reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Oj, jak ja Cię rozumiem, wizytę miałam półtora tygodnia temu w 8+1, teraz kolejna dopiero 19.11 a mnie już nosi. Ale właśnie mam do zrobienia mnóstwo badań i szkoda mi bez sensu wydawać kasę, leki mam na zapas, mdłości nie dają żyć, więc musi być dobrze :)
No dokladnie... a jeszcze planuje kupic (jak wszystko bedzie dobrze) porzadna poduszke do spania dla ciezarnych, segregator, nowe witaminki... i tak sie zbiera 🙄
Dopinam się, ale jak siedzę to mnie upijają. 8 h przy biurku w pracy ciężko wysiedziec. Poza tym u mnie druga ciąża i mam wrażenie że brzuszek rośnie szybciej.
Ale mam inne spodnie nie ciążowe w ktorych jeszcze trochę pochodzę bo są bardziej elastyczne.
Ojjj znam to... niby brzuch tylko wzdety, ale jak sie 8h siedzi w spodniach z wysokim stanem to jest tragedia 🙈 ja w ogole mam malutko ubran... nie wiem w czym ja bede chodzic hahahahha
Ja mam tak samo. Byłam ponad tydzień temu, kolejna wizyta dopiero 20.11. W dodatku na pierwszej było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Codziennie myślę czy się nie umówić szybciej żeby sprawdzić czy wszystko wporządku, tym bardziej że jedynym objawem u mnie były bolace piersi, które mnie już nie bolą.
Ja jak bylam 2 tyg u lekarza potwierdzic ciaze i byl tylko pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mi lekarz kazal przyjsc za miesiac to... zmienilam lekarza 🤣🤣 nie wiem jak mozna kazac kobiecie po pustym jaju czekac miesiac na sprawdzenie czy powstanie w ogole zarodek... 🤦‍♀️ tydzien pozniej poszlam do innego, zobaczylam zarodek i serduszko, kolejna wizyta za miesiac no ale to juz bardziej zrozumiale

reklama
Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.
Wlasniw nie wiem u mnie poki co wpisany termin om ale z usg wychodzi 5dni starsza bo owulacja byla duzo szybciej.. zobaczymy jak bedzie na nastepnej wizycie jak tez bedzie do przodu to bede braka termin z usg bo mowi sie ze termin z usg bedzie sie zgadzal do 12tc w pozniejszych tygodniach ciazy to juz sie nie patrzy na to bo dziecko roznie rosnie to i data sie zmienia

Ale super😍 jeszcze pewnie jesteś drobniutka i cała się chowasz w jego ramionach😁

Ja uciekam do pracy😐 tu w UK nie ma opcji na zwolnienie z tytułu ciąży, nawet jak lekarz da w przypadku jakichś komplikacji to płacą tyle, że szkoda gadać.. A tak chciałabym już odpoczywać w domku😭 prawdopodobnie czeka mnie praca do samego końca🤢🤰
No az taka drobna to nie bo waze 60 kg ale nie ma zle jestem dość zbita 😂 ale za to jak podniesie rękę to bez problemu przechodzę pod ramieniem 😂 no i nie ma opcji żebym dala mu buzi z zaskoczenia nawet jak poskocze, zawsze on musi się schylić :)

Poczytałam Was wczoraj i zasnęłam. Jak się czujecie dziewczyny? Need for speed to było coś, GTA też grałam reszty waszych gier nie znam. Polećcie coś na długie jesienne wieczory dla rodzinki, jakieś planszowki? Mamy 5 sekund ale już nam się znudziło.

Ja z ostatnim synem miałam termin na 10 kwietnia. To dzień urodzin mojej mamy. Później 14.04. urodziny mojego męża, ale młody też się nie chciał wykluć. Dopiero 18 przy wywoływaniu się urodził :D
To słuchajcie tego. W pierwszej ciąży ostatni okres miałam 19 stycznia, termin na 26 października a urodziłam 31 października w urodziny mojego taty.
Teraz ostatni okres miałam 19 września termin z Om na 26 czerwiec a 30 czerwca moja mama ma urodziny [emoji16] przypadek?? [emoji23][emoji23]

reklama
To słuchajcie tego. W pierwszej ciąży ostatni okres miałam 19 stycznia, termin na 26 października a urodziłam 31 października w urodziny mojego taty.
Teraz ostatni okres miałam 19 września termin z Om na 26 czerwiec a 30 czerwca moja mama ma urodziny [emoji16] przypadek?? [emoji23][emoji23]
Urodziny mojej córki nie przypadają na urodziny nikogo z rodziny. Ale jej pełna data i godzina urodzin to dopiero szczęście - 04.04 o godz. 04:04 😁

Do góry