reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny!
Jestem pełna obaw czy mogę tu dołączyć czy sie nie pospieszę... Jestem po 3 poronieniach i aktualnie 8 tc. Obstawiona jestem lekami ale mimo wszystko obawy są tym bardziej że nie mam jako takich objawów czuje się dobrze. W środę byłam i lekarza i było wszystko dobrze.. Jak u was z objawami???

Witajcie. [emoji3590]
Ja jeśli chodzi o objaey to miałam straszne mdłości od 5 do 7 tyg. Teraz 10+2 i czuję się super. Mam tylko czasem słabsze chwilę, że bardziej zmęczona lub nie mam ochoty nic zjeść, ale w porównaniu do tego co przeżyłam w tamte 2 tygodnie to jest super.
Hej dziewczyny!
Jestem pełna obaw czy mogę tu dołączyć czy sie nie pospieszę... Jestem po 3 poronieniach i aktualnie 8 tc. Obstawiona jestem lekami ale mimo wszystko obawy są tym bardziej że nie mam jako takich objawów czuje się dobrze. W środę byłam i lekarza i było wszystko dobrze.. Jak u was z objawami???
Cześć dziewczyny jestem tu nowa. U mnie 6 tydzień. Jest to ciąża bliźniacza jednoowodniowa :/. Trochę się boję o moje maluchy, ale wierzę że będzie wszystko dobrze. Czy któraś z Was też Jest na takiej ciąży. Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka dla wszystkich Mam i Maluszków

Widzę, że temat pracy na tapecie 😁 jestem stylistką paznokci. Chcialabym pracować jak najdłużej,ale nie będę się kłócić jeśli nie będę miała siły. Mój gin powiedział,że jak potrzeba L4 to tylko telefon i będzie 🙃 zobaczymy 😊

Czemu jest taka slaba pogoda? Od godziny próbuję wyjść z łóżka (niepotrzebnie znow się kładłam) i musze wyruszyć na zakupy 😒

Hej dziewczyny!
No w końcu się ujawnilas :) zapraszamy zapraszamy i będziemy wspierać:*

Cześć dziewczyny jestem tu nowa. U mnie 6 tydzień. Jest to ciąża bliźniacza jednoowodniowa :/. Trochę się boję o moje maluchy, ale wierzę że będzie wszystko dobrze. Czy któraś z Was też Jest na takiej ciąży. Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka dla wszystkich Mam i Maluszków
Witaj, ja również jestem w ciąży bliźniaczej , ale tej mnie cool, czyli 2 oddzielne worki i łożyska. Nie martw się, będzie dobrze i dasz radę, ja też dam ❤

Dlaczego mniej cool?? Twoja ciąża jest mniej ryzykowna od ciąży koleżanki z jednowodniową.
Mniej ryzykowna, ale dzieci nie muszą być podobne, dlatego napisałam, że mniej cool. Bliźniaki dwujajowe mogą być zupełnie różne. Jeśli chodzi o sam przebieg ciąży, to rzeczywiście mniej problemów jest z taką ciążą. Co nie oznacza, że Asia 1505 musi mieć problemy w ciąży.

reklama
Cześć dziewczyny :) Ja jestem w 10 tygodniu ciąży i to pierwszy raz (dziś właśnie na tym forum pierwszy raz w życiu przeczytałam że jest coś takiego jak połóg a potem na własne nieszczęście doczytałam też co to jest...) Gdy na USG lekarz spuścił na mnie bombę że jestem w ciąży (6tydz) to pierwsze co poczułam to przerażenie na myśl o porodzie i w sumie cały czas jestem przerażona. No teraz doszedł jeszcze strach przed pologiem. Już chyba fiksuje na tym punkcie.

Ja miałam bardzo bolesne miesiączki (spędzałam 3 dni każdego miesiąca na L4 i ketonalu i z termoforem w łóżku lub na podłodze łazienki, często wyjąć z bólu, kilka razy mama, siostra a potem chłopak próbowali nawet wzywać karetkę ale "do bólów menstruacyjnych oni nie przyjeżdżają i mam zażyć nawet 400mg ketonalu jeśli do tej pory nie pomógł". Po 10 latach takich męczarni (wg gin wszystko ok zawsze wychodziło w badaniach, nie widział przyczyny) jestem przerażona perspektywa porodu, a 2 różnych gin u których byłam z ciążą i poruszałam te kwestie po prostu mnie olało :(
Czy któraś z was wie czy samo to że miałam tak bolesne okresy wystarczy na skierowanie na cesarke? Co powiedzieć żeby mnie wzięli na poważnie?

Do góry