reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Czy brak mdłości (7tydz 1 dzień) może być powodem do niepokoju? W poprzednich dwóch ciazach w tym czasie wymiotowałam jak kot.

reklama
Czy brak mdłości (7tydz 1 dzień) może być powodem do niepokoju? W poprzednich dwóch ciazach w tym czasie wymiotowałam jak kot.
Tez sie tym martwię wogule tymi objawami ale byłam u lekarza w środę i było wszystko ok 7+6. Staram się wmawiać że każda ciąża inna i powinnam się cieszyć że dobrze się czuje.. Ale wiadomo co psychika robi jak się ma ciąże stracone :( progesteronu raczej mi nie brakuje bo biorę duże dawki...

Trochę Ci zazdroszczę, miałam nadzieję że będę pracować co najmniej jeszcze kilka miesięcy bo pracę i ludzi lubię bardzo, ale pracuje w handlu, po 12 h dziennie (nie bardzo da się to zmienić), czasem przychodzą ciężkie dostawy nawet po kilkanaście kilo (jakbym była sama na zmianie musiałabym to ogarnąć), do tego ciągły kontakt z klientami. Lekarz namawiał do L4 biorąc pod uwagę aktualną sytuację w kraju, po namyśle stwierdziłam że nie będę ryzykować, ustąpiłam i wzięłam L4. Dobrze się czuję i nudzi mi się niemiłosiernie, a z drugiej strony wiem, że robię to dla bezpieczeństwa Kropka. Niesamowity dół, zazdroszczę tym które mogą dalej spokojnie pracować, nie przywykłam do wolnego, a to dopiero tydzień! Dostaje już świra [emoji24]
Ja zamierzam pracować chyba jako jedyna tutaj do 9 miesiąca ciąży bo raz, że to nie jest ciężka praca dwa szybciej mi ciąża zleci, trzy, w domu bym o szalała. Jestem trochę pracocholik. Ale jak wyjdzie w praniu to zobaczymy.

To moja pierwsza ciąża, ale do tej pory (7+3) ani razu nie wymiotowałam, mdłości miałam zaledwie kilka razy i to dosłownie przez chwilę. Lekarz mówi że mam się nie przejmować, dał mi luteinę na podniesienie progesteronu, ale nawet to nie wzmogło mdłości. Widocznie taki urok tej konkretnej ciąży [emoji846] ja bym się nie przejmowała [emoji6]

Ja też planuję długo pracować jesśi będę mogła, może nie do końca, żeby mieć czas przygotować wszystko ale tak do marca/kwietnia myślałam.

Ja zamierzam pracować chyba jako jedyna tutaj do 9 miesiąca ciąży bo raz, że to nie jest ciężka praca dwa szybciej mi ciąża zleci, trzy, w domu bym o szalała. Jestem trochę pracocholik. Ale jak wyjdzie w praniu to zobaczymy.

@Katy29 ja nie miałam ani razu mdłości a jestem 9t3d. Tylko piersi bolą ale to muszę się dotykać żeby czuć. Martwiło mnie to tak samo jak Ciebie ale byłam już 3 razy na wizycie i wszystko gra :)

Co do pracy to ja zamierzam gdzieś do 7 jak nie 8 miesiąca też pracować.

reklama
Do góry