reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Czesc dziewczyny.
Przenioslam sie z innego forum.
Mam termin na 16.06 ale chyba bedzie troche wczesniej bo szyjka zaczela mi sie skracac.
Mam pytanie odnosnie ubranka dziecka na wyjscie.Nie wiem w co mam ubrac niunie.Nie chce jej przegrzac ale nue chce zeby bylo jej zimno.Pogoda moze byc rozna.Kupilam nawet dresik i sweterek ale sama juz nie wiem[emoji3061]
Ja na wyjście spakowałam taki dresikowy kombinezon (cienki, nie ocieplany, taki jakby dres tylko jednoczęściowy) to w razie jakby było zimno, do tego skarpetki, czapeczka i mam też kocyk. A jak będzie ciepło to bodziak i spodenki.

reklama
Ja ubranka na wyjście przygotuję mężowi w domu, zabierze jak będzie po nas jechał. Stwierdziłam że bez sensu żeby się kusiły w torbie szpitalnej tyle czasu i zbierały zarazki ;)
U mnie w szpitalu teraz każą mieć ubranko na wyjście. Dobrze, że jeszcze raz weszłam na stronę i Doczytałam. Nawet na czerwono to napisali żeby nikt nie przegapił [emoji85] chyba im się nie chce biegać z tymi rzeczami bo to jednak wielka porodówka i schodzi się już z gotowym ubranym Bobo i tata czeka z fotelikiem i sajonara.

Co ile dni macie skurcze przepoeiadajace?
Hm. Nie wiem 😅 Czasem mi się zepnie brzuch i jak czytam wasze odczucie tego, to stwierdzam, że to właśnie wtedy (a ja nie wiedziałam, że to to :D ), więc nie zwróciłam uwagi jak często. Kilka dni temu miałam bóle jak przy okresie i myślałam, że to to😂 Ze trzy dni z rzędu miałam tak co wieczór. Potem przeszło. Teraz luz. U mnie 33tc.

Za to od dwóch nocy mam stres przed położeniem się spać. Mocno to irracjonalne, ale bardzo nie chcę, odwlekam, gadam, aby tylko się nie położyć. Dziś w nocy obudziłam się po 2,5h snu o 2:00 i usnęłam ponownie dopiero przed 5:00. I miałam koszmarny sen-nie sen. Wiem, że kobiety w ciąży tak miewają. Miałam nadzieję, że mnie to ominie 😅 Rano czułam się bardzo, bardzo, bardzo źle. Co mi było? Na logikę nic, ale miałam wrażenie, że całe moje jestestwo cierpi. Mąż widział, próbował zagadać, rozśmieszyć, wygłaskać, opowiadał wierszyki, dał stadu buziaków - nic nie pomogło. Aż mnie zmogła senność i po około 20-30min snu na siedząco 🙈 obudziłam się odmieniona 😎

Ja na wyjście spakowałam taki dresikowy kombinezon (cienki, nie ocieplany, taki jakby dres tylko jednoczęściowy) to w razie jakby było zimno, do tego skarpetki, czapeczka i mam też kocyk. A jak będzie ciepło to bodziak i spodenki.
laboga, laboga. To moje dzieci ze szpitala prawie nagie wyjdą 😂 Nie mam nic co byłoby dresiko-podobne. Ani ocieplane. Długie rękawki, długie nogawki - ale bawełna. Ewentualnie dodatkowa bluzeczka z długim. Skarpeciochy też mam i czapeczkę... Wymyśliłam sobie, że jak będzie chłodniej, to zawinę w cieplejszy rożek, do tego zrobiłam kocyki z merynosa, więc okryję... Kurczę... To za mało? Nie znam się 🙈 Ja w sumie z najcieplejszej części Polski, ale co jak nagle temperatura spadnie?

laboga, laboga. To moje dzieci ze szpitala prawie nagie wyjdą [emoji23] Nie mam nic co byłoby dresiko-podobne. Ani ocieplane. Długie rękawki, długie nogawki - ale bawełna. Ewentualnie dodatkowa bluzeczka z długim. Skarpeciochy też mam i czapeczkę... Wymyśliłam sobie, że jak będzie chłodniej, to zawinę w cieplejszy rożek, do tego zrobiłam kocyki z merynosa, więc okryję... Kurczę... To za mało? Nie znam się [emoji85] Ja w sumie z najcieplejszej części Polski, ale co jak nagle temperatura spadnie?

No to radziła bym Ci w coś grubszego się też zaopatrzyć . Chociaż jakieś bluzy. Polskie lato jest nieprzewidywalne a nawet na wieczorny spacer coś się przyda. W beciku do fotelika nie włożysz dziecka.
Aaa. I ten mój dresik też jest z bawełny bo chyba miałaś jakąś wizje ortalionu [emoji23]

No to radziła bym Ci w coś grubszego się też zaopatrzyć . Chociaż jakieś bluzy. Polskie lato jest nieprzewidywalne a nawet na wieczorny spacer coś się przyda. W beciku do fotelika nie włożysz dziecka.
Aaa. I ten mój dresik też jest z bawełny bo chyba miałaś jakąś wizje ortalionu [emoji23]
hihi, nie nie, nie aż tak bardzo dresikowe :D A swoją drogą - produkują jeszcze rzeczy z ortalionu? 🤔 Ale masz rację. Zaopatrzę się w jakieś cieplejsze cudo. Niechby bluza jakaś. Z kapturkiem i spodenki. Zawsze można założyć pod spód dodatkowe ubranko

hihi, nie nie, nie aż tak bardzo dresikowe :D A swoją drogą - produkują jeszcze rzeczy z ortalionu? [emoji848] Ale masz rację. Zaopatrzę się w jakieś cieplejsze cudo. Niechby bluza jakaś. Z kapturkiem i spodenki. Zawsze można założyć pod spód dodatkowe ubranko
Tak ortalion znowu jest na topie [emoji23] chociaż chyba zawsze był [emoji848]

Ja akurat mam sporo cieplejszych rzeczy bo starszak rodzony późną jesienią więc bluzy i sweterki się znajdą w razie potrzeby [emoji3526]

laboga, laboga. To moje dzieci ze szpitala prawie nagie wyjdą 😂 Nie mam nic co byłoby dresiko-podobne. Ani ocieplane. Długie rękawki, długie nogawki - ale bawełna. Ewentualnie dodatkowa bluzeczka z długim. Skarpeciochy też mam i czapeczkę... Wymyśliłam sobie, że jak będzie chłodniej, to zawinę w cieplejszy rożek, do tego zrobiłam kocyki z merynosa, więc okryję... Kurczę... To za mało? Nie znam się 🙈 Ja w sumie z najcieplejszej części Polski, ale co jak nagle temperatura spadnie?
Hehehe no wlasnie niby czerwiec to cieplo ale roznie z ta pogoda.Ja tez myslalam i przygotowalam sie na ciepelko. Wiec tylko bodziak polspioch ew.pajac no i czapeczka.Ale dokupilam sweterek no i jakby bylo chlodno to dresik😉

U mnie w szpitalu teraz każą mieć ubranko na wyjście. Dobrze, że jeszcze raz weszłam na stronę i Doczytałam. Nawet na czerwono to napisali żeby nikt nie przegapił [emoji85] chyba im się nie chce biegać z tymi rzeczami bo to jednak wielka porodówka i schodzi się już z gotowym ubranym Bobo i tata czeka z fotelikiem i sajonara.
No dlatego właśnie mowie ze trzeba popatrzeć bo czasy są jakie są ;)

reklama
Ja nie szykuje się na upały, planuje bodziak, spodenki i bluza jakas...

Wczoraj byłam w teatrze, wykorzystać jeszcze czas bez małej z moim partnerem.
Krzesła były tak nie wygodne, że w nocy usnąć nie mogłam z bólu lędźwi. Mała z resztą też mnie kopała sporo i dość regularnie, jakby boksowała w brzuszek mój, chyba jej się sztuka nie podobała..

Więc ja ta końcówkę odbieram najbardziej boleśnie w plecach, ale 16kg + to jest co dźwigać przy moim 160 cm. Wzrostu.

Zaczekam się zagłębiać w wspomagacze laktacyjne, ponieważ chciałabym karmić przynajmniej 3-4 miesiące....
Może polecacie coś?

PS. Pochwalę się swoim zdjęciem pamiątkowym z brzuszkiem... Robione 3 tyg temu 🙈🧜‍♀️

Załączniki

• IMG_20210518_171542.jpg
    IMG_20210518_171542.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 130
Do góry