reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

To tak jak i u mnie i również zdalnie pracuje także dres na dole to mój największy przyjaciel ;-) a który tydzień?
To nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze na tym zdalnym to w łóżku leżę 🤣 A u mnie to jeszcze wcześnie, więc pewnie jak tu koleżanki piszą to chodzi o wzdęcia 😅 U mnie coś około 6 tygodnia, niestety mam wszystko przesunięte przez nieregularne miesiączki i dokładnie jeszcze nie wiadomo 🤷‍♀️ Tyle wiem z ostatniego piątku, że ciąża jest dużo młodsza na usg. Mam wizytę 10.11 i liczę na to, że już będzie więcej szczegółów 😀

reklama
Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.
Z miesiączki, w szpitalu też posługują się tym terminem. Nie mieszam sobie po prostu. U mnie każde dziecko było o tydzień starsze według USG i tak też by świadczyło o tym waga dzieci. Syn 37+2 i 3490 a córka 36+2 i 3300.
Chyba , że te moje pociechy szybciej były dojrzałe po prostu.

Ale super😍 jeszcze pewnie jesteś drobniutka i cała się chowasz w jego ramionach😁

Ja uciekam do pracy😐 tu w UK nie ma opcji na zwolnienie z tytułu ciąży, nawet jak lekarz da w przypadku jakichś komplikacji to płacą tyle, że szkoda gadać.. A tak chciałabym już odpoczywać w domku😭 prawdopodobnie czeka mnie praca do samego końca🤢🤰

reklama
Dziewczyny ja mam dzis takie masakryczne zawroty głowy, ze nie moge wstac z kanapy. Ledwo pisze. Takiego czegoś w życiu nie mialam. Niech juz sie skonczy 1 trymestr, bo jak nie mdlosci to zawroty, jak żyć??
Ja też ciągle leżę. Nie mam siły na nic. Posprzątałam pranie z suszarki i już zadyszka, już mi słabo. Znalazłam sposób na to żeby nie wymiotować rano, to za karę mdłości mam cały dzień. Jak wstaję to tracę równowagę, tak mi się w głowie kręci. A u mnie dopiero 6tydz 🙄

Do góry