reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Mnie mdłości w ogóle nie męczą, ale widzę że sporo z Was ma wzdęcia, ja wieczorami prawie nie żyję... Mega wzdęcia, ból brzucha, aż trudno zasnąć, ale na szczęście w ciągu dnia stosunkowy spokój.

Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.

Mi na wizycie w piątek lekarz powiedział, że ciąża młodsza, wyliczyl że o około 5 dni i w system wpisał po prostu inny dzień miesiaczki, nie 12.09 tylko 17.09 i kazał liczyć jakby ta miesiączka była później po prostu. Jeszcze 3 razy się upewniał czy dobrze zapamiętałam nową datę 😂

reklama
Właśnie wyszłam z USG, serducho bije, wszystko z córką (oby!!!) okej :)
Prenatalne ma w 1 i 2 tygodniu grudnia (najpierw sobie zrobię Luxmed, potem 12 grudnia prywatnie). Spytałam o pappa i ta od USG powiedziała, że to tylko płatne. Niedługo mam lekarza, zobaczę co on powie.

Dziewczynki mnie nadal nie ma na liście, byłoby mi bardzo miło, jeżeli mnie dopiszecie ;)
Termin porodu 20.06.2020, ostatnio się chwaliłam, ze nie mam żadnych objawów, a dzisiaj powrót z grzybów skończył się na kibelku i wymiotach :( takze, i mnie dopadły te wstrętne mdłości 🤮

Mnie mdłości w ogóle nie męczą, ale widzę że sporo z Was ma wzdęcia, ja wieczorami prawie nie żyję... Mega wzdęcia, ból brzucha, aż trudno zasnąć, ale na szczęście w ciągu dnia stosunkowy spokój.

Mi na wizycie w piątek lekarz powiedział, że ciąża młodsza, wyliczyl że o około 5 dni i w system wpisał po prostu inny dzień miesiaczki, nie 12.09 tylko 17.09 i kazał liczyć jakby ta miesiączka była później po prostu. Jeszcze 3 razy się upewniał czy dobrze zapamiętałam nową datę 😂
Ja ostatnią miesiączkę miałam 13 września, ale ciąża okazała się starsza o 4 dni czyli liczę, że ostatnia miesiączka była tak jakby 09.09.2020 r., jak to zobaczyłam to uświadomiłam sobię, że równiótko 21lat temu dostałam pierwszą miesiączkę tj 09.09.1999r. (data łatwa do zapamiętania) ;)

reklama
Do góry