reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

U mnie to taki brzuch kragly się zrobił jakby w podbrzuszu 😅 W domu chodzę w legginsach i dresach, a że pracuje zdalnie to ostatnio moja główna stylowa 🤣. Jak mam gdzieś wyjść to już tylko komfortowe sukienki zakładam 😁
To tak jak i u mnie i również zdalnie pracuje także dres na dole to mój największy przyjaciel ;-) a który tydzień?

reklama
Ja się wczoraj dowiedziałam że mój jak się urodził mial 4200g i 63 cm 😱😱 Aż zaczelam sie bać 😂
A nie to.my z mężem bylismy sredni, oboje mieliśmy po 3300 i 54 cm. Synek hodowany na tylu lekach, sterydach które musze brac w ciazy, ze taki duży urosl.
Ale Ty masz podstawy, zeby obstawiać sluszna wagę i wzrost 😄 63 cm to sie naprawde rzadko zdarza 😳 to ile ma teraz wzrostu?

To.moj wylazł 2 tygodnie wczesniej- mial byc styczniowy, a jest z konca grudnia, wiec rocznikowi najmlodszy. Tyle, że był już faktycznie duzy bo 3830 g i 60 cm wiec spokojnie mogl się urodzić [emoji6] Teraz mam termin na 8.06 ale spodziewam się, że historia moze sie powtorzyc i moze bedzie majowe [emoji6]
Mój środkowy też z końca grudnia ...tyle że siedział 11 dni dłużej niż powinien :D

A ja wizytę mam w środę, panikuje na maksa😱 dzisiaj śniło mi się najpierw, że było już serduszko, tylko skan robiła jakaś niedoświadczona babka i nie wiedziała czemu dziecko jest trzy razy większe niż powinno🤦‍♀️a potem śniło mi się, że krwawie...

U mnie to będzie 7+3 wg kalendarzyka, ale że kochaliśmy się od końca okresu do testu bite dzień w dzień to ciężko stwierdzić jak jest naprawde🤷‍♀️
Ja jutro i już zaczynam się stresować trochę.
Ja teraz w domu to też tylko legginsy albo luźne spodnie na gumce bo inne mnie cisną, takie wzdęcia mam. A ja czekam na wizytę jutro💞
Ja właśnie takich wzdęć nie mam a jest ten brzuch wywalony szczególnie ponizej pępka. Chciałam długo ukryć ciążę w pracy ale nie ukryje 🙈
Mi brzuszek też strasznie wypchnęło ale to na 100 wzdecia są okropne i chyba zatrzymuje mi się już woda 😐 już mi się wydaje że jakaś duża się zrobiłam a należę do osób szczupłych. Mam nadzieję że to wszystko się ustabilizuje w poprzednich ciazach nie mialam aż takiego problemu z perystaltyka jelit
Ja w poprzedniej ciąży miałam ogromny problem z zaparciami i w ogóle z jelitami. Fakt , że jadłam dużo slodyczy, ogólnie jadłam bardzo dużo, chipsy, białe pieczywo itp. i niestety te problemy ciągną się od ciąży. Jest lepiej bo mam dietę ale to był dramat.

Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.

reklama
Do góry