie Marka... z tym że ja nazwałam ją ciastolinową... bo dokładnie taka konsystencja :-p

My dzisiaj po delikatnych warzywkach z królikiem... i było mniam... wszamał cały słoik na raz :szok: a to przecie nowość...ale pysio otwierał tak cudnie że nie miałam serca mu odmówić...

Do góry