reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ehh, oszaleje przed jutrzejszą wizytą, według OM to będzie około 6+6 i teoretycznie powinno być już widać serduszko, ale potwornie się stresuję. Już sobie wyobrażam że te testy, brak miesiączki, wiecznie mocno bolące piersi to tylko jakieś moje omamy, może ciąży w ogóle nie ma, albo to jakiś torbiel, albo że jest za wcześnie żeby było coś widac... Kurde, mam same czarne myśli, wiem że stres i takie myśli nie są dla mnie dobre, ale nie mogę przestać... Chyba coś jest ze mną nie tak :(
Nic się nie przejmuj, ja też non stop panikuje. Ledwo coś mnie zaboli i już dramatyzuje, a po chwili okazuje się, że chciało mi się na kibelek🙄🤣
Nie wiem jak było w twoim przypadku, ale u mnie to poronienie odebrało teraz taka beztroską radość z faktu bycia w ciąży.
I powiedzcie dziewczyny czy uważacie że powinna być dodana osoba która nie napisała ani jednego posta na tym wątku i nagle prosi o dodanie do prywatnego forum??
Albo osoba która napisała dwa posty, ostatni 11 dni temu??
Nic nie sugeruje tylko pytam o wasze zdanie.
Według mnie nie. Wątek prywatny ma nam dać w pewnym sensie poczucie bezpieczeństwa, że w grupie sami swoi🤷‍♀️

No jak kto uważa. Jeden kieliszek wina raz na jakiś czas może też nie zaszkodzi ale mógłby [emoji846]
Bardzo cię proszę, nie przesadzaj. Nie pisz do mnie w tonie, jakbym celowo jadła coś co szkodzi dziecku, bo to krzywdzące strasznie. Niektóre z nas pozwalają sobie na różne ciążowe zachcianki, fast foody, różne tego typu jedzenie, które też zdrowe nie jest, ale wiadomo - raz na jakiś czas można. Nie porównuj tego do picia alkoholu w ciąży, bo to bardzo niemiłe.

Ah i ostatnio miałam ochotę na b-smarta z kfc. Oj jak dawno go nie jadłam. Ale kij tam z tą małą tortillką, najważniejsze były te frytki i ich ketchup 😍😍😍😍😍😍

TAAAAK BOŻE !!!! Ja to uwielbiam z itwistem tego b-smarta, bo z racji tego, ze nie jem mięsa to dają mi z plackiem ziemniaczanym ❤️ Mniammmmmm! Albo kubełek frytek !! Przed tymi moimi nudnościami to wsuwalam cały na raz 😅Najgorsze jest to ze od kilku dni chodzą za mną te nóżki z KFC pikantne 😭😭 a mięsa od roku czasu nie jem 🤨
Ja nie wiem co to dzisiaj się dzieje, ale z kim nie rozmawiam, to każdy na obiad puree 😂 Ja oczywiście też 🙈
Odkąd mnie muli od rana do wieczora, jem na obiad puree ziemniaczane samo 😂 Jedyna rzecz po której mi nie jest niedobrze ! W ogóle mam straszną ochotę na ziemniaki w każdej formie non stop 😋

Tak gadałyśmy już dawno o tych imionach, ale powiem wam, ze do tej pory żadne mi się imię jeszcze nie spodobało :( ani żeńskie, ani męskie, kurczę albo mi się źle kojarzą, albo już jest dużo osób o takim imieniu z bliskiego otoczenia i tak w koło.

Apropo snów to tez mam ostatnio jakaś serie o zabarwieniu erotycznym 🤣🤣 Normalnie jak w jakimś harlekinie 😂

Ale się źle poczułam na wieczór, mam wrażenie, że gula w gardle tylko się powiększa :( Do tego ciągle mi się odbija! Trochę pomagają cukierki miętowe, ale już nie mogę się doczekać aż się będę lepiej czuła :(
Do tego dziś na home office mało nie usnęłam w fotelu, ciężko być kobietą 😅
W środę mam USG i zastawiam się czy jak będzie ok to nie powiedzieć o ciąży w pracy to będzie 8 tydzień.
To moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy jest odpowiedni moment...

Ale się źle poczułam na wieczór, mam wrażenie, że gula w gardle tylko się powiększa :( Do tego ciągle mi się odbija! Trochę pomagają cukierki miętowe, ale już nie mogę się doczekać aż się będę lepiej czuła :(
Do tego dziś na home office mało nie usnęłam w fotelu, ciężko być kobietą 😅
W środę mam USG i zastawiam się czy jak będzie ok to nie powiedzieć o ciąży w pracy to będzie 8 tydzień.
To moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy jest odpowiedni moment...
Wszystko zależy tego jaka masz pracę i jaka atmosfera. W sensie czy chcesz pracować czy chcesz isc na jakieś l4. Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam od razu, bo miałam świadomość że może być tak że pójdę z dnia na dzień na l4 i wolałam menagerke na to przygotowac. Ale ja z nią miałam fajna relację więc spoko. A praca stojącą za ladą więc nie specjalnie przyjemnie

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was ma bądź miała takie kłujące, nagle bóle podbrzusza? Takie punktowe i trochę rozlewające się w jednej linii. W poprzednich ciążach tego nie miałam i jest to dziwne. Trochę zaczynam się obawiać.

Do góry